Ja, se det snöar…

Äntligen börjar det likna något. I fredags föll de första  stora härliga flingorna och förvandlade hela kvarteret till ett vitt sagolandskap! Och som alltid smög matte och jag ut på en första spännande ”tassenad” i snövädret!

 

Därefter tog jag lillstugan i besittning, medan småbröderna i tur och ordning fick göra allmänningen och kolla upp snön där. Mini-Vinnie vägrade vänta på sin tur och måsta bara släppas först ut på upptäcktsfärd  i snön!

 

Artemis var mest intresserad av vad som gömde sig under grästuvorna vid mitt favoritträd. Jag hade inte hunnit kolla efter ”smygtassenaden”, så Artemis fick ta hand om och undersöka så inga objudna gäster varit framme!

 

Febus var den ende som var lite skeptisk till att snön plötsligt täckte allmänningen, och hans viltspaningsbuskar, vid husses bil. Men lugnet återvände när han hörde och såg lillpippis sjunga nysnön ur busken.

 

En första vinterdag att minnas, och tur var väl det, då regnet öste ner natten därpå. Men efter en plaskvåt disig helg snöar det nu  igen. Och jag bara ligger och njuter på fällen i lillstugan, och väntar på att ljusen i granen utanför ska tändas!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

 

 

 

2 svar på ”Ja, se det snöar…”

  1. Så mysigt med snö! Här har det snöat lite idag men det är fortfarande strax över nollan så det blir ju bara blött tyvärr.
    Hoppas vi alla snart får njuta av en fin vinter!
    Puss på alla nosarna från Signe och Anna

  2. Här har det snöat till och från hela dagen, men det har tyvärr gått upp till någon plusgrad nu strax före midnatt. Bara att hoppas på det bästa och att det snart blir vitt överallt. Pussar till er båda, söta Signe och matte Anna, från oss alla här hemma!
    Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *