Äta eller ätas…

Den här gula rosen fick jag av husse att trösta mig med, när jag varit till ”tandis” och tagit bort mina elaka forltänder i våras. Jag har knaprat på de späda skotten, skött om och tuktat, så den blommar för fullt än!

Blommar gör också jag, för så vilt som det är i trädgården just nu har det aldrig varit förut! En ung lite tafflig sparvhök har hittat sitt paradis här och gör mig sällskap på staketet långa stunder i gryningen.

Till och från hänger höken kvar in på morgonen och får Mini-Vinnie att burra upp sig, och försöka nå den, från lillträdets topp. Koncentrerad till tusen och helt fascinerad av den grymma pippin med krokig näbb!

Det är förstås lillpippis som lockat hit sparvhöken och fått den att stanna! Men lite ljusskygg tycks den vara och försvinner på förmiddagen. Sedan är det lugnt tills den återvänder i skymningen för att få mat i magen.

Då i troget sällskap av Febus, som i skydd av grönskan följer hökens framfart utan att röja sig själv. Här kan han sitta alldeles orörlig och hålla koll så länge den utsvultne höken fortsätter jaga ovanför honom.

Äta eller ätas handlar det om, och det är naturens gång! Inget någon av oss här hemma kan sätta oss över. Vi älskar våra lillpippis, men den unga höken måste ha mat för att överleva och är ingen skicklig jägare än!

Vi får nöja oss med att följa det vilda livet på håll, och även Artemis är helt fascinerad av den stora kroknäbben. Tätt intill staketet, bakom funkior och under klematisblad, följer han skådespelet utan att själv synas.

Två små blyga ”kottar” har föräldrarna också hjälpt hit, för att äta upp sig, medan de själva är ute på äventyr. Så i det tysta är jag även barnvakt ute om nätterna, och tills vi hörs igen ha en trivsam start på hösten!

Tassekram Triton, med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

8 svar på ”Äta eller ätas…”

 1. Så mycket pippisar det finns hos er av alla de slag, matten ser till att de får lite här också en plats för bröd, potatis, pasta och ris medan rovisarna får sitt på annat plats, för att inte störa de små när de förser sig.

  Matten är som sagt var justerad, men vi skriver lite ändå idag, trots detta. Här har det regnat och är så blött att det börjat växa björnmossa på en stig där det förut växt vitmossa, nu är det lummigt grönt i stället. Så nu väntar matten bara på att trattisarna ska dyka upp, hihi fast det tror inte jag det är bara soppor här uppe och de gillar inte matten.

  Ni får ha en trevlig helg bland rosor och blader av alla de slag, vaktmästeriet och allt ni pysslar med.

  Russelpussar i mängd.

 2. Tack för att vi får följa er spännande tillvaro i ett alldeles underbart paradis och njuta av de underbaraste bilder på stort som smått. Varmaste nospussar från era beundrare Milou o Nellie.

 3. Vilka bilder på alla vackra djur i er trädgård och inte minst på dig och bröderna förstås ❤️
  Hoppas sparvhöken finner jaktmarker utan att ta era lillpippis men det är ju som du så vist skriver, naturens gång om så sker.
  Ha en fin start på september alla goa gossar ❤️❤️❤️❤️
  Puss på nosarna från Signe och Anna

 4. Låter som om ni har det bra, medan ni håller koll på kroknäbben.
  Den är stark, så håll er på avstånd så ni inte får ett bett ?
  Här hoppas vi på småttingar igen som beräknas komma 7-9oktober.
  Blir så spännande ?
  Håll tassar och tummar så allt går bra är ni snälla ?✊?❤️

 5. Ja, pippisar har vi gott om, och så hungriga som de är i år har de väl aldrig varit. Alldeles för lite insekter här, och det är först på slutet vi haft lite fina färgstarka fjärilar på våra blommor.
  Husse var ut och plockade lite ”gulingar” häromdagen, då det är de enda som uppskattas här hemma. Hoppas ni får lite trattisar i alla fall, om ni nu uppskattar dem! Trevlig helg till er alla uppe i fjällvärlden, där naturen väl börjar spraka i höstfärger snart. Alla här hemma hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 6. Tack sötaste vänner för att ni vill följa oss, och vi är så malliga att ha er som vänner! Nospussar tillbaka från oss alla!
  Tassekram Triton

 7. Tack sötaste Signe och matte Anna! Full far här med gäster både högt och lågt! Mer om det i bloggen jag skriver just nu, och sparvhöken har hållit sig lugn de senaste dagarna. Alla här hemma hälsar, och ha det så gott tills vi strax hörs igen!
  Tassekram Triton

 8. Vi har det bra, men höstkylan börjar smyga sig på om nätterna! Sparvhöken har hållit sig lugn på slutet, och vi ser till att hålla oss undan kroknäbben. Håller tassar och tummar för sötaste mamma Nilla och ser fram emot att höra mer! Alla här hemma hälsar så gott till alla er!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *