Tävling om pallplatserna

Tävling om pallplatserna i solen är det just nu både här ute på gården och inne vid tv-apparaten. Där med sändningar i skytteltrafik från skidskytte-VM i Åre och svenska skidspelen här hemma i Falun.

Broder Artemis och jag har i veckan vunnit striden om pallplatserna här hemma. En fröjd för ögat, då vi på första parkett kunnat njuta av vårt finfrämmande i talgbollringen! En pärlbeströdd hungrig stare!

Vi har inte kunnat se oss mätta på den, då vi aldrig haft starbesök här på alla år förut. Den verkar stortrivas bland våra små ”sparvilar”, som tack och lov är pigga och glada och verkar ha klarat vintern jättebra!

Däremot är det även i år väldigt många katter som insjuknat i salmonella. Närmare 1 000 fall har hittills konstaterat på SVA, och märkligt nog, den här gången, är nära hälften av dem från Stockholmstrakten.

På tal om smitta måste jag fråga om era hussar och mattar pussar er på nosen lite då och då! Det är innebär i så fall stor risk för spridning av bakterier, om ni äter färskfoder med rått kött.

En ny svensk undersökning av färskfoder för hund visar precis som den holländska av kattfoder i fjol. Fodren bär på så elaka bakterier att de inte bör has i hem med riktigt små barn oc svaga äldre människor.

I färskfodret för katt, hittades salmonella-, E-coli- och listeria-bakterier, som kan gör både katter och ägare svårt sjuka. Och som sagt, mysiga nospussar och färskfoder hör absolut inte ihop!

Tassekram Triton med bröderna Artemis-Febus och Mini-Vinnie

4 svar på ”Tävling om pallplatserna”

 1. Halloj i vårsolen!
  Det hade vi aldrig hört talas om, det där med färskfodret. Fast Signe håller sig till torrisar och burkmat men vi brukar inte pussas på munnen i alla fall. Man kan ju gosa ändå!
  Vilken vacker stare ni har fått besök av och ringen med talgbollar är ju jättefin! Hemma hos oss får vi inte mata småfåglarna men en granne gör det ändå, en bit ut på gården. Att vi inte ska ha det vid fönster och balkonger tycker vi är bra.

  Vårkramar får Signe och Anna

 2. Bjöktrastarna kallas Skettrostan
  eller bara Trostan ”te Lindo … ” (min andra hembygd)

 3. Säkert tryggast att du håller dig till din favoritmat söta Signe. För nog skulle jag gärna pussa dig på nosen!!! Har varit jättespännande med staren, men nu har den dragit vidare och jag har varit ”konvalicinent” ett bra tag! Mer om det kan du och matte Anna läsa i bloggen i dag! Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 4. Kärt barn har många namn, fast någon björktrast har vi inte sett till. Bara en ensam stare, som varit jättehungrig och ätit upp sig bland ”sparvilarna”! Ha det så gott tills vi hörs igen!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *