Solig start på kattmånaden

Tiden rinner iväg och i strålande sol har vi tassat in i kattmånaden mars. Helt underbart, om det inte varit för utomjordingen, som de senaste nätterna spridit sin vidriga doft på utsidan av vår grindstolpe.

Hoppas verkligen alla ni som följer mig i bloggen varit till veterinären med era lurviga älsklingar innan ni släpper ut dem i vårsolen. Annars bidrar ni grymt till att det blir fler och fler hemlösa katter!

Vi bröder har självklart varit till veterinären för att bli lugna, snälla och goa! Jag uttrycker mig så, då jag tycker det låter lite trevligare, och det är därför vi trivs bäst hemma med husse och matte.

Jag kallar alla som inte varit till veterinären, för att bli lugna snälla och goa, för utomjordingar. För de inte hör hemma här men dyker ändå upp från ingenstans den här tiden på året varenda vår.

Värt att påminna om så här på vårkanten är också det här med vaccinering mot kattpest och kattsnuva. Och det gäller alla oss katter vare sig vi tassar utomhus eller bara är inne och möjligtvis på balkongen.

Smittan kan dras in med skor och enda säkra sättet är att få en spruta i nacken. Vi följer tillverkarens råd med pestspruta vart tredje år och snuvspruta varje för att inte bli övervaccinerade.

Jag har redan tidigare berättat om att salmonella bland katter börjat sprida sig över landet även i vår. Förra året rapporterades fler smittade katter än någonsin tidigare, och sjukdomen nu är på gång igen.

Sjuka och döda småfåglar, som katter fångar och äter, tros vara främsta smittkällan den här tiden på året. Värt att nämna är också att just den här salmonellasmittan sprids mellan djur och människor.

Så alla fågelvänner håll rent på matplatserna och tvätta händerna noga efter att ha fyllt på fågelmat. För mat behöver de små liven mer än någonsin nu på senvintern och våren.

Rör inte min talgboll, visar den här lilla sparvhanen med sträng min. Och tacka för det, med massor av konkurrenter om maten, och oss fyra bröder som ligger i solen och håller koll på honom.

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

6 svar på ”Solig start på kattmånaden”

 1. Jobbigt med utomjordingar som markerar överallt!!!
  Bra att ni tar upp det med att få goa lugna snälla katter ?
  Fina bilder som vanligt ?

  Vi har fått snö igen, efter att vi haft vår och solsken med upp på 12 grader ute.
  Hoppas värmen kommer tillbaka så snön smälter!!! Vi vill ha vår och sommar nu.

  Nilla har inte fått ungar ännu, hon bäddar och beter sig som om det är dags för att sen ligga lugnt igen, vi väntar med spänning!!!

 2. Det håller vi med om! Nu har många veterinärer rabatt på kastrering och då får man även sin katt Id- märkt.
  Kramar från katteri d’ Artagne!

 3. Visst är det jobbigt, och dåligt av deras hussar och mattar, som släpper ut dem. Snart får jag lov att sova ute om nätterna för att hålla dem borta! Och det är likadant vartenda år den här tiden på våren.
  Fast så värst mycket vår är det inte här längre. Ett par decimeter snö har vi fått de senaste dagarna, och mer lär vara att vänta. Men så är det ju varje år, och plötsligt är det ändå vår.
  Vi här hemma håller alla tassar och tummar för lilla Nilla som snart ska bli mamma! Tills vi hörs igen, ha det så gott!
  Tassekram Triton

 4. Det är ju helt perfekt och borde vara en självklarhet för hussar och mattar att se till att blir gjort! Det ingår faktiskt i god katthållning och finns inget försvar för att strunta i och låta utekatterna löpa fritt! Alla här hemma hälsar så gott till alla er på katteri d´Artagne!
  Tassekram Triton

 5. Hej på er allihop!

  Ja just ja, det är den tiden på året igen, när utomjordingarna börjar smyga omkring. Hoppas att du Triton och dina bröder håller koll på dem när de håller till utanför grinden.

  Här i grannskapet har det synts en fågel som inte visar sig här så ofta, i alla fall inte vintertid, nämligen en varfågel. För ett par veckor sedan tog den en domherre hos vår närmaste granne. Har det någonsin synts någon varfågel nere hos er?

  Hälsningar och kramar till er alla, både två- och fyrbenta, från oss i Kalser!

 6. Hej go´vänner i Kalser! Ingen varfågel här, men väl en ensam stare som stannade till och åt upp sig hos oss förra veckan. Den sällskapade med gråsparvarna, var jättetrevlig och gjorde inte en fluga förnär.
  När det gäller utomjordingarna, så tvingar jag matte att släppa ut mig i tresnåret på natten, så att de inte tar sig innanför grinden i alla fall! Jag behöver bara ge ifrån mig mitt värsta läte, för att de ska lägga benen på ryggen och fly i blotta förskräckelsen.
  Känns i alla fall att våren är på väg, och jag hoppas ni hunnit njuta av solen uppe i Kalser med! Ha det så gott tills vi hörs igen. Alla här hemma hälsar!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *