Vilken rysare och vilken lycka

Vilken rysare det blev innan Mini-Vinnie kom ikapp, drog ifrån och överlägset vann årets upplaga av Royal Canins stora fototävling Kattens Dag!

Vi bröder höll på att krypa ur skinnet, fast han ledde med nära 1000 röster, när den spännande tävlingen slutligen stängdes ner på luciadagen!

 

 Hela tre dagar tog det sedan innan röstförfarandet kontrollerats och Mini-Vinnie äntligen kunde utropas som solklar vinnare av tävlingen! Till glädje för oss alla här hemma!

Jag vill tacka alla er bloggvänner, som röstat och medverkat till, att Mini-Vinnie nu kan skänka en hel årsförbrukning mat till Bergslagskatten i Smedjebacken! Roligaste julklappen att ge i år! 

 

Tänk ändå vilken lycka, för en gammal storebror som jag, att ha en så populär lillebror. Men ska sanningen fram känner jag mig faktiskt väldigt delaktig i hans beslut att skänka bort hela vinsten.

För det är jag som lärt honom att delad glädje är dubbel glädje! Vi här hemma gläds åt äran att vinna  tävlingsmomentet och hoppas katterna på hemmet blir lika glada åt julklappen.

 

Vinsten i tävlingen, och allt hjärtevarmt grattande, är väl det som präglat och satt guldkant på livet här hemma den senaste veckan. Annars är det fortfarande snön som håller oss i form på gården.

Här lyser det nu så fint i ljus och lyktor om kvällarna, och det är bara de pyttesmå blanka kulorna vi ska hjälpa matte hänga i lillgranen och sockertoppsgranarna. Sedan kan vi så smått börja fira jul!

 

 Fast först måste vi förstås hämta ner alla tomtarna från vinden, och ge var och en sin egen mysiga plats ute på gården. De hjälper oss bröder att hålla vakt, så husse och matte kan känna sig trygga.

Fortfarande är det också så mycket snö att vi nästan försvinner i den, men den börjar tyvärr sjunka ner lite. Bara att hålla tassar och tummar för att vi allesammans får en fin vit jul!

 

Med det, och den här ensamme lille trevliga påhälsaren från i morse, tackar vi för oss och återgår till julstöket i köket. Känner mig ganska säker på att vi behövs även där!

Här inne återstår för mig bara att skriva, TILL ER ALLA FRÅN OSS ALLA, och önska en riktigt GOD JUL! Och bästa julklappen för mig är förstås att ni tittar in hit och firar lite med oss en stund på juldagen! 

Tassekram Triton, Artemis, Febus och Mini-Vinnie

20 svar på ”Vilken rysare och vilken lycka”

 1. Ja vilken rysare det blev. Vi har röstat hela tiden. Vi och många många med oss.
  Så glad att Mini-Vinnie vann. Vilken lycka för katterna i Bergslagskatten.
  Findus, Molly och jag önskar er en riktigt God Jul

 2. Hej Triton! Det var verkligen en rysligt spännande vecka. Lyckan när jag såg 20 minuter innan röstningen var slut att Mini-Vinnie ledde så övertygande kunde jag slappna av. Att sedan den fina vinsten ska gå till Bergslagskatten gläder mig extra mycket då vår Leo kommer därifrån. Det är ett fint katthem som verkligen förtjänar maten. Det kostar ju mycket pengar att driva och kattmat är inte billigt.
  Nu hoppas vi att vintern håller i sig så vi får en vit jul.
  GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR önskar Tusse, Leo och matte Lotta och husse Conny till er alla.

 3. God kväll Findus, Molly och matte Anja!

  Ja, en riktig rysare blev det! Men när matte skrev att det såg mörkt ut med julklappen rasslade det bara till! Det visade vilka varmhjärtade kattvänner vi har runt omkring oss! Nu väntar vi bara på fortsatta besked efter fredagens grattishälsning från Royal Canin!
  Ha det så jättebra tills vi hörs igen under veckan! Matte och bröderna hälsar så gott till er alla!

  Tassekram Triton

 4. Mini-Vinnies och er julklapp till katthemmet måste vara en av dom bästa klapparna jag nånsin har hört talas om. Att hjälpa andra i nöd är fantastiskt!
  Hoppas ni får ha snön kvar till jul. Här ser det mörkt ut på den fronten men vi ger inte upp hoppet.
  God Jul till er alla från Signe och Anna

 5. God kväll Tusse, Leo och matte Lotta!

  Visst var det en rysligt spännande vecka! Nästan så det känns lite tomt när det är över, men samtidigt innerligt skönt då ”lillpojken” vann! Förstår det värmer hjärtat lite extra på dig matte Lotta, då din älskade Leo kommer därifrån! Vi här hemma har också följt verksamheten där under många år, och är verkligen imponerade över det hjärtevarma arbete Carina Berg och hennes medarbetare under alla år lagt och fortfarande lägger ner på katthemmet Bergslagskatten!
  En riktig God Jul önskar vi er alla i Fiskarbo och hoppas förstås ni tittar in till oss på juldagen igen!

  Tassekram Triton

 6. God kväller i Falun. Ja det var en rysare matte sa till sina vänner att rösta. Så vi säger grattis till Mini-Vinnie och Bergslagskatten
  Här har vi lilla tvåbeningen hos oss så det är full fart.
  Vi önskar er riktigt God Jul. Hoppas den blir vit också.

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 7. Men så ROLIGT att Mini-Vinnie vann. . . vi har också varit inne och röstat många gånger!
  GOD JUL från Felicia och matte

 8. Åh jätttegrattis!!!! Jag var en som självklart röstade!!. Vad glada dom blir på katthemmet. Ni ska ha en underbar jul!!!! Många kramar från Amerikatt

 9. Hej Signe och matte Anna!

  Vi väntar på att tävlingsarrangören ska höra av sig igen, så vi får veta hur allt ska gå till! Det är ju sådant här julen är till för!
  Hoppas verkligen snön får ligga kvar, men den sjunker för var dag, och i morgon lär det ska bli fem grader varmt! Hugaligen!
  Ha det så gott ni med, och en riktigt trivsam jul, så hörs vi snart igen! Hela familjen hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 10. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Tack för grattishälsningen! Mini-Vinnie är så stolt, och vi andra med förstås! Han är ju vår bäste minstebror, och spännande var det så det förslog under tiden tävlingen pågick!
  Härligt att höra att ni har lille tvåbeningen hos er igen! Då brukar det bli full fart på er båda två. Hälsa matte så gott och en riktigt fin jul önskar vi alla här hemma er!

  Tassekram Triton

 11. Hej Felicia och matte!

  Så glada vi blir att höra från er igen! Det var verkligen länge sedan, och så härligt att ni uppmärksammat tävlingen och varit med och hjälpt Mini-Vinnie vinna!
  Hoppas allt är bra med er, efter det som hänt senast vi hördes! En riktigt trivsam jul önskar vi er från alla oss här hemma!

  Tassekram Triton

 12. Hej Vivianne!

  Tack så jättemycket för grattishälsningen från Amerikatt! Mini-Vinnie vann tack vare alla er som röstade på honom! Förstår att ni snart är på hemväg igen, för att fira jul i Dalarna. Fortfarande ligger snön kvar här, men i morgon lär det ska bli flera grader varmt. En riktigt fin jul önskar vi er, och vi återkommer förstås med rapport från katthemmet!

  Tassekram Triton

 13. Ja, det var verkligen en riktig klobitare, för här knurpade jag friskt när matten meddelade att nu är han elva när vi skulle gå och slagga, trots att han ett par timmar tidigare var åtta. Det var gastkramande vill jag lova med detta upp och ned, sen när han blev etta så var han tvåa några timmar senare, ja inte sjutton blev jag lugnare, förrän matten sa att nu är han nog ohotad för han leder med drygt 900 röster, så blev det ju också han vann, han Mini-Vinnie och jag slapp äta upp tassarna, hihi.

  Här har vi haft julstök, Lillhussen har pyntat och matten bakat, en massa smask som jag faktiskt fått smaka om än i pyttebitar, det enda jag får mer av är ett nytt godis som matten hittade på zoo butiken i Mora. Det är riktigt gott, med hela 95 % kött, inga konstifika tillsatser som jag kan få klåda av, utan ett riktigt allergigodis. Så nu får matten handla det på nätet, för som tur har den kedjan näthandel, annars skulle det bli lite långt att åka och köpa godis till mig.

  Ni får ha det så skönt och hoppas att det vita stannar kvar, här är det kvar men inte några mängder, så vi vill ha mera snö, för nu har jag snosat igenom vareviga spår och det börjar bli lite tråkigt. Jösse har varit här i alla fall och katten men inte vill den gå in i buren, så nu ska matten prova med räkor, då går nog jag in i buren i alla fall, hihi.

  Russeljulpussar i mängd. Matten hälsar och önskar en riktigt God Jul och Gott Nytt År.

 14. Hej på er allihop!

  Grattis till gullungen som blivit ”guldkungen”! Det var nog den bästa julklapp katthemmet kunde få. Kanske det blir lite extra firande där till julen.

  Roligt med en sidensvans som hälsar på. Här har vi ännu inte sett någon sådan, men vi har ju en massa småpippis ändå; fast inga domherrar, underligt nog. De är här om somrarna, men när vintern kommer så flyttar de till en granne.

  God jul önskar vi i Kalser er allihop, både två- och fyrbenta!

 15. God förmiddag Felix!

  Ja, nu är det full fart med både det ena och det andra! Men tur i alla fall att tävlingen är slut och att Mini-Vinnie vann! För det var jobbigt minsann!!!
  En rysare vi sent ska glömma, och du är säkert värd lite extra godis att gnaga på efter allt envist segdraget tasstuggande!
  Ha det nu så skönt ni med, med eller utan snö. Här är den på väg att förvandlas till smältvatten! Jättetrist men ingenting att göra åt! Vi får fira jul så gott det går!
  Hoppas innerligt att ni lycka fånga in katten! Så den får komma in i värmen till jul! Och en God Jul önskar vi förstås er alla där uppe i fjällvärlden!

  Tassekram Triton

 16. Hej go´vänner i Kalser!

  Tack så jättemycket! Tänk att minstingen är guldkung här hemma nu!!! Och det är så härligt att kunna göra de boende glada på katthemmet!
  Vi har massor med sidensvansar på allmänningen, men bara den här har hittills vågat sig ända in till oss! Så jättefin att titta på och så låter de så härligt klingande när de flyger i flock.
  En riktigt God Jul önskar vi alla här hemma er alla där uppe i Kalser!

  Tassekram Mini-Vinnie

 17. Hej igen Felicia och matte!

  Gott att höra att det är bra med er. Förstår att det varit ett tomt år efter Felix, och vi har tänkt på er så många gånger! Matte vet hur det känns att förlora en älskad vän!

  Tassekram Triton

 18. Hej igen Triton! Jag förstår att du blev så till dig efter vinsten att du började kalla mig Lena i ditt svar. Men vet du vad, det har jag överseende med mitt i alla glädjeyra.

 19. God morgon Lotta!

  Förlåt en gammal farbror, som inte hänger riktigt med i svängarna! Fast hur jag kunde blanda ihop Tusse och Leo med någon annan än Lotta går över mitt förstånd!
  Men nu har det hänt, och du har tack och lov överseende mitt i glädjeyran! Då kan jag känna mig glad ändå, och jag rättar till det i texten för säkerhets skull! God Jul!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *