Vårt påskägg gav lyckorus

Tänk att ett påskägg med spännande godsaker kan sprida så mycket glädje en hel påskhelg! Så har det i alla fall varit hos oss, all den stund vi kunnat var ute och busa mellan snöbyarna.

 

 

Till och med jag har stoppat huvudet i den nedre ägghalvan gång på gång och tittat upp smått lycksalig. Allt medan Febus tagit det säkra för det osäkra och parkerat hela sig i påskägget!

 

 Artemis har som alltid tagit det mer försiktigt och inte litat fullt ut på ”pippisarna” ovanför honom. Undra förresten på det så många bevingade varelser som hotat ta påskägget från honom!

 

 

Det lyckas nu inte ens måsen och hans fru med, fast de ser jättefarliga ut när de kommer farande i luften. För Artemis är tuff när det gäller och släpper inte några objudna gäster in i påskägget.

 

 Mini-Vinnie har förstås också gått en och annan match med påskägget, men den som mer stulit hans hjärta i helgen är påskharen! Den har varit med jättelänge, och bor större delen av året i uthuset.

 

 

Tillsammans har det söta påskparet suttit på ”kottehuset” och väntat på sin taggige skyddsling. Han har dock bara varit fram och ätit sent om kvällarna och annars hållit sig väldigt lugn i kylan.

 

 

Påskfjädrarna har vi hoppat över i år, då det slagits larm om att de plockas från tamfåglar medan de fortfarande lever. Så den här charmige blåmesen, får ersätta påskfjädrarna i bloggen i år!

Och i skrivande stund  drar även i dag ”lådisilar” med snö och blåst fram över trädgården. Hoppas att ni haft en fin helg, vädret till trots, och en skönare vårvecka än den förra önskar vi er! 

Tassekram Triton, Artemis, Febus och Mini-Vinnie

14 svar på ”Vårt påskägg gav lyckorus”

 1. Det är så fjuskigt, många av mina kompisar på nätet har fått påskägg men jag fick nöja mig med en tom hushållsrulle, ihopvikt i båda ändar med godis inuti. Ja, visst det är bättre än inget alls men jag hade varit salig över ett påskägg, så det så.

  Du pratar om ruskväder, då skulle du ha varit här på långfreda’n, jag skulle som vanligt ut på min morgonrunda, kommer ut på trappen och det är alldeles vitt ute. Ja, jag tänkte jag det är väl som häromdagen lite grann, jo kyss mig, när jag kliver ner för trappen, så sjunker jag i något vitt elände. Det blev att skutta för att ta sig vidare, Lillhussen mätte och det var drygt 20 cm, nästan 30 på sina håll för det hade ju varit runthörnetsnö. Ett riktigt elände om du frågar mig, för här hade all snö förutom högarna tinat bort och gården hade torkat upp, alla dofter hade kommit fram, nu var det bara vit ren snö utan det minsta i doftväg, fnys.

  Sen har det snöat av och till mest till, men tinat bort under dagen, idag är första dagen med helt uppehåll men ack så kylslaget. I natt när matten behagade gå och lägga sig, var det -11,9 grader, jag hörde allt hur hon muttrade, vad hon kan många ord den där matten, vad hon sa lämpar sig nog inte i tryck, hihi.

  Ni får ha det skönt och hoppas att värmen återvänder för jag är nog lite frösen av mig och speciellt sen jag sålde pälsen. Skickar lite varma hälsningar från matten till din matte och husse.

  Russelpussar i mängd.

 2. Vilka fina bilder igen och vad mysigt det ser ut, mini Vinnie har så kärleksfull blick bredvid påskharen. Vad gömde sig för roligheter i påskägget förutom Febus. Här har vi tagit det lugnt sovit varit ute och busat lite i snön . Haft Stockholms besök som gjort att det lättade lite på saknaden efter kompisen då jag fick en ny sovplats i deras resväska men den försvann igår.
  Nospussar Smulan ????????

 3. Hej ni ser ut att ha haft en skön påsk med fina ägg ?
  Underbara bilder på er alla som vanligt mini Vinnie och hans nya vän var så söta tillsammans ??
  Vi fick med snö en dag men den är borta igen tack och lov!

 4. Här har vi också slutat med påskfjädrar! Lillebror Pelle var sig inte riktigt lik igår, lite trött o hängig. Matte muttrade om hårbollar i magen , så nu har vi fått malt att äta, jag fick också ett smakprov då jag älskar att provsmaka allt! Idag så mår Pelle redan bättre! Annars har vi det så roligt ute o springer o jagar varandra mellan snörusket. Många kramar matte Eva , Måns o Pelle

 5. Hej Felix!

  Låter som du haft det bra, trots det där med hushållsrullen! Fast jag misstänker att matten därhemma vet att du skulle ätit sönder ägget och att det därför var tryggare med en rulle. För det viktigaste var ju i alla fall att det var godis inuti! Precis som med oss levande varelser att det är viktigare hur vi är på insidan än på utsidan.
  Du tar förstås priset när det gäller ruskväder med dina 20-30 centimeter snö. Här har det blivit vitt men försvunnit ganska snabbt! Fast Falun är ruggigt grått och kallt när det är sådant här busväder.
  Vi hade minus sex grader i morse och tycker det räcker mer än väl. Det är ett evigt pusslande med ”Kotte” och hans mat, för att han ska få den någorlunda varm i mörkret! Nu håller vi tassar och tummar för skönare väder! Hälsa alla däruppe hos dig!

  Tassekram Triton

 6. Hej Smulan!

  Gott att höra att ni haft främmande från Stockholm , som trevligt sällskap och som lånat ut sin resväska till dig. Vi har inte heller gjort några större utsvävningar, utan hållit oss på gården, de stunder det gått att vara ute.
  Till en början var det lite smått och gott i påskägget, men sedan fyllde matte på med torkad kattmynta, som förhöjde stämningen för oss alla. Däremot behöver ingen oroa sig för de giftiga påskliljorna, då ingen av oss gillar annat än ätbara ampelliljor!!! Och så jag rosor, penséer och humleskott förstås!
  Ha det så gott och hjälp oss hålla tassar och tummar för att det blir varmt och skönt snart! Hälsa så gott till alla omkring dig därhemma!

  Tassekram Triton

 7. Hej Alyza med flock!

  Vi har haft det jättebra, trots att det varit svinkallt mellan varven, och bara lite gott i solen! Håller med om att Mini-Vinnie och påskharen är väldigt söta tillsammans! Och faktum är att Mini-Vinnie är lika go och rar som påskharen!!!
  Här snöar det fortfarande till och från men försvinner lika fort! Nu ser vi fram emot sol och värme! Ha det så gott hela familjen!

  Tassekram Triton

 8. Hej Måns och Pelle och matte Eva!

  Jättebra att ni också slutat med påskfjädrar. Inte ska vi hålla på med pynt, som oskyldiga djur tvingas lida för!
  Tråkigt att höra att lillebror Pelle haft problem med hårbollar!!! Det har vi med och kört maltsvängen, så vi vet hur det är.
  Tack och lov att kattmalt smakar så bra som det gör. Det är ju nästan som godis! Så vill jag tipsa om godisbitarna ”Anti hairball”, som smakar jättebra och fungerar alldeles utmärkt. Finns också riktig knaprismat, som hjälper till att slippa hårbollar!
  Gott att höra att Pelle är piggelin igen, och då är det bara att fortsätta med malten till gräset blir lite grönare och alltihop sköter sig själv! Ha det så gott hela familjen!

  Tassekram Triton

 9. Så underbara påskbilder! Ni verkar ha haft en härlig påsk! Här har det varit kallt och blåsigt. I fredags snöade det hela dagen och sen minusgrader på natten… Sen har vi haft mycket sol men kallt… Jag har firat födelsedag också och fick smaka ny mat som matte köpte, mums!
  Lycka att se Mini-Vinnie och påskharen, fantastisk bild!

  Nospussar inför kommande vecka till var och en från Signe ???? och matte Anna också

 10. Blir så glad när jag läser att ni slutar med påskfjädrar. Jag har haft en stormig diskussion med kollegorna på jobbet om just påskfjädrar.Tyvärr så fick jag ge mig men…..när barnen började pyssla berättade jag för dem om fjädrarna. Då var det ganska många som valde att inte använda dem. Vi färg egentligen inte påverka barnen på det sättet men om jag får en varning så må det vara hänt. Fotona i bloggen är helt underbara på er o påskharen. Så fina!!!! ????
  Ha en bra vecka!! Kram o tasshighfive!

 11. Hej Signe och matte Anna!

  Vi har haft en jättebra påskhelg, fast vädret spelat oss både ett och anat spratt. Kallt som bara den och ”lådisilar” med snö mellan varven. Men så fort solen skinit en stund har vi varit ute.
  Grattis än en gång, för det är du värd! Blir så nyfiken på vad det var för spännande ny mat din matte serverade dig på födelsedagen?
  Visst är de för söta Mini-Vinnie och påskharen! Tycker de tar priset som gulligaste påskparet i år!

  Tassekram Triton

 12. Hej Ritva!

  Så klart vi slutat med påskfjädrar efter larmet om att de plockas från levande ”pippisar”! Tycker du gjorde rätt som berättade för barnen, så att de själva kunde välja hur de ville göra.
  Hoppas innerligt at du inte får någon varning för det!!! Djurplågeri får aldrig ske, för att vi ska roa oss och fira påsk. Vi håller alla tassar och tummar för dig!

  Tassekram Triton

 13. Den nya maten var en liten portionsburk från Mjau med kalkon. Den var jättegod! /Signe

 14. Tack söta Signe för tipset. Ska tipsa matte om det, för vi uppskattar nästan ingen ”mjukmat” annat än kokt och rå torsk! Blir jättespännande, men matte har inte sett den nya sorten våra affärer än. Lovar tala om resultetat, så fort vi smakat!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *