Lyser upp med vita julsvansar

Oj, oj, oj, vad tiden rusar iväg. Knappt hinner det ljusna innan det blir mörkt, och dagarna inskränker sig till ett minimum! Men hav tröst för snart stundar vintersolståndet och sedan vänder det.

 

Andra advent är passerad, och vi har lyckligtvis fått ljus i smågranarna vid lillstugorna. Riktigt mysigt vill jag lova att det är, att mysa tryggt där, när det skymmer och kvällsmörkret breder ut sig!

 

 Lite ljusare och trivsammare blev det förstås när vi fick massor av snö att bädda in oss i. Men säg den lycka som varar, och på en enda natt regnade det mesta bort till min och småbrödernas förtvivlan.

 

 Artemis trodde inte det var sant, och hade fullt upp att kolla ut under grinden om det mjuka vita täcket blivit lika hårt och tunt på allmänningen. Och tyvärr såg det lika isigt ut på stenplattorna där.

 

Så i  väntan på snö och ljusare tider känner jag för att lysa upp vintermörkret med att ”tomta” lite grann i förväg. Tre små mjuka vita pälssvansar har jag lyckats få tag i att lotta ut bland er go´vänner!

Allt ni behöver göra är att mejla namn och adress till  gpia.persson@outlook.com  och skriva julsvans i mejlet. Så sätt i gång, och senast lördag måste vi ha alla tävlingsmejl, för att i nästa blogg kunna presentera vinnarna!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

8 svar på ”Lyser upp med vita julsvansar”

 1. Jo, du först snöar det så det blir så där mysigt vitt ute, sen hällregnar det och blåser så nästan all snö försvinner, sen fryser det på så man halkar runt och knappt kan gå ute. Nu har det ramlat ned lite snö på den där hala isen och gjort det rent ut sagt livsfarligt att gå, jag har allt slagit omkull mig trots att jag har broddar, fast de hjälps inte för isen är för hård.

  Skulle önskar att jag hade en sån där koja som ni har, så mysigt att ligga och beskåda omgivningarna från, där kan man ligga vad det än ramlar ned från himlen, slipper bli blöt och läskig. För en sak gillar inte jag, det är att bli blöt av regn och rusk, då har Lillhussen den goda smaken att torka mig med ett badlakan som jag har, hihi.

  Ni får ha det så musigt nere i stora staden, snön kanske kommer upp till er, det var i alla fall en väldans snöstorm nere i Västerås, för det hörde jag Lillhusse prata om, har ni tur kanske ni får en bit av det ovädret, snöade visst så de såg inte vägen hade min tvåbensbror sagt.

  Russelpussar i mängd till dig och hälsa dina bröder och tvåbeningarna så gott!

 2. Hej Felix!

  Jo, minsann ibland är det upp-och-nervända världen. Först all den härliga snön och sedan störtregnet. Det är grymt halt här med, och nu i kväll har det börjat snöa på glansisen.
  Du får be lill-hussen snickra en lill-stuga till dig! Det fixar han säkert, för matte har byggt våra alldeles själv! Till och med målat dem fast husse är målare.
  Apropå snöovädret hoppas jag vi får en släng av sleven vi med. Måste ut på gården och kolla nu direkt! Tills vi hörs igen, ha det så gott. Alla här hemma hälsar!

  Tassekram Triton

 3. Visst är det trist när snön försvinner när den precis har kommit… Hoppas den snart kommer tillbaka igen ❤️
  Ha en fin vecka! Kramar och pussar från Signe och Anna

 4. Matte kom hem o talade om att det var konstigt vitt utanför hennes kanslirum o alldeles dimmigt att titta ut! Å det var inte kallt o smälte inte mellan fingrarna! Matte hade blivit så arg så hon var sur hela dan! För nej det var inte snö som var vitt utan pulver från två brandsläckare som nån/några hade lekt med o tömt helt under helgen! Det hade med legat några cyklar slängda med, en fick hon lirka loss från ett trappräcke. Så tråkigt att det förstörs, matte surrade om skattepengar med…Han som kom med nya brandsläckare hade sagt att det var tur mitt i allt att de inte brutit sej in o sprutat för då hade saneringen kunnat kostat 100 tusen! Ha det så bra! Flamman hälsar med! Flisan

 5. Hej söta Signe och matte Anna!

  Det kom massor på ett par dygn, och vi trodde vintern var räddad. Men på en natt regnade det mesta bort, och nu är det bara glansis att halka omkring på!
  Fast det sägs ju att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Så vi lever på hoppet och önskar er allt gott!

  Tassekram Triton

 6. Hej Triton. Jättefina bilder på er alla ute i snön. Trist att allt det fina vita försvinner över en natt. Här har det kommit lite pudersnö, men vore trevligt om det kom mera. Här har vi besök av en ekorre som är hit varje dag och äter solrosfrön. Hade många ekorrar här fram tills för 3 år sedan, men dom försvann pga att grannkatterna jagade dom, så nu hoppas vi att denna får vara kvar här och att grannkatterna håller sig hemma och inomhus!

  Kramizar från Sotis och matte

 7. Hej Flisan och Flamman!

  Vad är det egentligen som händer på er mattes arbetsplats? Låter inte särskilt trevligt, även om det såg ut som snö!
  Vi blir också så ledsna när busfrön förstör, som våra ”kotte”-skyltar i höstas. De kostade också en bra slant, eftersom det var riktiga varningsskyltar, men som sagt tur i oturen att ingen bröt sig in på arbetsplatsen.
  Ha det nu så gott, och lugna er matte så mycket det bara går, så hörs vi snart igen! Alla här hemma hälsar!

  Tassekram Triton

 8. Hej söta Sotis och matte Inga-Britt!

  Vi var så lyckliga och hade det så mysigt ute i snön. Nu är det bara glansis med lite pudersnö ovanpå och livsfarligt i trafiken.
  Så trevligt att ha en liten ekorre som kommer och hälsar på. De elaka grannkatterna hade jag velat ge en omgång, så de lärt sig stanna hemma.
  Hoppas er lilla ”kurre” klarar sig undan dem och hittar en partner frampå vårkanten. Då kanske det bli småkurrae framåt sommaren.
  Ha det nu så bra, tills vi hör igen! Alla här hemma hälsar så gott!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *