Bara tre veckor kvar…

Blom-Tritte7

Det sägs att alla goda ting är tre, och för mig handlar det gamla talesättet förstås om tre guldklimpar! Mina tre småbröder, som är mitt allt och mina bästa vänner.

Rätt så stora nu men i mina ögon fortfarande små ”tultisar” i behov av en trygg storebror. Och det trots att de busar och jagar mig uppför trappan när jag kommer in.

 

Bädd-Artemis3

Det tar jag nu med ro, precis som min bästebror Artemis. Han tar alla chanser som ges att hitta ett mysställe, som här alla kuddar och överkast på vädring ute på farstukvisten.

Och på tal om tre, så är det i dag är precis tre veckor till sista söndagen i juli. Min alldeles egen dag, som jag förstås även i år kommer att fira med Liten Öppen Trädgård.

 

Postlåde-Vinnie4

Då go-vänner är ni välkomna hit hela eftermiddagen. Jag återkommer förstås till det i bloggen, men redan nu kan ni som vill vara med anmäla er till matte på den vanliga adressen gpia.persson@outlook.com

Efter fyra års strålande sol tvingade fjolårets ösregn oss att flytta in under tak. Men nu har det regnat så mycket att jag vågar hoppas det inte kommer att finnas något regn kvar på ”Triton-dagen”!

 

Taket-Febbe7

Regnet är inte bara blött och trist utan också väldigt gynnsamt för fästingarna. När solen sedan tittar fram är de på hugget, och årets första elaking plockade matte häromdagen bort på Febus.

Den hade bitit sig fast på höger sida av hakan, och Febus var jättesnäll när den skulle tas bort. Så det var inga problem för matte att få loss den levande utan att något blev kvar.

 

Mat-Kotte4

Husse håller gräset kort så vi har nästan inga fästingar i trädgården. Men ni som har, och behöver skydd, vill jag tipsa om att det finns flera bra giftfria alternativ på apoteken i dag.

Inte ens ”Kotte” verkar vara speciellt utsatt, och ser matte något på honom tar hon bort det! Han sträcker alltid fram huvudet när hon kommer, för att bli kliad bakom lilla örat, så det är inga problem.

Den senaste veckan har han knappast varit av gården, men efter i natt är han fortfarande borta. Så nu börjar vår eviga väntan på att han ska komma hem igen!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

 

10 svar på ”Bara tre veckor kvar…”

 1. Som jag önskar att jag bodde närmare och skulle ha möjlighet att komma och hälsa på dig och bröderna ?
  Men jag får nöja mig med bilder och text varje vecka, det är underbart det också. Men att få klia lite under hakorna är en dröm! Tänk att tom Kotte är tam hemma hos er! Njutbart!
  Ha en fin vecka alla brorsorna! Puss på alla nosar ????

 2. God kväll Anna!

  Jag önskar som du, och du ska veta att du är välkommen när du kommer om du har vägarna hitåt. Tills dess får vi gosa så här på avstånd, och det är inte så illa det heller. Känns precis som om vi är gamla goa vänner på riktigt, och som om söta Signe och jag har ihop det lite i all hemlighet!
  Drömmar ska man ha, så fortsätt du fantisera om hur mjuka och goa vi är under hakorna. Jag kan lova att du inte kommer att bli besviken. Och ”Kotte” han hälsar alltid på matte, och vill bli kliad bakom lilla örat, så att han verkligen känner att det är hon som kommer.
  Men han är också en riktig spjuver, som efter en veckas kel och mys här hemma plötsligt försvinner och är borta flera nätter i rad. Allt medan vi bröder sitter här hemma vid ”kotte-hålen” och väntar på att hans lilla söta nos ska titta fram.
  Så sitter vi nu alla fyra, och väntar och väntar och väntar!!! En fin vecka önskar vi er med sol och värme som det ska vara på sommaren!

  Tassekram Triton

 3. Godkväll eller godnatt på er i Falun. Så fina bilder på er pälsklingar. Tänk att eran matte får klia Kotte bakom öronen, vilken lycka. Här har det varit balkonghäng mest hela veckan. Peace and Love har varit hördes ingenting från det år inget dunka dunka. Ni får ha en braig vecka i Falun.

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 4. God eftermiddag på balkongen!

  Tur ni har inglasat hängrum, för här vräker regnet ner nu igen! Jodå, ”Kotte” och matte är verkligen bästisar, och han kommer pinnande emot henne så fort hon ropar.
  Peace and Love har vi bara hört talas om av grannen, som var dit i fredags kväll. Skönt att ni slapp höra så mycket av oväsendet i år och kunde njuta på balkongen
  En bra vecka mellan de utlovade åskvädren önskar vi er alla tre!

  Tassekram Triton

  Tassekram Triton

 5. Hej på er allihop!

  Så otrevligt att Febus råkade ut för en sån otäcking, men matte fixar ju allt! Hoppas att det inte blir några efterräkningar av fästingen. Jag tycker att såna är väldigt otrevliga. Som tur är verkar det inte finnas så väldigt gott om dem här, fast man aldrig kan vara helt säker för dem.

  Tänk att matte får klia Kotte bakom öronen! När jag läste det blev jag så där ”avis” som man inte får bli.

  I morse var mattan på förstubron tillskrynklad fast det inte hade blåst så kraftigt. Nu hoppas jag att det är någon rävunge som varit på besök, för de har brukat göra så när de har varit här förut.

  Hälsningar från oss i Kalser!

 6. Hej rara vänner i Kalser!

  Fästingar är nog snudd på det enda djur som matte inte uppskattar. Tack och lov är de få här hemma precis som uppe hos er. Lyckligtvis fick matte bort den på Febus ganska så snabbt, och allting följde med så det verkar ha gått bra.
  Förstår att du blir lite avis, och det får man bli ibland, när du hör att matte får klia ”Kotte” bakom öronen. Och inte nog med det, hon får killa honom under hakan med när han tittar upp och liksom talar på sitt sätt med henne.
  Hoppas verkligen att det är din lilla rävunge, som varit framme och skrynklat till mattan på farstubron. Då kommer den säkert tillbaka, och blir riktigt tam med dig. Håller tassarna för det, och önskar er en fortsatt fin vecka!

  Tassekram Triton

 7. Jag håller med dig, nu kan det väl sluta regna, för jag hinner knappt ut innan himlens portar öppnar sig och det slutar med att jag blir plaskblöt innan jag hinner in igen. Så nu säger matten att jag ser ut som en pudel, för min päls krullar sig i blötvädret, hihi. Om det bara vore regn men Tor har mullrat och levt rövare här vareviga dag, så da-tore har varit urdragen och matten och jag har löst korsord, hihi.

  Hoppas på sol och uppehåll, till din stora dag, själv lär jag inte kunna komma men ni får ha en härlig dag, det önskar både jag och matten.

  Några fästingar har vi inte sett till vare sig på mig eller någon annan, jag tror inte att de trivs här uppe hos mig, där vi knappt har gräs utan mest mossa och lingonris. Hoppas att vi slipper de otäckingarna, om inte får det bli giftfritt botemedel, för matten tycker inte om att utsätta mig för gifter.

  Russelpussar i mängd.

 8. Kommenterade härom dan till några kompisar, att nej katterna har inte haft några fästingar alls i år! Naturligtvis satt det en vid örat på Flamman på kvällen! Men den var liten och hade inte varit där så länge…kröp när jag fick bort den….Sen eldades den upp! Nu får vi hoppas att det inte dyker upp några fler! Ha en härlig helg…även om inte vädret är på topp!

 9. God middag Felix!

  Här regnar det för fullt och har gjort så ända sedan jag tassade ut halv sex i morse. Snart flyter allting i trädgården, och vi tassar ut mest för att få tassa in och bli torkade torra av matte.
  Finge gärna mullra lite mer och regna lite mindre, och nu måste det bara få torka upp om inte sommaren ska regna bort. Lyckligtvis inga fler fästingar, men tyvärr är det så blött att det inte går att klippa gräset.
  Förståndiga matten som inte vill spraya dig med gift i nacken. Alldeles onödigt då det finns flera nya giftfria preparat som lär ska vara lika bra!
  Ha det nu så gott det går i regnet, och gläds åt att du får krullig päls alldeles gratis i blötan!

  Tassekram Triton

 10. Hej Kerstin!

  Så typiskt, aldrig får man vara riktigt glad! Lika bra att vara tyst, annars får man äta upp det man sagt, som matte brukar säga.
  Hoppas ni slipper fler fästingar nu, och att solen börjar skina på oss alla! Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *