Vinterpälsen flyger i luften

Det är flygande åtgång på fluffig sibbepäls i trädgården just nu. Våra kajvänner är i full färd med sitt bobygge, och tackar för inredningen med vårlig underhållning dagarna i ända.

 

Matte testade för ett par veckor sedan, men var för tidigt ute, och pälstussarna fick sitta kvar! Tills nu i veckan när det plötsligt sa pang och hämtas hur mycket pälstussar som  helst.

 

Mini-Vinnie var förstås med och hjälpte till när matte öppnade den överfulla svepasken packad med vinterpäls. Den dras nu isär till luftiga tussar, helt utan tovor, då bara det bästa är gott nog.

 

Annars har vi mest legat inne och myst den senaste veckan. För när våren kom av sig, och snön låg vit, kändes det bättre att vila ut på våra favoritplatser inne hos husse och matte!

 

Jag på min mjuka hundkudde medan Artemis legat inbäddad i alla kuddarna i tv-soffan! De är väldiga på att bädda in sig de här bröderna och kan hittas på de märkligaste ställen.

 

Orosanden Febus tar förstås rekordet, och bäddar inomhus helst in sig i husses skor. Där kan han både ligga och mysa och sova, och samtidigt ha kontroll på både husse och ytterdörren.

 

Trashanken är på väg att bli en del av familjen, och bäst av allt är att vår egen Kaja tycks ha tagit honom till sig. De kommer samtidigt och han följer efter henne när de ätit.

 

I dag har våren återvänt, och till veckan ser vi fram emot att plocka fram blomurnorna och få börja hjälpa till att plantera. Så jag gör tidig kväll för att pigg och glad tassa ut i ottan i morgon!

 

Men innan jag slutar måste jag få sända en hälsning från de här två vrålsöta uvungarna, som klarat första tiden och nu håller på att växa upp i Falu gruva.

Så här ser de i dag ut på ”morfar” Kalle Bergströms bild från webbkameran, där de kan följas så gott som dygnet runt. Två riktiga, och för arten så viktiga, småttingar.

Gå med i gruppen Berguvskameran i Falu Gruva, så kan du för sista året följa familjen och ungarnas fortsatta uppväxt i Stora Stöten!
Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

8 svar på ”Vinterpälsen flyger i luften”

 1. Vilka härliga tussar pippisarna får att bygga varma och mjuka bon till sina ungar. Skönt när pälsen blir luftigare och samtidigt kommer det till användning. Här fäller vi inte så mycket än blir nog lite efter Smulan. Annars lunkar det på Smulan ute mest hela dagen Lisa sover mest mår inte bra alls tar nog ett beslut i veckan att låta henne somna in. Nospussar Lisa och Smulan ????????❤❤❤❤

 2. Tänk att ni hjälper fåglarna med bobygget! Det är verkligen ingen ände på er värme och vänlighet ❤❤❤❤
  De söta små uvungarna tittade vi på tidigare idag, hoppas allt går bra för dom nu bara ✊?
  Tassekramar och nospussar till er och ha en bra vårvecka med plantering och allt. Önskar Signe och Anna

 3. God kväll Lisa och Smulan!

  Så tråkigt att höra att du inte mår bra Lisa! Kan det vara så att du fortfarande sörjer och saknar din syster Moa som tassade över Regnbågsbron i somras. Vi här hemma håller alla tassar och tummar för att det är något tillfälligt och att du kryar på dig vännen.
  Pippisarna är helvilda här hemma och flyger iväg med hur mycket päls som helst. Måste bli väldigt mjuka härliga bon åt de små ungarna att växa upp i framöver. Hälsa matte så innerligt gott från oss!

  Tassekram Triton

 4. God kväll Signe och matte Anna!

  Så klart vi hjälper våra pippis med inredning till deras bon. Först nu de lite större och sedan alla lillpippis som hör trädgården till!
  Visst är uvungarna för söta, men det är så tråkigt att det ska vara så mycket bråk om de mäktiga fåglarna uppe vid gruvan.
  Ha det nu så gott tills vi hörs igen och förhoppningsvis fått lite fart på trädgården!

  Tassekram Triton

 5. Det kunde jag räkna ut på förhand. Att matte tycker bara det bästa är gott nog till pippisarnas bebygge. Hon är så mån om alla djur. Hon är alla djurs skydds?. Vilka mysiga platser ni hittat. Tack för en underbar blogg med underbara bilder.Sessan är sur över att blivit borstad. Men jag skickar enu fingerpyes på nosen till er o en kram till matte.???? ???

 6. Hej Sessan och matte Ritva!

  Så du är sur nu Sessan, du som brukar vara så söt och rar i dina hälsningar annars. Jag vet hur det känns att får ordning på pälsen men tröstar mig med att våra pippisar blir glada.
  Ha det nu så gott, både du och matte din, och om du hunnit bli snäll igen kommer här nospussar från oss alla fyra! Matte hälsar förstås till er båda hon med!

  Tassekram Triton

 7. Hon är salig över nospussarna! Hon blir alltid go och glad när vi läser bloggen. Kram till matte.❤Till er fyra bröder. Hjärtat är förstås till matte också.

 8. Hej igen!

  Gott att höra att nospussarna går hem hos din lilla prinsessa Ritva! Hoppas vi kan fortsätta göra henne på gott humör med bloggen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *