Sköna maj välkommen…

Sköna maj välkommen med kyla drivis och snö! Bakslaget kom som ett brev på posten, men världens bästa husse lyste upp trädgården och tröstade mig i dag med en alldeles egen solgul ros att njuta av och knapra på.

Annat var det i april när småbröderna gick på årets första grönbete i solen ute på allmänningen. Artemis var salig, och tuggade i sig så mycket saftigt gräs, att han måste spy upp lite och börja om igen!

Busfröet Febus betade sin vana trogen på grusgångarnas solvarma stenplattor. Där rullade han runt och varv på var tills han blev alldeles stolletokig, pratade högljutt och nästan tittade i kors!

Mini-Vinnie ville förstår inte vara sämre utan tuggade gräs av hjärtans lust han med. En underbar lillebror för matte att vara ute med! Lyder minsta vink och behöver inte ha någon sele ute på allmänningen.

Det behöver som oftast inte Artemis heller, fast den här dagen drog han plötsligt iväg under staketet in till grannkvarteret! Där satt han sedan i godan ro och tvingade matte springa runt och hämta honom!

Febus är däremot inte riktigt att lita på utanför grinden. Han blir så upphiad att vad som helst kan hända! Här räcker det inte med att prata, utan han fräser som en orm, utan att veta åt vad.

Mini-Vinnie är en kopia av mig och sköter sig som den prins han är ute på allmänningen. Jag är så stolt över det lilla knytet, som jag lärt allt han kan och jag har den där alldeles speciella faderskänslan för!

Själv är jag lite grann som Febus när det gäller intresset för grusgångarna på allmänningen. Och härifrån önskar jag en alla en fortsatt fin maj, med löfte om att värmen återkommer i mitten av nästa vecka!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

8 svar på ”Sköna maj välkommen…”

 1. Så ljuvliga bilder på er alla finaste pojkarna och så fantastiskt ni har det! Här var det också varmt och gott ett tag och Signe njöt i solen. Men bakslag även här med blåst, kyla och minusgrader… Det är bara i solen det är varmt minsann!
  Puss på fina pojknosarna från Signe och Anna

 2. Skönt att ni alla njöt av den värme vi hade innan det kom kyla och snö igen.
  Hoppas vi snart får ☀️? och att det håller i sig med värmen fram till hösten!
  Regn behövs ibland för naturen så det är välkommet ibland men INTE kylan!

  Men ingen idé att gnälla om något vi inte kan påverka. Vi får hitta på saker inomhus, en brasa var mysigt
  Nilla och Billy njöt framför den ❤️

 3. Hej på er allihop!

  Ja, nog blev det ett riktigt bakslag med vädret. Vi hade majväder i april och har nu aprilväder i maj.
  Hur står det till med Kotte i det svalare vädret? Håller han sig inne i stugan och vill inte komma ut? Kanske matte serverar honom mat på sängen?

  Här hemma bor det en grävling i ett gryt i en dunge ganska nära huset, och på Valborgsmässoafton var den nere i skogskanten och letade mat, fullt synlig från vardagsrumsfönstret. Det gör ingenting, så länge den inte kommer upp på förstubron, men jag skulle hellre vilja ha igelkottar, som du vet.

  Härom dagen flög det in en tornfalk på altanen och in i ett fönster. Den verkade bli så pass omtöcknad av smällen att den inte visste vart den skulle flyga för att komma därifrån, men den flög iväg efter ett tag.

  Hälsningar och kramar till er alla, både två- och fyrbenta, från oss i ett just nu kyligt Kalser!

 4. Pussar och nospussar tillbaka till er söta Signe och matte Anna! Förlåt att svaret har dröjt, men vi har haft krångel med utländskt skräp i kommentarsfälten. Nu verkar allt fungera igen, och det får vi verkligen hoppas! Är så mallig över alla kommentarer här! Ha det gott och värmen är på väg! Matte och bröderna hälsar!
  Tassekram Triton

 5. Vi njöt och hann också bli lite bortskämda. Men nu lär vårvärmen äntligen vara på väg tillbaka! Förstår att en värmande brasa kändes skön åt fina mamma Nilla och lille söte Billy! Förlåt att jag inte svarat tidigare, men det har varit krångel med skräp i kommentarsfälten. Är så glad åt alla era kommentarer här. Ha det så gott, matte och bröderna hälsar!
  Tassekram Triton

 6. Tack rara Siv! Är så glad åt alla kommentarer här! Men det har krånglat, så svaret har dröjt! Ha det så gott! Matte och bröderna hälsar!
  Tassekram Triton

 7. Hej go´vänner i Kalser! Visst blev det bakslag i vädret, men ”Kotte” värmer sig i halmen i stugan och får nästan mat på sängen! Han kämpar på i kylan, och har fullt upp med att försöka charma sin fästmö. Hon är svårflirtad vill jag lova!
  En grävling låter som något stort, och jag har hört att den är ”kottarnas” värsta fiende! Men alla djur är söta och rara på sitt sätt i sin rätta miljö. Fast det är tur vi inte har någon här, då det inte skulle fungera med ”kottarna”!
  Hoppas allt är bra med er alla tre, och att tornfalken klarade sig efter kraschen! Vårvärmen lär äntligen vara på väg, och sedan ses vi snart igen. Tills vi hörs, ha det så gott! Matte och bröderna hälsar!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *