Nu blommar det…

Nu blommar det, och jag njuter i fulla drag, även om det slet sig en och annan snöflinga från himlen i morse! För äntligen är våren här med sol och sköna plusgrader även på nätterna.

 

Jag har snart ätit upp alla spröda rosa skott på roskvistarna, och fortsätter nu knapra blå/vita penséer. Allt för att säkra vitaminbehovet till dess att humlen kommer igång på allvar!

 

 

Hittills har jag också fått ha den blommade rymdurnan för mig själv.  Artemis och småbröderna har varit mer intresserade av att rulla runt i sanden på den kompletteringssådda gräsmattan.

 

Husse sått gräsfrön, preparerat med naturgödsel och täckt med sand från skogen i Yttermalung. Och det är just den där pinfärska skogssanden, som lockar bröderna till allehanda akrobatiska övningar.

 

 

Upp-och-ner-vända världen brukar jag kalla veckan efter att skogssanden spritts över gräsmattan. Den är så full av spännande dofter att småbröderna leker kullerull hela tiden de första dagarna.

 

Så långt allt väl men i halvfem-snåret härom morgonen såg jag något jättekonstigt från sovrumsfönstret. Trodde nästan det var ett par utomjordingar, som landat här i alla fall!

Inne i buskarna låg två runda klot, tätt tryckta intill varandra, upprepat suckande. Blixtsnabbt tassade jag till den minsta, varpå jag flög i luften som om jag fått ström. Ni förstår säkert varför!!!

Tassekram Triton

9 svar på ”Nu blommar det…”

 1. Vad fint matte planterat och finaste blomman/kissen i mitten. Vad roligt ni måste ha det och rulla er i sanden, ni måste ju sätta era lukter så att alla förstår att det är ert ställe. Fast matte får väl mycke jobb med att borsta er rena. Var kul att träffa er i veckan och tack för att jag fick låna matte så vi kunde åka till Mini-Vinnies tidigare matte och titta på katter/kattungar. Vi fick med oss en underbar kisse därifrån en liten sibirierhona fast bara till storleken hon är drygt 6 år och heter Isa hon har blivit Smulans nya vän fast lite fräs än men blir bättre och bättre. Nog om min nying lika roligt o spännande att läsa om er varje söndag.
  Nospussar från Smulan och Isa❤❤❤❤????

 2. God kväll sötnosar!

  Så härligt att höra att du fått en kompis Smulan. Två prinsessor hos husse och matte i Österå nu igen! Precis som det ska vara, och jag önskar er lycka till. Tittar nog förbi vad tiden lider!!!
  Det bästa med sanden är att den nästan går att skaka av. Fast visst märks de i sängarna att husse sandat gräsmattan. Men jag är nöjd, så länge jag får ha rymdurnan för mig själv!
  Kul att träffa er husse och matte med! De fick så gärna låna matte en stund ut på så spännande uppdrag. Isa låter i lagom ålder som fästmö åt Artemis och mig! Du Smulan passar säkert bättre ihop med Febus och Mini-Vinnie!
  Ha det nu så gott och hoppas att ni blir riktiga bästisar under veckan!

  Tassekram Triton

 3. Hej vackra ni!
  Jag smet från matte och husse igår! Jag brukar försöka när dom öppnar ytterdörren och nu lyckades jag… Så springer jag nerför alla trapporna till källaren och kollar lite men igår! Då var porten öppen för nån höll på att flytta ?? Med matte i hälarna ut på gräsmattan men hon vet vad jag gör… Springer till sanden bredvid barnens sandlåda (jag vet att jag inte får vara i den!) och rullar mig… Lite kullerull a la Signe! Så hon fiskade upp mig, grå och dammig och bar in mig igen men jag var rätt så nöjd ändå ? Sen fick jag komma ut med husse när dom kom hem igen. Ha en härlig vecka! /Signe, innekatt som går i band utomhus, och matte Anna

 4. Hej Signe och matte Anna!

  Kullerull a la Signe skulle jag gärna ha velat uppleva i verkligheten. Trodde inte att så söta fröknar som du ägnade sig åt sådant damigt bus! Förstår att du kände dig nöjd efter den spännande utflykten.
  Visst är det extra spännande att vara där man inte får vara, och jag är glad att du valde sanden vid sandlådan som låter ganska trygg. Annars gör du helt rätt som går i sele precis som vi utanför grinden. Det visar bara att din husse och matte älskar och är rädd om dig!
  En fin vecka önskar vi er, även om den börjar med blåst och kyla!

  Tassekram Triton

 5. Vad säger matte när du knaprar i dig blommorna hon planterat? Kan tänka mig att hon bara småler!
  Att rulla sig i sanden med den långa pälsen!! Vad säger matte om det?
  Tror hon bara tittar på o småler där också. För ni är väl snälla mot matte när hon ska borsta er sen. Inte kämpar emot o så menar jag.
  Njuter av bloggen lika mycket varje vecka. Brukar läsa den högt för Sessan. Hon lyssnar med öronen på spänn. En bra vecka önskar Sessan o jag er alla. Tack för denna vecka.

 6. God förmiddag Ritva!

  Det är husse som handlar blommorna och matte som planterar dem! Husse säger alltid att jag får äta hur mycket jag vill, då jag tycker om och tycks må bra av dem! Att bröderna rullar sig i sanden är inga problem, då den flyger ur pälsen i den här blåsvädret. Mycket värre med jorden i rabatterna, som fastnar på tassarna och gör jättefina avtryck inomhus!
  Sedan är det förstås klart att matte tar ett och annat tag med kammen och borsten, men det går ganska bra nu när mesta vinterpälsen är väck och ligger under äggen i fåglarnas bon! Återanvändning när den är som bäst! Bra att du läser högt för Sessan, då både hör och känner hon att det kommer nospussar från oss! En fin vecka önskar vi er!

  Tassekram Triton!

 7. Akta dig när de där taggbollarna ligger hoprullade som klot, för då är de jättevassa, säger matten. När hon var liten så hade de igelkottar i trädgården, men de hade en väldigt nyfiken hund också och han skulle naturligtvis nosa på krabaten. Dock hade den rullat ihop sig som en boll så hunden stack sig på nosen, då gjorde den något oförlåtligt den kissade på kotten, mattens mamma hann inte rycka undan kopplet. För på den tiden hade man inte hundar lösa om de inte var extremt lydiga förstås, inte som idag när var och varannan hund ska vara lös, inte jag för jag rymmer hela tiden och matten är rädd att jag ska bli påkörd, så jag får aldrig vara löser, hihi.

  Här har matten inte planterat något, vete sjutton om det blir något heller, matten säger att här växer bara vitmossa och isbjörnar i permafrostens förlovade land. Här går nämligen inte tjälen ur backen förrän långt efter midsommar om ens då, så matten har gett upp med planteringar. Inte ens i urna, för det är ett evinnerligt täckande av växter och rätt som det är så har man glömt eller tror inte att det ska bli mer än ett par minusar och vips så har det varit för många minus för att något ska överleva.

  Ni får hållas med växter där det går, sen lägger ni ju ut så fina bilder som matten kan titta på och det får räcka säger hon. Knurpa på du Triton, för vad kan vara bättre än så mysiga bilder från dig av er skönheter, ni är tio gånger vackrare än alla blomster tillsammans, tycker både jag och matten.

  Russelpussar i mängd till fyr- och tvåbenta.

 8. Hej på er!! Ser att det är full fart på er!! Och vilka fina blommor ni har fått och goda var dom tydligen också.Antar att kotte fällde ut taggarna!!.Jag har ingen kotte men småpippis som jag fortfarande matar.För det snöar ju varje dag!!.Ni får ha en härlig vecka.Kram på er alla!!

 9. Hej Felix!

  Förlåt, men jag har blivit alldeles dagvill och därför missat att svara. Det blev efter påsk, när det var söndag på måndag, och har hållit i sig sedan dess.
  Tack för dina varningens ord, men det är lugnt. Vi är ju kompisar ”kottarna” och jag, det var bara det att jag hade den där rymdfarkosten i huvudet, och tyckte det lät så konstigt inne i buskarna. Kände inte alls igen mina ”kottar” då de såg ut som runda klot och lät som om de hade det väldigt jobbigt med andningen.
  Nu vet jag bättre efter den här veckans upprepade pustanden och stånkanden! Mer om de i kommande blogg i morgon, fast det inte är söndag på måndag!
  Nu börjar det också bli lite varmare ute, förhoppningsvis även uppe hos dig. Och matten din gör helt rätt som håller dig kopplad, då du inte kan hålla dig hemma utan drar till skogs.
  Där borde alla hundar vara kopplade den här tiden på året, när det skogen är på väg att bli en enda stor barnkammare. Tills ni kan börja plantera där uppe hos er, är det bara att njuta så gott det går av det lilla vi hittills fått ner i jorden. Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *