Historien upprepar sig…

 

Så sant som det är sagt. Historien upprepar sig, minst en gång om året, och är väl egentligen inte mycket att orda om! Men samtidigt svårt att förtiga, då vi gör på oss på löpande band.

 

 

Det har med andra ord varit en sådan där riktig skitvecka, då vi tvingats åka i skytteltrafik mellan gården och duschkabinen. För lurviga stjärtar och lösa magar är en synnerligen dålig kombination!

 

 

Jag kan lova att matte haft fullt upp, och på slutet suckat tungt, när vi kommit in och visat upp oss. Varenda gång med eländet larvande i pälsen där bak och dags för en ny vända in i duschen.

 

 

Skonkost och levande mjölksyrebakterier har matte serverat och lyckats fixa magarna med det. Rätt så behagligt, då de snälla bakterierna är jättegoda och förgyller maten som grädde på moset.

 

 

Så mycket mer har vi inte hunnit med, än att duscha och soltorka, medan vi kollat på lillpippis. Lyckligtvis stannade magarna också av innan regnet och åskan drog in i slutet på veckan.

 

 

Då ville inte ens ”Lill-Kotte” vara ute med oss, utan tittade bara fram för att få en gobit, innan han smög tillbaka in i sin stuga. Nu lyser solen mellan skurarna och får fart på humlor och bin igen.

 

 

De äter sig så tunga att de knappast kan flyga, medan vi mest ligger och latar oss. Sänder en tacksamhetens tanke till de små vita kornen i det bruna pulvret som snabbt fick magen i form.

 

Tänker också på matte, som suckat över vår skit, men kommer hem helt lyrisk med bilder på färsk blåbärsspäckad björnspillning. Fast det kan ju bero på att hon inte behöver tvätta nalle i stjärten!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie  

8 svar på ”Historien upprepar sig…”

 1. Hahaha, ”skit är skit om än i gyllene dosor” sägs det. Vet inte matte det?
  Förstår att det är jobbigt med dåliga magar, tur att skonkosten smakar bra!
  Puss på nosarna och hopp om en bra vecka till er alla från Signe och Anna.

 2. Hej på er ”skit”? missar,vad har ni ätit som gjort era magar så illa tycker synd om matte vilket jobb hon haft tur att det finns bra mediciner. Här har vi det bra äter sover och är ut och kollar Isa bara på och runt altanen, Smulan lite längre turer, fast i morse var vi olydiga och hoppade ut på taket från hallfönstret på halsen uppe matte blev inte glad jag (Isa) åkte in i nackskinnet Smulan smet ner på altantaket men hon kom så småningom till fönstret och ville komma in, hittade ingen väg ner från plasttaket och sedan raskt ner och ut genom dörren istället. Vi är lite sura då matte ska åka till Västerhaninge till sin bror och inte kommer hem förrän på måndag. Ha nu en fortsatt skön vecka. Nospussar Smulan och Isa med matte ????❤❤❤❤

 3. Det är aldrig roligt att vara dålig i magen för varken fyrbenta eller tvåbenta. Vi har i o för sig ingen päls som det fastnar i o det underlättar ju tvättandet en del i alla fall. Vilken tur att matte fick ordning på era magar!!! Fantastik blogg o foton. Hoppas ni får en bra vecka. Ta hand om magarna.

 4. Hej Signe och matte Anna!

  ”Snus är snus om än i gyllne dosor” brukar matte säga. Men skiten talar hon tyst om, och tur är väl det! För visst är det lite skämmigt att behöva bli tvättad i stjärten. Skulle absolut inte låta någon annan än matte göra det!
  Nu är det över för den här gången, och det är bara att hoppas det håller i sig. Pussar och nospussar från oss alla tillbaka till er och ha en bra vecka ni med!

  Tassekram Triton

 5. Hej Sötnosar!

  Gott att höra att även ni prinsessor är busiga ibland. Här hoppade Febus för en stund sedan flera meter upp i luften efter en skata! Och ni må tro att det blev ett herrans liv på resten av skatorna!
  Det gick nu bra, men ni får lova att vara snälla mot husse när matte är borta. Fast jag förstår att ni är lite sura, för det skulle vi också vara om matte drog iväg så där!
  Hur som helst, ha det så gott, och nu utlovas äntligen solsken ett par dagar!

  Tassekram Triton

 6. Hej Ritva och Sessan!

  Inget vidare det där med lösa magar, men nu är det bra igen och vi har till och med solsken i dag! I kväll åker vi in ett tag, för nu är husse och matte på väg ut på viltsafari igen.
  Men det gör inget, för då får vi var ute längre framåt natten.Det är jättespännande med alla vita fjärilar som flyger i luften då! Och så alla mysiga ”kottarna” förstås.
  En riktigt fin vecka önskar vi er och hoppas matte inte har alltför ont, Du får värma henne Sessan, så då får du nospussar från oss!

  Tassekram Triton

 7. Men herregud, nu fick väl min matte fel i citatdjungeln i alla fall! Klart det ska vara ”snus”… Haha! /Signe, fnissar förtjust när matte gör bort sig

 8. Var väl det jag trodde, för nog är det snus i husses dosor allt! Men helt förlåtligt Signe, hälsa din matte det! / Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *