Vilken härlig trädgårdsdag!

 

Rosen-Tritte2

Tusen tack alla bloggvänner från när och fjärran, som kom och firade årets Triton-dag, med ”Liten Öppen Trädgård” här hemma hos oss på Elsborg!

Hela gänget4

Och fira fick vi verkligen göra hela dagen i strålande sol ända tills frampå kvällskvisten när de flesta redan sagt tack och adjö!

Lena - Tritte2

Ända från Karlskoga och Dala- Järna kom nya och gamla kattvänner i år, plus förstås från Borlänge, Säter och Falun med omnejd.

Kicki o Triton2

Jag trivdes som förstås som fisken i vattnet och kände mig som en kung på tronen mellan kramandet och pusskalasen.

Ebo-Febbe8

Småbröderna kommer till min glädje också alltmer och vill vara med och fira min alldeles egen dag i trädgården här hemma på Elsborg.

Ebo-Febbe9

Febus var på goshumör och charmade många med sina cirkustalager, både som höjdhoppare bland lillpippis och balanskonstnär på staketnocken.

Fisken-Arte2

Artemis bjöd för dagen in besökarna till att hälsa på honom  och inspektera skrivarstugan. Den  vaktade han troget åt mig och fick en lustig fisk att roa sig med.

Hela-gänget5

”Mini-Vinnie” däremot hälsar och säger förlåt, då han även i år blev lite för blyg och smet in när det blev för livat och för mycket trivsamt folk i trädgården.

Gunnel-Tritte2

Gullplutten kommer säkert igen nästa år, när han växt till sig lite mer, och tills dess får jag stjäla så många fler pussar från våra vänner!

AnaMaria-Tritte2

I höst fyller jag hela sju år! Samtidigt var det nu sjätte året i rad som jag bjöd in till och firade ”Liten Öppen Trädgård” med mina bloggvänner.

Alex-Artemis3

För flera av besökarna har det här, som de kallar Triton-dagen, blivit tradition sista söndagen i juli och några av besökarna har faktiskt varit med från start.

Lena - Febbe2

Självklart lovar jag att om hälsan står mig bi och allt är går sin gilla gång. Då blir det en ”Liten Öppen Trädgård” här hemma även nästa år!

Damtrio

Med den här finalbilden tackar jag för mig och ber om överseende med att bloggen kommer först idag. Men ska sanningen fram så svävade jag på moln på natten efter firandet och sov sedan som en stock hela dagen i går! 

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

20 svar på ”Vilken härlig trädgårdsdag!”

 1. Ååååååh så underbart! Nästa år måste jag verkligen försöka få till en resa till Tritondagen… Nu när ni har tankat med pussar och kramar så får ni säkert en kanonvecka alla favoritkillar! Nospussar från Anna och Signe

 2. Tack det var en underbar dag, fick mina tankar från det svåra följande dag. Fick ju till och med puss av självaste Triton och det lever man länge på. Helt fantastisk trädgård så jag förstår att dom trivs för att inte tala om matte och husse, helt underbara. Ser fram emot att ses igen.
  Tassekramar Lisa och änglakissen Moa♥♥♥♥♥♥

 3. Vad roligt ni verkar ha haft! Synd att vi inte kunde komma i år, men ni får räkna med oss nästa år igen ! Kram från Eva , Stefan, Måns och Pelle

 4. Hej Triton! Jag kom till slut i alla fall. Det blev tyvärr så när jag firade svärfars 90-årsdag tidigare på eftermiddan. Det var jättekul att träffa dig och få ett så fint välkomnande. Nästa år ska jag vara där mycket tidigare. Jag lovar.
  Tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta till dina småbröder och husse och matte.

 5. Åh vad härlig ni såg ut att ha det!!! är riktigt avis på dom som var och gosade med er!!! Men man kan ju inte vara överallt. Så jag siktar på nästa år!! kram på er

 6. Hej Anna och Signe!

  Det var för underbart, och jag fick återigen vara kung för en dag! Bars omkring av härliga katt- och trädgårdsvänner, som fick träna musklerna och känna på en tungviktare av klass.
  Ser fram emot att träffa dig matte Anna nästa år, och jag lovar att vi bara njuter den här veckan. Själv smakar jag med glädje på alla små rosor vi fick, både som en fröjd för ögat och för att många vet att jag älskar att äta dem.
  Ha det nu så gott båda två, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton

 7. Hej Gunnel!

  Den pussen var du väl värd, och det kändes så varmt i hjärtat att du kom trots det svåra som väntade dagen efter. Vi talade om och tänkte på er hela måndagsförmiddagen, och vet nu att allt gick lugnt och fint, även om det förstås gör väldigt ont att tvingas skiljas från en bästa vän efter 17 år tillsammans.
  Jodå, trädgården är grön och skön, men jag kanske får ta en tur ut till er och motionera i skogen. Ha det nu så bra ni kan och trösta Lisa så gott det går. Hon måste sakna sina Moa efter alla år tillsammans. Vi hörs och ses snart igen hoppas jag och alla andra här hemma!

  Tassekram Triton

 8. Hej Eva!

  Vi hade det jättebra i strålande sol, men saknade er förstås efter alla år! Du kan i alla fall vara säker på att vi räknar med er nästa gång! Det skriver jag in i min kalender redan nu! Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 9. Hej Lotta!

  Du kom till slut och det gjorde ingenting att du var sen! Självklart måste du vara med och fira svärfar på 90-årsdagen tidigare på eftermiddagen. Du såg i alla fall att jag blev jätteglad att träffa dig!!! Och nästa år får jag hela din dag!

  Tassekram Triton

 10. Hej Vivianne!

  Vi hade det jättehärligt, och det hade varit så trevligt att äntligen få träffa dig när du inte är i ”Amerikatt”! Men ibland kör det ihop sig, och man kan som sagt inte vara på två ställen samtidigt. Så vi får sikta in oss på nästa år! Vi hörs i alla fall innan dess!

  Tassekram Triton

 11. Förstår att du haft livat med så många knän som man kan sitta i, jag bara älskar dnär det kommer folk peciellt de som gillar mig, för då kan jag sitta i knä och dela ut pussar. Så i det fallet är vi lika du och jag matten säger att jag liknar en katt mer och mer för varje dag, som det här att gå som en åtta mellan mattens ben, det är något som ni katter visst ska vara bra på, har jag hört.

  Er trädgård är helt underbar så mycket det skulle vara att snosa på, matten lovordar blommorna och säger att det nog är den vackraste trädgård hon sett i alla fall mitt i en stad, för ni bor ju nästan mitt i smeten. Vi skulle väldigt gärna vilja hälsa på men avstånden gör att man inte far iväg på en eftermiddag direkt, men skam den som ger sig jag ska i alla fall tjata vidare om detta.

  Nu får ni njuta av era bilder och minnena av denna underbara dag, antar att ni katter är lite sletna, för det blir jag när vi haft besök. Våra besökare åkte hem idag så nu ska jag sova lite extra, det tär på den late att umgås med en tvåbensstorebror som man kan busa jättemycket med, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 12. Hejsan allihop!

  Oj, så trevligt ni tycks ha haft det, och vilken tur att vädret var fint nästan hela tiden!
  Jaså, Vinnie är blyg fortfarande; då är det ju bra att han kan dra sig tillbaka och slippa känna sig stressad.
  Jag måste säga att jag är lite ”avis” på dem som fått vara där och pussa dig. Tyvärr blev det inte av för mig och Ulf att åka ner till er öppna trädgård i år.

  Nu har vi fått reda på var grävlingkvartetten troligen har hållit till i vinter: i en skogsdunge ett hundratal meter från huset finns det ett stort gryt med tre ingångar.
  Grävlingarna själva har dock inte synts till på flera veckor; de tycks ha flyttat nu.

  Kramar till er alla, både två- och fyrbeningar, från oss i Kalser!

 13. Hallå på er i Falun, vilken toppendag ni hade med alla vänner. Tur med vädret också hade ni ju. Matte siktar in sig på nästa års Triton dag. Förstår ni är trötta nu efter besöket.
  Ha en fin vecka

  Tassekram Fia.Sture och matte Gudrun

 14. 1000 tack för en fin stund i er vackra trädgård! Och så hade jag lyckan att få klappa på Triton igen..han kom så artigt fram och hälsa.Glädjen av att få sitta tillsammans och prata katt värmer mitt hjärta mycket.Det är ju våra bästa livskamrater,kommer alltid att vara!Tack Triton,Artemis Febus och Lilla Vinnie!
  🙂 Lena

 15. God middag Felix!

  Skam den som ger sig, det håller vi fast vid du och jag. För vi ska bara träffas, så lika som vi är och så många härliga bloggminnen som vi har tillsammans!
  Du må tro att jag precis som du uppskattade att få stå i centrum och bli buren runt som en kung en hel egen dag. Det är grejer det för en nio-kilos klump som jag!
  Roligt att ni tycker om vår trädgård. Den håller sig nog några veckor till om ni skulle få för er att åka neröver från fjällvärlden. Hösten kan ju bli fin, så fortsätt tjata du!
  Så du haft främmande i helgen du med. Då behöver du säkert samla intrycken och vila ut efter allt bus! En tvåbensstorebror är inte illa och tar på krafterna förstår jag!
  Så ha det nu så gott, matten, lillhussen och du, så hörs vi snart igen som de trofasta vänner vi är!

  Tassekram Triton

 16. God middag Gudrun!

  Åh ja, vi hade det jättetrevligt, men visst saknade jag er! Fast hösten kan vara solig och fin, så ni kan ta en tur neröver någon dag när det passar bättre.
  Jag finns här alla dagar, och lovar på stående tass att vi ska pussas om ni kommer. Du får tala lite vänligt med Ulf, så…
  Tänk att grävlingarna bott så nära er hela vintern. De kanske bara är ute på äventyr nu och återvänder till er senare i höst. Hälsa grabbarna och fundera nu på det jag skrivit!

  Tassekram Triton

  Tassek

 17. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Det blev en toppendag, och synd att er matte inte kunde vara med. Men det gör mig glad at hon redan siktat in sig på mig nästa år!
  Och så är det ju inte längre till Falun än att hon kan ta bussen en dag när det passar. Hälsa henne det och ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 18. Hej igen!

  Ja, vi får väl se om det blir av att hälsa på senare.

  Apropå grävlingarna hoppas vi att de har flyttat för gott, för jag har hört att de brukar ha stora mängder kvalster i pälsen, så därför skulle vi inte vilja ha dem alldeles utanför dörren, i fall de skulle ”dela med sig” av ohyran.
  Nog för att grävlingar ser roliga ut, men vi vill helst ha dem på lite avstånd från huset.

  Hälsningar från oss i Kalser!

 19. Hej Lena!

  Tack så jättemycket själv för att du kom och hjälpte till att hålla koll på busbröderna i väntan på gästerna! Och klappa mig fick du förstås, som den goa vän och djurvän du är.
  En trevlig helg trots regnet önskar vi dig och din Maya! Ni får ha det så gott och njuta inomhus!

  Tassekra Triton

 20. Hej igen!

  Det där med kvalster vet jag ingenting om. Bara att ”Kotte” också sägs ha både ett och annat, men att hans eventuella småkryp är art-trogna och inte gillar oss katter.
  Tycker absolut att du ska ta dig en allvarlig funderare på ett litet besök framöver. För jag är säker på att Ulf inte är omöjlig bakom ratten så mycket som han älskar bilar!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *