Pusskalas på domarbordet

lugnet-vinnie22

Det blev pusskalas direkt när ”Mini-Vinnie” kom upp på domarbordet inför publik! Han lockade fram de varmaste känslor hos Diana Di Natale, som var så där riktigt gosig honom under hela bedömningen.

Säkert kände den italienska domaren att ”Mini-Vinnie” var blyg, utan oss bröder, ute i vida världen. Så hon  pussade honom gång på gång, och han såg verkligen ut att trivas i hennes mjuka famn.

 

lugnet-vinnie24

Men Diana Di Natale tyckte inte bara om honom! Hon tyckte också att han var söt, om än lite väl gullig, och gjorde honom till vinnare i sin klass. Det betyder att han blev Ex 1, fick cert och rosett.

Men när han sedan skulle upp till nominering, missade matte det så domaren var tvungen att ringa efter dem på mobilen. En miss som resulterade i en rufsig katt och att ”Mini-Vinnie” blev utslagen.

 

lugnet-vinnie26

Men Diana Di Natale tittade fortfarande kärleksfullt på honom och sa next time, next time… Så matte och ”Mini-Vinnie” var jättenöjda med dagen, och han kramade stolt fast rosetten med svansen.

Och tror ni inte att våra goa bloggvänner från Gävle, kom med rosor i krukor av silver och guld. Det är ju allas våra färger, och som ”Mini-Vinnie” har båda av. Fast rosen i silverkrukan var mest till mig!

 

lugnet-syrran1

Dagen höjdpunkt för ”Mini-Vinnie” var förstås att få träffa sin sötaste kullsyster  Yakima och ha henne i buren snett mitt emot hela dagen. De visade sig vara lika som bär!!! Både till utseende och gosighet.

Hon var ute på sin första utställning, och charmade sin domare precis som ”Mini-Vinnie”! Hon blev också Ex 1 och belönades med cert och rosett! Så det var snudd på familjelycka ute i vida världen.

 

lugnet-vinnie27

Hjärtevarmt för ”Mini-Vinnie” och matte kändes det förstås att så många av er rara bloggvänner kom och kramade om dem där uppe på Lugnet. Ni är guld värda, som hjälptes åt att göra det trivsamt hela dagen!

Jag hoppas båda visade sig från sin bästa sida, och att ni fick känna hur mjuk och go ”Mini-Vinnie” är fast han fortfarande är lite blyg. För jag kan lova att han kom hem som en vinnare med svansen i vädret!

 

lugnet-vinnie32

Ett jättefint utlåtande fick han också av domaren Diana Di Natale, som skrev excellent på det mesta och sammanfattade bedömningen med att han var en söt men lite blyg pojke!

Och bäst av allt hon hade inga kommentarer om färgen, som hon sannolikt sett mer av nere i Europa! Där verkar den också vara på god väg att bli godkänd med både silver och golden på samma katt.

 

lugnet-vinnie31

Vad jag förstår skötte sig ”Mini- Vinnie” som en prins på utställningen, även om han mot slutet tröttnade ur och började längta hem. Det visade han med att krypa ner i den kära röda väskan och slå sig till ro där.

Nu är uppståndelsen över för den här gången, och han är lyckligt hemma och ute i trädgården igen. Här skiner solen från en klarblå himmel, och till er alla från oss alla förhoppning om en fortsatt fin höstvecka!

Tassekram Trton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

[PP1]

14 svar på ”Pusskalas på domarbordet”

 1. Så härligt att allt gick bra för er på utställningen ?? Trodde aldrig något annat. Det kan ju inte bli annat än rätt med sötaste lillebror i farten. Ha nu en lugn och skön vecka! Puss på nosarna från Signe och Anna

 2. God kväll söta Signe och matte Anna!

  Tack rara ni för alla era tummar och tassar. De hade säkert ett finger med i spelet så jag kunde känna mig lugn bland alla människor och djur!
  Den är veckan njuter vi i höstsolen, och hoppas ni har det riktigt härligt ni med! Puss på nosen i all hemlighet till dig Signe!

  Tassekram ”Mini-Vinnie”

 3. Ser att det gått bra för Lillebror, visst är han väldans söter, matten gillar dig och dina bröder jättemycket, säger att ni är de finaste långhårskatter hon sett. Ja, jag kan bara hålla med, fast det vete katten om jag skulle låta någon obekant krama mig på det däringa viset, hihi.

  Nu när rosifetten är bärgad, så kan ni säkert njuta av höstvädret, även om jag tycker mer det liknar vinter här uppe. Rimfrost vareviga morgon, idag kom matten och jag upp lite senare men det var ändå dryga 5 minusar, jag som bespetsat mig på samma härliga väder som vi hade förra veckan med härlig värme.

  Idag ska jag hjälpa matten att städa, fast jag förstår nog vad hon tycker om det, hihi. Passa nu på att njuta av solen, för till helgen skulle det bli mera moln.

  Russelpussar i mängd

 4. Hej goaste Felix!

  Det gick bra för lillebror, och han skötte sig som en prins fast det var hur många som helst som ville gosa med honom. Så den här veckan har han fria tyglar här hemma och får göra precis vad han vill.
  Det betyder vara ute i solen och smyga på allt smått och gott som rör sig i vinden. Och ska jag vara riktigt ärlig, så tror jag nästan att han varit lite mallig efter helgens helgens upplevelse på domarbordet.
  Här har vi kanonväder på dagarna, men även vi rimfrost på morgonarna den här veckan. Så nu är vi tillbaka i det där eviga flyttandet av blommor upp på farstukvisten och försiktigt täckade av dem med flortunn duk! Jag har legat inbäddad i en sådan i solen hela förmiddagen.
  Lycka till med städningen och ha det så bra. Vi brukar inte heller vara så populära hjälpredor när det ska skuras här hemma! Hälsa matten och Lillhussen så gott!

  Tassekram Triton

 5. Hej på er allihop!
  Bara att gratulera lillebror som fick med sig en rosett hem! Det var väl egentligen bara vad vi hade förväntat oss, att det skulle gå bra eftersom Vinnie är så fin och go.

  Har du och Artemis och husse kunnat hålla Febus nere på marken medan matte och Vinnie varit borta? Här hemma i Älvdalen brukar vi säga att Febus är en riktig ”byryl” ibland. Tror nog att du kan räkna ut vad det ordet betyder i och med att det beskriver Febus ganska bra.

  Härom dagen small det i fönstret, och då var det en rödhake som flugit in i rutan. Jag var ut och lyfte upp den och höll den i handen en stund medan den kvicknade till. Efter ett tag verkade den ha blivit bättre och flög iväg.

  Kramar till er allihop, både två- och fyrbenta, från oss i Kalser!

 6. Hej!!!! Ja vem skulle kunna motstå en sån sötis!!!!!! En stor grattiskram till lilla Mini-Vinnie.Förstår att han var mallig när han kom hem.Hoppas ni njuter i solen om dagarna.Själv har 6 veckor kvar att arbeta sen blir det Amerikatt en sväng.Solig hösthälsning

 7. Hej go´vänner i Kalser!

  Det gick bra för ”Mini-Vinnie”, och det var han verkligen värd. Det lilla knytet från Älvnäs, som blivit stora pojken! Ni må tro att han var mallig när han kom hem, och tassade runt och stilade för oss med svansen i vädret en lång stund.
  Faktiskt har vi lyckats hålla Febus på marken, och jag tror att vi äntligen nått målet med staketbygget. Men så höll vi också på att snickra och måla ända till i mitten av veckan. Sedan dess har han inte ens tittat åt staketet utan i stället blivit jättemysig här hemma med oss.
  Vilken tur att du var hemma och kunde hjälpa den lilla rödhaken som flög in i fönstret. Annars hade risken varit stor att skatorna gett sig på och hackat ihjäl den, innan den förmådde att flyga iväg på egna vingar. Ha det nu så gott i höstsolen tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 8. Hej Vivianne!

  Ja, vem skulle kunna motstå vår älskade ”Mini-Vinnie”! Lovar vidarebefordra din grattiskram till honom direkt, så blir han ännu malligare!
  Låter spännande att du bara har sex veckor kvar på jobbet innan det bär i väg till ”Amerikatt” igen. Ser fram emot spännande hälsningar därifrån i vinter! Tack på förtass för det!

  Tassekram Triton

 9. Hej på er. Så skojsigt att Mini-Vinnie fick en sådan fin rosett.Här har det varit balkonghäng länge nu i det fina vädret. Men nu är vi mest inne fast solen skiner är lite kyligt på balkongen nu.Så bra att Febus inte klättrar längre så matte och husse får det lite lugnare. Ha en bra vecka.

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 10. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Vi är jättestolta över ”Mini-Vinnie”, som skötte sig så fint fast han är så blyg! Förstår att ni haft det skönt på balkongen, och nu är det på väg att bli lite mildare igen!
  Peppar, peppar, ta i trä, som matte brukar säga! En hel vecka har Febus skött sig på bästa sätt och blivit mysigare och mysigare för var dag som gått. Men vi ska inte ropa hej, förrän vi är över bäcken. Han har lurat oss förr den blåögde busbrodern!
  En fortsatt bra vecka önskar vi er tillbaka, och hoppas att det gick bra för dig matte Gudrun, när du var till Stockholm på fotografering! Alla här hemma hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 11. Vilken go lillebror ni har där hemma.Det var väl det jag visste att han skulle få både cert och en fin rosett så fin och rar som han är. Jag är jätteledsen att jag inte hade tid att vara med och fira. Jag tänkte på Mini-Vinnie hela dagen fast jag var på kalas. Jag lovar att om han ska på utställning nästa år så ska jag vara där.
  Tassekramar Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 12. God kväll Lotta!

  Visst är han väl en riktig raring, som är så blyg men ändå kan uppträda så duktigt och vara så snäll på utställningarna. Vi vet att du jättegärna velat vara med, och kände att du höll tummarna och tänkte på ”Mini-Vinnie” under kalaset du var på.
  Får han fortsätta utvecklas så här, och bli modigare och modigare, ska han naturligtvis får vara med nästa år här hemma i Dalarna igen!Och då vet vi, att då ska Lotta vara med! Hälsa alla de dina, Tusse, Zibell och Leo så gott, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *