Rosornas krig mot flingorna

 

Måndag morgon, och dagens väderfarbror i tv-apparaten förutspår ingen snö de närmaste fjorton dagarna. I samma stund tittar jag ut och ser de första vita flingorna lämna himlen och landa i trädgården.

 

Pyttesmå, men ändå flingor, fast de nog försvinner lika fort som de kom.  Anade det redan i går, då förra veckans sagolikt milda ”vårväder” plötsligt jagades bort och ersattes av  mörker och kyla.

 

Men både lillpippis och vi bröder hann bli bortskämda och få vårkänslor. De små liven sjöng inte bara lovsånger utan passade också på att stoppa trafiken och ta familjebad vid utfarten från allmänningen.

 

Till och med de sista små gula rosknopparna klarade av att slå ut i den annars ganska så kala trädgården. Och med 10 grader varmt dygnet runt började matte nästan fantisera om en grön vinter.

 

Nu när hon sett flingorna i luften har hon säkert  kommit på bättre tankar.  Fast bladverket  på mattramen lyser fortfarande så envist sommargrönt.  att den som lever får väl se vad som väntar framöver!

Tassekram Triton med bröderna Artemis. Febus  och Mini-Vinnie

 

6 svar på ”Rosornas krig mot flingorna”

 1. Precis samma här. Igår var det helt plötsligt en helt annan luft ute och idag har det kommit ner lite flingor men inget som har stannat på marken. Men det är väl så det ska vara när det är november kantänka. För 23 år sen hade vi ett förfärligt snöoväder den 17:e november och dagen efter var vi så gott som insnöade. En vecka senare fanns det inte ett spår av dom fantastiska drivorna från ovädret. Märkligt!
  Ha en härlig höstvecka fina bröder! Puss på nosarna från Signe och Anna

 2. Man kan aldrig lita på metereologerna pratar strund och håller tunt eller hur det var. Förstår att ni bröder längtar efter stora drivor med snö att tumla runt i, sen lyser det upp så fint med. Nu är det bara nermörkt mest hela tiden, både två o fyrfotingar blir trötta mest hela tiden då. Nu får vi sätta upp mycket belysningar både här och där så att det skingrar lite av mörkret omkring oss. Tassekramar från Milou o Nellie med hustomtarna.

 3. Här börjar det kännas vinter, och i natt när jag var ut en sväng var det fem grader kallt! Minusgraderna håller i sig, men solen börjar titta fram, så det blir nog en fin dag. Hoppas på snö men inte så mycket som ni fick för 23 års sedan.
  Jag håller på att sätta på mig vinterpälsen, så kylan är inga problem för min del. Dessutom går det ju att ligga inne i fönstret, och njuta av solen, för den som är mera frusen. Pussar från oss alla till er båda. Signe och matte Anna!
  Tassekram Triton

 4. Ingen snö att tala om här, men taken lyser härligt vita och det är fem grader kallt i dag på morgonen! Lite snö på marken skulle sitta fint, men den kommer väl vad det lider.
  Väntar så på att få hem adventsgranen att ha vid lillstugan. Det är en av årets höjdpunkter, när vi får sätta i ljusslingor och tända där. Ha det så jättebra tills vi hörs igen, och pussar till er alla från oss alla!
  Tassekram Triton

 5. Nu har jag inte kommenterat på länge, ni kanske trodde jag glömt mer men med den här ständiga sekreteraren som inte har tid när jag vill ha något gjort, ja då får jag vänta men nu änteligen hade hon en stund över.

  Har läst och begrundat hur varmt ni haft, här har baske mig inte varit varmt de sista 12 dagarna, rimfrosten har lagt sig så gräset ser mer ut som snören än strån. Tallarna har fått lurviga grenar av allt det vita, trots att vi inte fått någon snö, så är det vitt på altanen av tjock rimfrost. Här om dagen var det ca -20 men nu har vi mycket drägliga -2 grader.

  Jag är lite risig i kistan, åt väl för mycket igår när vi firade matten som blivit ett helt år äldre, jag var väl för smaksugen på allt de stoppade i sig, så nu blev jag utan mat på morgonen, matten säger att vi ska inte spä det eländiga. Tänk hur det kan bli när man är så där jättehungrig och inte alls tänker på morgondagen, matten är arg på sig själv som föll till föga för mina bruna ögon. Fast det är inte allvarligt, blir bara att ta det lugnt med glufsandet idag och i morgon, jädrans.

  Ni får ha det så mysigt nere i stora staden, hoppas att ni får så vitt som vi har här, även om det inte är någon snö nere hos oss, så har de lagt snö på fjället.

  Russelpussar i mängd.

 6. Bäste russelhunden, du vet att du är välkommen, när du än kommer, med dina berättande rader. Tack vare dig och din ständiga sekreterare känner vi här nere oss uppdaterade om allt spännande som händer i fjällvärlden och som vi aldrig skulle få veta annars.
  Men minus 20 grader, på stört efter ”värmeböljan” är väl ändå i mesta laget! Fast neråt minus 10 har vi haft här med. Rätt skönt ändå när solen skiner, och får vi bara lite snö blir det perfekt.
  Har missat att matten fyllt år, så du får gratta henne så väldans mycket från oss alla. Förstår så väl att hon inte haft tid med dig vid tangenterna, när ni firat så du till och med blivit risig i kistan. Sköt nu om dig och ha det så gott med matten och lillhussen tills vi hörs igen!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *