Höstbad i vinterkyla och snålblåst

 

Höstdagjämningen kom med vinterkyla och snålblåst. Nära noll i ottan och snart inte ett löv kvar på mitt älskade äppelträd. Och nu väntar årets första grymma frostnatt på att ta vår blomstrande trädgård!

 

Den enda som tar det med ro är vårt senaste tillskott på ”kottefronten”. Även det en blyg liten kompis, som ligger inbäddad i goa vetehalmen i storstugan, och bara smyger ut för att äta, dricka och göra från sig.

 

Mini-Vinnie är nybadad och mallig inför utställningen på Lugnet i Falun till helgen. Stolt som en tupp visar han upp sig på allmänningen med svansen i vädret!  Tänk om han kunde stila lika fint…

 

Febus håller som alltid koll på Mini-Vinnie, och allt annat som rör sig, utanför grinden från farstukvisttaket.  Där är han kung och vet att ingen av oss andra vågar klättra upp, och störta ner med huvudet före, som han.

 

På söndag är det alltså dags för Mini-Vinnie, som blev Premier i våras, och fick massor med beröm av den italienske domaren. Efter det hade matte inte tänkt ställa mer, men det är ju hemmaplan och social träning.

 

Artemis mest spännande ställe på allmänningen är den förbjudna smygen, där muren håller på att rasa in. Där blandas överblivna stockar med kullagda blomurnor och torra löv, och här ges välkommet lä i snålblåsten.

 

Helt oberörda av både blåst och kyla verkar lillpippis vara. De lyckades få fram en sista kull i förra veckan, och nu turas de små sötnäbbarna åt att sitta i blomlådan utanför köksfönstret och vänta på mattes älskade pannkakor!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

 

 

 

 

18 svar på ”Höstbad i vinterkyla och snålblåst”

 1. Det är alltid så mysigt att läsa om era äventyr, och det låter och ser så väldigt trevligt ut. Hoppas och tror att allt går bra i helgen. Missarna från Kolmårdsskogen

 2. Ja nu är det höst och snart vinter ????
  Lycka till i helgen, hade varit kul att ses men Nilla får vänta till efter parning och förhoppningsvis ungar innan hon ställs ut igen har jag tänkt ?
  Fina bilder på er, kotte och pippi.

 3. Vi är så glada att ha dig Eva och missarna i Kolmårdsskogen som vänner i bloggen! Mycket spännande har hänt här i sommar, men nu är det höstlikt frostigt och kallt. Kan bara önska lite brittsommar i oktober, så inte vintern blir så lång. Hoppas du fortsätter krya på dig och att ni håller tassar och tummar för Mini-Vinnie i helgen.
  Tassekram Triton

 4. Frostig morgon här och kyligare än det brukar vara strax före jul! Lyckligtvis stiger solen upp, och värmer fram en fin höstdag, när nordanvinden nu äntligen släppt taget om oss.
  Vi får alla hålla tummar och tassar för Mini-Vinnie, som har sin speciella bimetallic-färg och delar domarna i två läger. Som att spela på lotteri, men väldigt intressant också!
  Tassekram Triton

 5. Lycka till i helgen Mini-Vinnie, det hade varit så roligt att få se dig men det går förstås inte. Även på våra breddgrader har kylan smugit sig på, torkan i somras har gjort att många träd redan vissnat utan att få den fina höstfärgen. Det är alltid så roligt att få läsa om vad ni hittar på för något alla bröder. Nospussar från Milou o Nellie med husfolk.

 6. Frost även hos oss i Östergötland idag på morgonen men det är ju bra härligt med vackra höstdagar också. Luften blir så lätt att andas! Så roligt med en ny kottevän och flera lillpippis ❤️
  Och stort lycka till finaste Mini-Vinnie, till helgen ✊?✊?
  Puss på nosarna från Signe och Anna

 7. Hej jag tycker om vad ni gör för våra djur och här svara jag på era bilder på dom här katterna och igelkotten som vi ska vara rädda om och vill berömma er för det arbete ni lägger ner för att vi ska dela med våra grupper på våra tidslinjer på FB

 8. Hej Triton!
  Fina bilder på er alla i bloggen. Vi har ingen igelkott här men flera ekorrar som hjälper fåglarna att äta solrosfrön och nötter. Sotis och matte ska hålla alla tassar och tummar för Mini-Vinnie till helgens utställning. Ser att han redan börjat att styla upp sig – han charmar nog domaren som får svårt att motstå snyggingen.
  Här har vi regn och blåst idag – snart är nog vintern här – usch.
  Nu ska jag ta med Sotis ut (om hon nu följer med, hon gillar inte blåsväder) och fylla på fågelmat och gå och hämta posten, vi behöver ju röra på oss.
  Många Kramizar till dej Triton (och bröderna) + matte Pia
  från Sotis och matte

 9. Tack söta Milou och Nellie hälsar Mini-Vinnie! Ni vet väl att matte ställer ut bara på skoj och för att det är på hemmaplan! Och så är det lite extra spännande, då hans speciella bimetallic-färg älskas av vissa domare och inte finns över huvud taget hos andra.
  Måste berätta, att hur otroligt det än låter, så har skogens träd här uppe fått de vackraste färger trots torkan i sommar. Vi trodde bara allt skulle vissna bort, men här lyser det rött och gult och mitt emellan överallt. Ha det så gott och hälsa husfolket från oss alla.
  Tassekram Triton

 10. Tack söta Signe och matte Anna, hälsar Mini-Vinnie! Visst kan hösten vara fin, men efter frosten i går öser regnet ner i dag. Varmare har det blivit ialla fall och solen lär snart ska titta fram.
  En fortsatt fin höstvecka med klart väder och strålande sol önskar vi alla här hemma er tills vi hörs igen!
  Tassekram Triton

 11. Tack snälla Mogge! Alla djur, både vilda och tama, är det bästa husse och matte har. Och vi bröder här hemma hjälper till så gott vi kan! En fortsatt fin vecka önskas dig och din familj från oss alla här hemma!
  Tassekram Triton

 12. Tack för det bästa Carina, då blir matte och Mini-Vinnie jätteglada. Tills dess ha det så gott och hälsa dina godingar därhemma!
  Tassekram Triton

 13. Tack söta Sotis och matte Inga-Britt, hälsar Mini-Vinnie! Han börjar ana oråd efter allt badande och borstande, men han är säkert glad at få ha matte alldeles för sig själv en hel dag!
  Ekorrar skulle jag gärna vilja ha några att sköta om här hemma, men vi har nog för dåligt med stora träd här. Så de har det säkert bäst hos Sotis och dig! Fast jättesöta är de med sin långa yviga svans!
  Regnigt och grått här med, men solen lär ska titta fram om en stund. Tills vi hörs igen, ha det så gott, och njut av solen när den visar sig!
  Tassekram Triton

 14. Tack för alla dessa vackra bilder på dina katter och allt annat runt omkring
  Lycka till på lördag????kram????❤

 15. Tack goa Ninna, hälsar Mini-Vinnie och matte och bröderna med förstås! Vi är så glada att ha fått dig om vän, och jag förstås jätteglad att du skriver här i min blogg! Det betyder jättemycket för mig!
  En fortsatt fin höstvecka, tills vi hörs igen, önskas du och de dina från oss alla!
  Tassekram Triton

 16. Nu har matten glömt att skriva åt mig men bättre sent än aldrig. Här blåser så matten säger att det är rena pingvinvinden ute, jo jag håller med för jag var snabb som attan när jag var ut och gjorde ett par ettor för en stund sen. Blåser isvindar så pälsen står rakt ut, nej jag föredrar soffan i solen, där är det i alla fall lä, hihi.

  Så fåglarna får pannkisar av din matte också, matten ska ut med lite pannkisar åt fåglarna här med men det är mest våra kråkor och skator som slafsar i sig, men de ska ha mat de också. Småfåglarna håller till i skogen den här årstiden, för där har de mat och lä bland träden. De brukar komma fram i mitten av oktober eller mot slutet beroende på vädret, det var snö i dikena uppe vid HC på förmiddagen lät Lillhussen meddela, en kompis till matten meddelade att det var snö på toppen av Hundfjället nu. Så nog är vintern i antågande, lite för tidigt i min och mattens smak men bor man här får man finna sig i det.

  Ni får ha så härligt i er underbara trädgård och hoppas att inte blommorna helt frusit bort. Skicka en speciell hälsning till Mini-Vinnie och lycka till i helgen!

  Russelpussar i mängd.

 17. Tack tack så jättemycket vännen.. Självklart håller vi både tummar o tassar ? tack så jättemycket för krya på dig hälsningar ?❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *