Växer så det knakar…

 

Nu växer det så det knakar i trädgården och händer spännande saker varje dag! Vi bjuds på skådespel, av högsta klass för katt, och ligger mest och njuter av naturens under.

 

Knappt hann talgoxar och blåmesar samla tillräckligt med bomaterial, förrän gråsparvarna på pingstafton kom och visade upp årets första kullar! Stora präktiga ungar i behov av mat.

 

Trångt om saligheten var det på den stora talgbollen, som blev mindre och mindre tills den försvann. Så snabbt att Artemis gjorde stora ögon, när han följde pippisarnas frosseri från lillstugan.

 

 

Men finns det hjärterum, så finns det tydligen stjärterum, och vi undrar fortfarande hur många små ”sparvilar” det egentligen ryms på en talgboll! För det kryllade av dem när de var som flest.

 

 Småbröderna är förstås överlyckliga de med, och hittar det ena nya gömstället efter det andra. Just nu är det inne i trädgårdens späda löjtnantshjärtan Febus hittat sitt bästa spaningsgömsle.

 

 Sommarkompisarna tassar också omkring här hela kvällarna, och börjar bli mer och mer som oss bröder. Fast när ”Kotte” nästan snubblade över en golfboll, stannade han upp och såg förundrad ut!

 

Bara Mini-Vinnie har fortfarande lite svårt att hålla sig på mattan, och vill gärna kolla på ”lillpippis” från lilla klätterträdets topp. Och han förstår inte alls varför alla försvinner, när han kommer upp!

 

 

Måste också visa det här finfrämmandet som gästat oss den senaste veckan. En grönfink, som uppskattar solroskärnor och som vi aldrig någonsin sett här hemma förut!

 

 Skriver på måndag, då annandag pingst förut var söndag men nu blivit vardag,  och det i morgon är söndag på tisdag i stället. Då firar vi Nationaldagen, och en riktigt fin sådan önskar vi er!

Tassekram Triton med småbröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

10 svar på ”Växer så det knakar…”

 1. Du skulle bara höra hur matten stönar över alla era vackra blomster, hon är nog lite avis för här får hon ingenting att växa, hon har även gett upp att sommarblomster, för hon kan inte lyfta krukorna ut och in, varje kväll som frosten hotar dem. Fast vi får nöja oss med alla fåglar som kvittrar så mysigt när solen tittar fram efter någon regnskur. Här har vi haft besök av en hel hord grönsiskor, har aldrig sett så många här förut, bara någon enstaka kan komma på besök men nu var det säkert minst 50 st. Nu har matten sagt att det är färdigmatat, såvida det inte blir kallt igen förstås för då får pippisarna lite extra av matten, sen får ju kråkorna lite varje dag av matten och de påminner om hon skulle råka glömma bort dem, hihi.

  Ni får ha en skön Nationaldag och hoppas att solen blir att lysa, för nog är det vackrast i allt det gröna när den lyser, skönt att kunna vara på altanen också om det inte är för kallt förstås.

  Russelpussar i mängd.

 2. Hej på er börjar äntligen bli lite sommarkänslor när blommorna kommer tillbaka i vårt löjtnanshjärta ligger Smulan och gömmer sig för pippisarna. Vilka underbara bilder på er och alla andra invånarna på er fina gård. Här flyter livet på (Nu får jag hjälp av Isa att skriva) Isa växer till sig är en riktig gosfia börjar få gå ut utan sele korta (med oss) stunder så intressant med alla dofter och gömställen, så duktig kommer så fort man ropar på henne. Hoppas på fortsatt fint väder.
  Nospussar Smulan och Isa ????❤❤❤❤

 3. Ni har ju ett helt fantastiskt menageri hemma på gården. Helt underbart att skåda och läsa om! Kramar till er alla från Signe och Anna

 4. Hej Felix!

  Räcker säkert bra med fågelkvitter för att få den där riktiga sommarkänslan. Vi kan ligga hur länge som helst och bara njuta av sången, och jag har upptäckt att talgoxen har flest olika melodier i sin strupe.
  Minsann det har burits krukor ut och in här, så jag förstår om matten uppe där gett upp. Nu har det varit lugnt med sköna nätter ett tag, och idag har utlovats strålande sol på Nationaldagen! Men det återstår att se…
  Ha en fin dag ni med, så hörs vi snart igen. Tiden springer ju iväg så väldans fort nu, när vi vill att den ska ta det lite lugnt så det blir en riktigt lång och skön sommar!

  Tassekram Triton

 5. Hej Signe och matte Anna!

  Ja, nu är det som mest livligt här hemma på gården. Vi hinner knappast in på kvällarna, förrän de är ljust och dags att ut och hålla koll igen!
  Vi är så glad att ha er som vänner och att ni uppsattar det vi gör! En riktigt fin Nationaldag önskar vi er!

  Tassekram Triton

 6. Hej Smulan och Isa!

  Löjtnantshjärtana tycks vara väldigt populära gömslen, men ack så sköra säger matte när vi tassar in under där. Så underbart att höra att Isa hjälper dig att skriva i bloggen Smulan.
  Såg en jättefin bild på henne i trappan någonstans, och det syntes verkligen vilken stor och fin ”gosfia” hon blivit. Men så har hon också kommit till er och fått det så bra man någonsin kan få det!
  Hoppas solen tittar fram i dag och vi alla här hemma önskar er alla i Österå en riktigt fin Nationaldag!

  Tassekram Triton

 7. Vilka underbara bilder! Vilken fantastiskt fin o underhållande blogg.
  Vad duktiga ni är allijopa som låter småpippisarna vara. Det är inte sant. Bloggen gjorde att allt känns lite lättare o roligare. Tack från hjärtat!
  Sessan hälsar till sina favvobröder!

 8. God kväll Sessan och matte Ritva!

  Tack goa rara ni! Vi är så glada att kunna sprida lite glädje och lika glada att ha er som vänner. Lilpippis är våra vänner, men i går kväll var Mini-Vinnie busig och tassade till en vit duva! Han gjorde den inte illa, men det rök några fjädrar förstås.
  Annars lyder vi matte som säger att här är vi alla vänner. Hon har nyss varit ut och nattat ”kottarna” och ”Måsen” med! Ha det så gott ni kan, trots blåst och regn. I morgon väntar en ny spännande dag!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *