Sommar på gott och ont

Sommar, sol och semester! Låter som lycka i mina öron, där jag ligger och njuter på ”kottehusets” tak, i väntan på att han själv ska komma hem. Och jag behöver inte vänta alltför länge på fyra små tassar mot stengången!

I ottan kommer vår lille nattsuddare hemtultade följd av morgonsolens första strålar. Hela natten har han varit ute på äventyr och tassar med bestämda steg mot ingången på huset inbäddat i lummig grönska.

Mini-Vinnie ligger under busken alldeles intill, och följer varje steg, tills ”Kotte” försiktigt smyger in i sitt eget lilla hus. Väl där anar vi hur han bäddar åt sig i halmen, innan han kryper till kojs och snart sussar sött.

En lycklig tid för oss, men grymt olycklig för andra. Många veterinärer vittnar nämligen om hur friska katter lämnas in för avlivning inför semestern. Allt medan andra ägare bara dumpar dem långt hemifrån.

Lite längre fram på höstkanten, är det sedan som de ”älskade” kattungarna lämnas kvar vid sommarhusen, med ett fat mat som ska räcka hela vintern. Det låter som en sorglig saga men är ledsamt nog alltför sant än i dag.

Låt oss alla göra allt vi kan för att förhindra tragedier och hjälpa veterinärerna slippa avliva friska djur. Ställ upp för alla i behov av en hjälpande hand, som lillpippis då det i år knappast finns några insekter.

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

6 svar på ”Sommar på gott och ont”

 1. Förfärligt att människor kan bete sig så mot små oskyldiga djur ? Man blir ju alldeles ledsen av bara tanken.
  Har Kotte någon flickvän? Tänker på om det snart blir många små tassar på gången?
  Kram på er finaste djurvännerna från oss i söder ❤️
  Anna och Signe

 2. Det är svårt att förstå hur människor kan göra så mot ett djur, tur att det finns djurvänner som hjälper katthem men mera! Vad fint kotte har det i sitt hus och ni katter har koll på honom, ni är så härliga!

 3. Så goa ni är med er kotte ??❤️

  Ja tyvärr finns det en baksida med allt som du säger! Så sorgligt att det förekommer!!!

  Såg på något program på TV om att två okastrerade katter (hona och hane naturligtvis) kan ge ca 125000 avkommor på 5 år!
  Vet ej om det stämmer har ingen källa på det, men tanken är svindlande!

  Så säger som du Pia att kastrera dom som inte ska gå i avel är viktigt.

 4. Visst är det helt otroligt men tyvärr alldeles sant! Jodå ”Kotte” har flickvän, och det har varit kärleksdans här hela nätterna. Men när dansen väl är över vill hon inte veta av honom mer! Så det blir att vänta och se, då det lksom är ”Kotte” som bor här och hon som hälsar på! Lite svårt att förstå, men… Ha det så gott, så kommer nya rapporter!
  Tassekram Triton

 5. Tack rara Britt-Marie! Det går inte att förstå, men tyvärr är det så! Visst har ”Kotte” det fint här, och det är flera stycken som roar sig på vår gård om nätterna! Vi är så rädda om dem och älskar vår ”Kotte” jättemycket! Alla här hemma hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 6. Tack rara matte Gunbritt, Alyza, Nilla och lille Billy! Det är för sorgligt att katten fortfarande i vissa människors ögon är en slit-och slängvara. Djurskyddet Sverige har en folder, där det uppskattas att en kattflicka, som inte varit till veterinären för att bli lugn och snäll och go, hinner föda upp emot 120 ungar. Fortsätter de sedan på samma sätt, blir det svindlande många katter, även om väldig många svälter och fryser ihjäl eller blir rovdjursmat! Alla här hemma hälsar så gott till er alla!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *