Grattis och God Jul go´vänner!

 

Grattis i julstöket, säger jag i dag till Ann Bergqvist i Ålberga, Susanne Gustafsson i Helsingborg och Bettan Persson i Falun! Ni är vinnare av årets sista pälssvansar, som i kväll läggs på lådan för att hinna fram till jul.

 

Hade så gärna velat dela ut svansar till alla, men det går ju nu inte. Så låt oss glädjas med dem som vann, och hoppas på god ut nästa gång! Broder Artemis älskar dem, fast nu tassar han mest omkring med egna svansen i vädret i snön.

 

Så länge den nu ligger kvar, då det är jättekallt ena dagen och ”plussisar” på termometern nästa. Är så fint med alla små växter som bäddas in i mjuka snön. Så vi hoppas förstås på en gammaldags vit jul  för både stora och små.

 

Några små varningens ord i all vänlighet vill jag också smyga in medan småbröderna håller koll på läget utomhus. Levande ljus och de allra flesta julblommor är farliga för både hund och katt och måste stå utom räckhåll.

 

Samma sak med godis som choklad och russin. För att inte tala om prasselsnören, ljusslingor och annat småpynt, som är jätteskoj att busa med men väldigt illa om de hamnar i magen. Faktum är att julen är fylld av faror för oss husdjur hur trivsam den än må vara!

 

Med det önskar vi er alla en fortsatt fin vintervecka och riktigt GOD JUL! Och tänk på att lysa upp och göra det mysigt, med lite extra talgbollar, jordnötter, solroskärnor och hampfrön, även för dessa allra minsta av våra vänner ute i kylan!

Tassekram Triton med småbröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

7 svar på ”Grattis och God Jul go´vänner!”

 1. Kloka ord som vanligt från dig och bröderna ❤️ Önskar er alla inklusive era människor en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
  Tassekramar och Nospussar från Signe och Anna

 2. Hej, på er i kylan, ja ni har väl ingen griskyla men här om dagen då hade jag det -23,8 då tyckte jag det räckte med en snabb etta. Just nu är det -13,7 de har lovat kallväder i natt igen, tänk det klarar jag mig utan, blir så infernaliskt kallt åt tassarna. De här snabba omslagen i vädret har gjort att min ständige sekreterare klagar över ryggen, tänk vad känsliga tvåbeningar är, hihi.

  Så fint snön bäddat in er mysiga trädgård, här har vi stora tallar som Kurrarna kutar runt i, det är nog världens mest osociala djur, för hur jag än försöker att få leka med dem mig, så tjattrar de så det nästan låter som de trätar på mig. Det är nog bara att slå den idén ur hågen, småpippisarna äter jordnötter och solrosfrön, bäst tycker de om fröna hur konstigt det än låter. Matten har alltid matat djuren utanför dörren, säger att det är syndigt att slänga något som någon annan kan äta, tur vi bor i skogen för annars skulle nog grannarna kunna bli sura.

  Till jul kommer min äldsta tvåbensbrorsa och hans familj hem, de har två huskys men eftersom jag inte gillar stora hundar så får vi se hur det förlöper, matte säger att jag är en fegis, men jag är hur stor och tuff som helst, med kattgener och allt, hihi. Hoppas att ni får en fröjdefull jul med massor av snö och så där lagom kallt, inte tassfrysar kallt utan lagom.

  Jag och matten önskar er alla en riktigt God Jul och förät er inte på allt gott som brukar serveras, räkor och vipsgrädde .

  Godjulrusselpussar i mängd!

 3. Stort GRATTIS till vinnarna❤❤❤
  Här tänds endast ljus som står i säkra lyktor.
  Julstjärnor i tyg pyntar både fönster och bord.
  Lilla Mollys framfart på julgranen visar att det inte är lämpligt hemma hos oss.
  Men det gör inget.
  Nu önskar vi er en riktigt
  God Jul
  ❤❤❤❤❤❤❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *