Nu har det hänt…

Glad fortsättning på påsken, och en fortsatt solig avslutning på helgen, önskar vi er alla! Här hemma övergick vintern i vår på bara några dagar, och nu har det hänt som vi alla väntat på i flera veckor.

Allt började förra helgen, när vi bröder hjälpte matte att kratta undan snöresterna och inreda ”lillstugorna” i gästhörnan. Det var fortfarande sex-sju grader kallt om nätterna, men för säkerhets skull ifall att…

Tur var väl det! För ett par dagar senare, efter ännu en iskall natt, låg vår lilla ”Kotte” i sin stuga och sov så sött i mjuka halmen på morgon. Trött efter nattens strapats, och tacksam att få rumsvarm mat och friskt vatten.

Som ni säkert förstår har det mesta därefter handlat om att hålla koll på ”Kotte”, som verkligen kom med våren och värmen. Så efter ett par dagars mat och vila började han göra sina små nattliga kärleksvandringar.

Det tycks ha givit resultat, för nu är dansen i gång i mörkret om kvällarna här hemma på gården. Och vi bröder sitter, ligger och står förstås på första parkett och följer det taggiga skådespelet.

Det får vi så gärna, för kärleksparet har bara ögon för varandra. De varken ser eller hör, men i mina ögon är vår ”Kotte” lite väl brutal mot sin fästmö. Fast hon stannar ju, så det är väl så det ska gå till i ”kotte”-världen!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie10 svar på ”Nu har det hänt…”

 1. Klart att kottarna kommer tillbaka till er varje år, kan inte få bättre logi o kost o sällskap än hos er. Förstår att katterna tycker det är spännande med kottarna och vaktar dem och aktar dem.
  Så roligt och underhållande att få följa med i vad som händer hos er familj och njuta av alla underbara bilder på vackraste killarna.
  Nospussar sänder Milou o Nellie med hjälp av Matte o husse.

 2. Men ååååh, då är det vår på riktigt! Lyckliga er som har fina Kotte hos er och snart kanske hans små barn.
  Ha en go vårvecka! Puss på nosarna från Signe och Anna

 3. Hej Triton,
  Glad att höra om Kotte..snart blir det ”små-kottar”hoppas vi.
  Jättefina foton på dej och dina bröder,alla vårblommor på er tomt är så vackra! Du så fantastiskt vacker Triton.Hälsa dina bröder,matte och husse.

 4. Ni är för gulliga! Hoppas alla i familjen haft en glad påsk!
  Jag älskar er!
  Glad vår!
  Många kramar!

 5. Det är så spännande att följa ”kottarna” och lyssna till pardansen om kvällarna! De är våra bästa vänner hela sommarhalvåret och vi är deras beskyddare! Ha det så gott och lycka till med småttingarna! Alla här hemma hälsar!
  Tassekram Triton

 6. Tack härliga Milou och Nellie med allra bästa matte och husse! Vi är så glada att ha er som vänner, då vi vet hur mycket ni älskar och uppskattar alla djur! Hoppas ni fortsätter följa oss, och nospussar tillbaka till er förstås! Alla här hemma hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 7. Så sant, nu är det vår på riktigt! Fast igår och idag snöar det lite lätt och är jättekallt! Ha det så skönt i väntan på att solen och värmen ska återvända! Alla här hemma hälsar så gott till er sötnosar!
  Tassekram Triton

 8. Tack goa Lena! Snart ska du se att det blommar här igen, så vi kan fika i trädgården när du kommer! Lovar hälsa alla här hemma från dig!
  Tassekram Triton

 9. Tack goa Siv! Vi älskar dig med! Hoppas allt är bra därhemma, och att vi kan ses i sommar! Hela familjen här hälsar så gott till dig!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *