Hittebarn av alla de slag

Hittekattens dag firades i går! Ett fint initiativ och bra att både de som haft turen att hitta egna hem, och de som hoppas göra det innan vintern, uppmärksammas på det här sättet.

 

Här hemma är det lugnt på att kattfronten just nu!  Så vi firade i stället ”hittekottarnas” dag, då föräldrarna lämnat hit två småttingar. Tydligen för att de ska  äta upp sig och växa till sig här hos oss.

 

Minstingen kom för bara några dagar sedan och är jätteblyg för alla utom oss bröder.  Han har flyttat in i röda lillstugan, där han sover tryggt på dagarna. Kvällar och nätter gör han gården och äter som en häst!

 

Den andra ”lillkotten” bor i gröna storstugan, och har lagt på hullet ordentligt sedan han kom för tre veckor sedan.  Om kvällarna kommer mammorna smygande, och äter med dem, innan de drar vidare.

 

För underliga äro mössens vägar! Så här har broder Artemis och jag suttit mest hela sommaren, och kollat på de små liven  i ett pyttelitet utrymme mellan farstukvisten och huset.

 

Häromkvällen var det tomt och tyst där, men i stället anade jag dem bakom den röda masonitskivan under fågelmatstället. Där vaktade jag i fem timmar,  tills matte anade oråd, lurade in mig och släppte ut dem!

 

Annars är det en ny spännande  gäst, som hälsat på här och fått Febus att flyga i luften.  En svärmare, med jättelång snabel och durrande vingar, som älskar våra ampelblommor.  Härlig att skåda, vill jag lova, och tackar för mig!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

 

 

8 svar på ”Hittebarn av alla de slag”

 1. Så underbart ni har det.
  Och inte bara ni utan alla som kommer till er.
  Ett riktigt Paradis.
  Hoppas svartingen lämnar er ifred.
  Här njuter vi av det vackra vädret

 2. Vilken fin underhållning ni har på gården året runt bästa bröder, ni är så snälla o goa mot allt levande omkring er. Det märks att matte har uppfostrat er väl som den stora djurvän hon är.
  Alltid lika roande att läsa om er och se nya fina bilder från er vardag.
  Nospussar från Milou o Nellie med husfolket.

 3. Jodå, här händer saker fast vi bara har en liten gård jämfört med friheten hos er i Ulvshyttan. Nästan så vi blir trångbodda ibland. Men finns det hjärterum, så… Ha det gott och fortsätt njuta av det vackra vädret. Alla här hemma hälsar!
  Tassekram Triton

 4. Jo, minsann matte har lärt oss att vara snälla mot varandra och alla små vänner båda högt och lågt! Men jag kan lova att vi inte alls är lika väluppfostrade när det gäller att lyda henne!
  Som när hon ska försöka få in oss, och vi gömmer oss under buskarna, så hon får göra världens gymnastik för att nå oss! Då får vi heta både det ena och det andra, men det rinner av oss som hala gäss.
  Så vi har roligt nästan hela tiden, fast ibland älskar matte oss mest när vi sover! Ha det så gott allesammans! Alla här hemma hälsar!
  Tassekram Triton

 5. Vilka söta igelkottar säger matten när hon skrollar ner och ser era fina bilder, fast jag tycker ju att ni bröder är sötare. Den där mysko saken som flyger har vare sig jag eller matten sett förut, matten har ju bott söderöver lite längre ner än Falun men har ändå inte sett den. Jag och matten såg en trollslända i förrgår när vi var ute på altanen och skrotade, det är allt i sånt flygväg vi sett.

  Fast när hon läser om att din matte släpper ut mössen, då säger hon bara att här tar vi dem i fälla, för kommer de in i mattens kök, då är det kört. Själv brukar jag gå runt och nosa upp dem, jag har även jagat dem när de vågat sig ut på golvet.

  Ute jagar jag bara paddor till matten och Lillhussens stora förtret, de har ett elände att hålla undan mig från dem, visst jag blev tvättat i munnen sist jag bet i en men det lärde jag mig inget av. Matten hade en tax som inte heller lärde sig fast han såg ut som han käkat diskmedel, skummet yrde och han fortsatte jaga dagen efter igen.

  Ni får ha det så skojsigt nere i er underbara trädgård med allsköns djurbäbisar.

  Russelpussar i mängd.

 6. Så underbara bilder på alla bröder som sitter och spanar på möss och andra kompisar. Bilden på svärmaren har du lyckats fantastiskt bra med Triton. Tog du möjligtvis liiiite hjälp av matte just där?
  Ha en fin helg önskar Signe och Anna med helgpussar på nosarna

 7. Trollsländor är jättespännande, men alldeles för snabbflygande för mig. Matte och jag har förtvivlat försökt fånga dem på bild, men tji omöjligt att få dem att sitta sill. Däremot håller jag jämn lunk med ”småkottarna” här hemma, och tjatar ut mig varje morgon i femsnåret, då de tassar omkring på stenplattorna och letar solroskärnor matte smugit ut åt dem till efterrätt.
  Paddorna ska du allt lämna ifred. Vi hade en kattkompis som hette Sixten, som åt upp en padda, och höll på att skrämma slag på sin matte när det skummade ur munnen på honom och fortsatte i flera dagar. Tur du blev ordentligt tvättad av matten din!
  Visst är småttingarna här hemma för härliga, men nu får de snart börja växa upp och ta ansvar för sig själva. Jag har ju varit barnvakt mer eller mindre hela sommaren! Fast jag vågar knappast tänka på hur tomt och tråkigt det blir när ”kottarna” smyger iväg och går till vintervila!
  Ha det så gott där uppe hela familjen!
  Tassekram Triton

 8. Får väl erkänna att jag är bättre på att skriva än att ”plåta”! Så matte håller mest i bildapparaten, för att hjälpa mig ge liv åt mina texter. Svärmaren är för härlig, och Febus har bara ögon för den. Katten vad högt han kan hoppa rakt upp i luften. Där ligger alla vi andra i lä!
  Ha det så gott och en fin helg tills vi hörs igen! Lär ska bli ett hejdundrande regnväder. Men vad gör väl det, efter den torra sommaren!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *