Skogen bästa lyckopillret

Skog-Tritte14

Skogen, jag säger bara det! Redan ordet väcker spänning och väl där tar äventyrslustan över. Känslan jag uppfylls av där ute kan inte beskrivas i ord. Den måste upplevas!

Så i dag får ni följa med mig på naturstigen vid Harmsarvet rakt in i gammelskogen. Där bland stock och sten, porlande vatten och spindelnät finns lyckan i livet!

 

Skog-Tritte16

Husse, matte och jag följer stigen en bit från bilen tills det känns att vi är utom synhåll för trafikanterna. Strax efter passerar vi ett par små vattendrag på utlagda plankor.

Här slipper jag selen då det inte längre finns några fågelungar och små harpaltar på marken. Dessutom skulle jag aldrig drömma om att lämna husse och matte ensamma i skogen.

 

Skog-Tritte15

Men att få tassa runt och möta alla sällsamma dofter som stiger upp ur marken får mig nästan att känna mig som en vild katt. För att inte tala om allt smått och gott som rör sig i bäcken.

Ekorrar och hackspettar brukar också höras i träden, men den här dagen var det vindstilla och alldeles tyst. Det känns nästan spökligt då jag annars hör bilar och tutande sirener dygnet runt.

 

Trädsparvar5

Skogen rekommenderas varmt, men nog om det och nu till något helt annat. Nämligen att den som ger får tusenfalt igen!!! Att det är så sant som det är sagt, har vi fått bevis för de senaste dagarna!

Det små sparvilarna, som ni förra veckan såg i matkön, har i veckan räddat vår älskade caragan undan något larvigt på bladen. Så nu är eländet uppätet och småttingarna väl värda sina bollar och kärnor!

 

Korsspindel4

På tal om mat så är det inte bara i skogen spindlarna spinner de vackraste nät. Här hemma kan vi utanför fönstret beundra en korsspindelhona, som varje morgon visar upp ett nytt konstverk.

Jag undrar nu om ni vet hur det kommer sig att flugorna fastnar i dess nät, medan hon själv kan springa där utan att fastna. Tre pälssvansar står på spel och svaret skickar du som vanligt till gpia.persson@outlook.com  Lycka till och tänk nu till ordentligt!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

10 svar på ”Skogen bästa lyckopillret”

 1. Åh så underbart att få följa med på skogspromenad ? Underbara bilder som alltid! Följer inte någon av bröderna med er någon gång? Tassekramar och nospussar från Anna och Signe ??

 2. Va mysigt ni haft det i skogen mycket nya intressanta dofter. Här håller jag mig till altanen inge kul att gå ut när min kompis inte finns längre, vi saknar henne. Hoppas allt är väl med dina brorsor. Tassekram Lisa och pussar från matte ?????

 3. God kväll Anna och Signe!

  Skogen är mitt liv, har jag sagt någon gång förut, och jag säger det igen. Bröderna får förstås också åka ut i skogen, men var och en av oss far alltid ensam för att få lite alldeles egen kvalitetstid med husse och matte!
  De gillar det men ingen av bröderna uppskattar skogen lika mycket som jag!!! Kommer säkert bilder från deras promenader med nu frampå höstkanten. En riktigt fin vecka önskar vi er!

  Tassekram Triton

 4. God kväll Lisa vännen!

  Förstår så väl att du håller dig till altanen nu när bästa vännen Moa inte är med dig ute mera. Minns hur det var när allas vår bäste storebror Nisse lämnade oss! Artemis som var yngst då, och älskade honom över allt på jorden, var så ledsen att vi inte visste vad i skulle ta oss till.
  Lillebror Febus kom som en räddning, och gav Artemis något annat att tänka på. Känn att vi tänker på dig, och här kommer den goaste nospuss från mig och förstås pussar till matte Gunnel med!

  Tassekram Triton

 5. Hej på dig, skogsmulle!

  Ja, du ser verkligen ut att trivas ute i skogen! Hoppas att du tar dig i akt för ormar och annat otyg (tala inte om för matte att jag uttrycker mig så). Jag förstår att det blir lite omväxling att komma ut i skogen och slippa alla stadsljud en stund. Är det småfisk som håller till i bäcken och som du är så intresserad av?

  Här brukar vi se två råbockar, fast aldrig samtidigt, så vi tror att det går en gräns mellan två revir alldeles utanför huset. En av råbockarna har ett horn som är avbrutet i spetsen, så han kan nog ha tampats en del med den andre.

  Har ni förresten sett till ”Kotte” på senare tid, eller har han dragit sig tillbaka nu?

  Hälsningar från oss i Kalser till er allihop, både två- och fyrbenta!

 6. Hej på er i ruskvädret. Så spinnande du har haft det i skogen, fint att du håller efter husse och matte. Förra helgen var matte barnvakt från fredag till lördag med lilla människobarnet. Sture tyckte det var kul men jag låg bakom soffan och tittade. På lördagen tordes jag iallafall vara framme och sniffa lite.Va bra att pippisarn håller efter och vacker spindel. Ni får ha en fin vecka

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 7. Nu har vi varit usliga på att kommentera men vi har läst ifatt i alla fall, men ni får nöja er med en enda kommentar, för matten har annat att göra. Hon stickar något smått, först stickar hon som vanligt och sen stickar hon baklänges, för hon har gjort något fel. Ja, det räcker länge i alla fall med stickningen, om hon bara ska sticka fram och åter, hihi.

  Åter till viktigare saker, tänk på att när du är i skogen och luffar så är det inte bara hundar ni ska se upp för, utan vargar som du bara skulle vara en ynklig munsbit för. Några hundar har redan fått stryka på foten, för att vargen anser att skogen är hans/hennes, vi får försöka hållas oss på avstånd från den typen för denne är inte att leka med. Sen har vi allas vår vän nallen, som bara du inte smyger utan låter matten sjunga en stump, håller sig på behörigt avstånd för denne gillar då rakt inte kontakt med människor. Här uppe brukar vi se spår efter nalle när han grävt upp något smaskigt ur backen, men sen kalhygget kom till har vi inte sett det minsta lilla spår efter nalle.

  Själv har jag tröttnat på den dåliga sommaren men nu när det blivit kallare ute så skiner åtminstone solen på oss, skönt att slippa bli blöt så fort man sticker tassen utanför dörren. Lillhussen har hotat med duschen idag, fast det ska vi allt bli två om, hihi.

  Ni får ha det så skönt nere i stora staden med skogsluff och vetronärer, hälsa till dina bröder och naturligtvis till tvåbeningarna.

  Russelpussar i mängd.

 8. Hej rara vänner i Kalser!

  Förlåt att jag är lite sen med svaret, men här har varit lite rörigt den här veckan. Inget allvarligt men med en busig Febus på högvarv har vi fullt upp dygnet runt hela familjen!
  Bara att hoppas på en skogstur i slutet på veckan. Det är lycka för oss alla, men mest för mig som har ansvar för allt småbröderna. Riktigt vad det är som rör sig i bäcken vågar jag inte säga, men spännande är det så det förslår.
  Tank så spännande med två råbockar som håller till i närheten. Har hört att de verkligen kan tampas med varandra. Kotte har inte kommit tillbaka och frågan är väl om han tackat för sig för i år. Vi hoppas och kollar förstås varje kväll, för ibland har han kommit tillbaka den här tiden och stannat några veckor för att äta upp sig.
  Ha det nu så gott där uppe hos er, så hör vi snart igen!

  Tassekram Triton

 9. God kväll Fia, Sture och matte Gudrun!

  Förlåt att jag är lite sen med svaret, men det har varit fullt upp med en busig Febus i klättertagen. Han håller oss alla sysselsatta när han är på det humöret.
  Låter som om ni haft spännande främmande av ett litet människobarn. Jab brukar möte ett och annat sådant, som vill klappa mig, när matte och jag är ute på promenad.
  Nu är i alla fall ruskvädret över och måste vara jätteskönt på balkongen. En fortsatt fin vecka önskar vi er!

  Tassekram Triton

 10. God kväll Felix!

  Vi nöjer oss, det lovar jag, och vi är så glada att du i alla fall hör av dig! Undrar just vad matten din håller på att sticka för smått. Är det möjligen så att det väntas tillökning i familjen. Du får väl rapportera vidare vad det blir för resultat av stickandet till slut.
  Jag känner mig helt trygg i skogen här nere, för vi håller oss på väl intassade marker med naturstigar. Och så håller jag mig förstås i närheten av husse och matte.! Är nog lite vildare uppe i dina trakter kan jag tänka mig.
  Den regniga sommaren har vi sannrligen tröttnat på allesammans, men nu har det varit riktigt härligt här nere ett par dagar. Få se hur länge det varar. En fortsatt fin vecka önskar vi er och hoppas att du kan slingra dig undan duschen! Hälsa matten och lillhussen så gott från oss alla!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *