Hett om öronen i värmen

 

Här hemma har vi bröder inte gjort många knop den  senaste veckan. Värmen har inte bara slagit rekord utan slagit ut oss också! Så dagarna har mest tillbringats på de stenplattorna i skuggan eller under raden av lummiga björkspireabuskar.

 

Stenplattorna har vi fått ha för oss själva, men favoritplatserna i svalkan under de lummiga buskarna har vi fått dela med oss av till ”Kotte”! Han har sovit där i godan ro hela dagarna, då det blivit väl kvavt inne i ”kottestugan” fast den står i skuggan.

 

Så länge som ”Kotte” har förstås inte vi kunnat hålla oss lugna. Han har bara rört sig för att dricka vatten och sedan tassat tillbaka och somnat så sött igen. Vi har turats om att hålla honom sällskap, så han kunnat känna sig trygg tills han vaknat framåt kvällen.

 

Om vi bröder inte gjort många knop i värmen, så finns det andra små tappra vänner jag kan lova att haft det hett om öronen på slutet. Det är pappa och mamma gråsparv, som mäkta stolta i fredags morse visade upp sin första kull  flygfärdiga ungar.

 

Plötsligt satt de fem söta syskonen på rad på staketet efter att ha fått luft under vingarna och klarat premiärturen hem till oss.  Här fanns förstås mat i massor, och vi hade sedan underhållning till ljuv musik hela helgen i nära 30 graders värme.

 

I dag är det lite svalare  med friska vindar och lagom återhämtning innan värmen återvänder på onsdag. Hoppas ni njuter lika mycket som vi av sommaren, som aldrig kom i fjol,  men som vi redan nu haft en månad fast vi bara är i början av juni!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

 

 

 

10 svar på ”Hett om öronen i värmen”

 1. Hej Triton, ja nog är jag glad att det är lite svalare idag och att stickisarna håller sig undan, rättare inte klarar blåsvädret, hihi. Här var så varmt igår att jag inte orkade med någon större runda, det var äckelvarmt kvavt och fuktigt. Idag är det mycket skönare och man kan kan gå utan att näst intill tuppa av. Matten hade igår den goda smaken att starta luftblåsen på väggen, som blåste skön kyla ner mot där jag slappade, det blev drägligt inne och jag kunde få min skönhetssömn.

  Förstår att ni haft det ännu varmare, här var det ”bara” +28,5 i skuggan, är bra mycket för att vara här uppe i början av juni. Stenplattor har vi här med men de ligger mitt i solen så de kyler inget alls. Är lite avis på er härliga gård med massor av buskar som kyler och inga stickisar alls. Ni får ha det så trevligt med Kotte och Pippisarna som visar sina flygfärdigheter.

  Russelpussar i mängd.

 2. Vi njuter av sommaren här, fast inne är det skönt när matte eller husse sätter på AC så det blir svalare, speciellt Dahro med sin ålder och tjocka päls behöver svalkas av!

  Kyldukar och kalla duschar är sköna med.

  Pippisarna är söta, tänk att dom är flygfärdiga redan.
  Fortsätt att ta det lugnt i värmen ?☀️

 3. Så mysigt och härligt ni har det.
  Precis som hemma hos er så springer våran matte och fyller på alla vattenskålar till alla djuren.
  När det är kväller och vi ska gå in så följer vi med och ser till att det finns vatten i alla skålarna till alla djur som är uppe på nätterna.
  Ja idag är det något svalare och det blåser extremt mycket.
  Nu hoppas vi att det kommer regn.

 4. Men vilka söta små nya vänner ni har fått ❤️
  Önskar er alla en underbar nationaldag!
  Puss på goaste nosarna från Signe och Anna

 5. Tack goa Felix, nog har vi haft det trevligt allt, och det är därför svaret dröjt lite! Men i dag på nationaldagen är det rena ”vintern” och bara drygt åtta grader varmt! De senaste dagarna har det dessutom blåst isvindar, så nu längtar vi efter värmen igen.
  Vi hade faktiskt ända upp till plus 30 grader i skuggan, men det var ingen större skillnad mot uppe hos dig. Så jag förstår att du fick nog med fullt av stickisar dessutom.
  I dag ligger jag inne och sover min skönhetssömn, och jag gör det i husses favoritfåtölj. Jag satte mig bara och tittade på honom, och då förstod han direkt vd klockan var slagen. Så nu sitter han i en annan fåtölj bredvid mig. En riktigt fin nationaldag önskas ni alla däruppe, där jag förstår att ni haft minusgrader i natt!
  Tassekram Triton

 6. Jo, nog har vi njutit av sommaren minsann och varit ute nästan dygnet runt. Men de senaste dagarna har det blåst isvindar och nästar varit full storm! I dag på nationaldagen är det rena ”vintern”, så nu längtar vi efter värmen igen. Vi sibirer måste ha pälsar som isolerar mot både värme och kyla, för vi har inte lidit av värmen någon av oss. Ha nu en så fin nationaldag det går i kylan, fast det kanske är trivsamt hundväder i dag!
  Tassekram Triton

 7. Tack rara Beate för att du följer oss, och en riktigt trevlig nationaldag önskar vi dig! Matte och bröderna hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 8. Pussar från oss alla tillbaka till er goaste Signe och matte Anna! Visst är de söta, våra små vänner, och nu har det kommit ännu fler.
  Tassekram Triton

 9. Ja, våra mattar är som de är… I dag tog matte priset, när hon ställde sig och stekte pannkakor på självaste nationaldagen! Men vad skulle hon göra när matkön ringlade sig lång på staketet utanför köksfönstret.
  En riktigt fin helgdag önskar vi er alla i Ulvshyttan, och så hoppas i förstås det blir lite varmare under dagen efter den här ”vinternatten”! Alla här hemma hälsar så gott!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *