Ett evigt matande…

Det sägs, att när det regnar manna från himlen har den fattige ingen sked! Fullt så illa är det inte här hemma, men när det dimper ner småsparvar från taket får jag snällt tassa in bland kattfötterna och krypa ner där.

Är det inte ”sparvilar” som flygtränar så är det ”kottar”, som sussar sött här på dagarna och lever livets glada dagar om nätterna! Busar hårdfört med varandra och skramlar i porslinet så fort maten på faten tar slut.

Artemis tar det mesta med ro, och ägnar sig åt att provsmaka alla olika sorters gräs han kan hitta. Mest uppskattade är förstås de långa kärva stråna, som husse och matte kommer hem med från viltspaningen.

Ett evigt matande är det i vildvinet så gott som dygnet runt. Och de vågade föräldrarna drar hit småttingarna nästan innan de kan flyga! Alla så gruvligt hungriga, att vi inte kan göra annat, än fortsätta hänga ut mat.

Mini-Vinnie tror fortfarande at han är liten och kan gömma sig i de lummiga funkiorna. Man han närmar sig fem år, och syns lyckligtvis alltför väl, för att lillpippis ska missa att han sitter där och landa mitt i prick!

Gulliga och trivsamma är ”kotte” och hans kompisar så det förslår! Men jag börjar nästan misstänka att kvartetten, som nu underhåller oss här hemma om kvällarna, är pojkar och att det är rena ungkarlskrogen vi driver.

Busfröet Febus kan ligga i timmar på ljugarbänken vid sidan om lillpippis matplats och följa dem blicken. Nu väntar vi på årets första kajunge, och med det önskar vi er härlig midsommarvecka och en riktigt trevlig helg!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *