Finns det inga rädisor så…

Bär-Vinnie8

De ska vara röda och ha skaft för att locka fram leklusten hos ”Mini-Vinnie”. Och finns det inga rädisor går det lika bra med körsbär!

Det visade han i går, när solen tittade fram en stund så vi kunde fika ute. Väl där kollade han direkt in skålen med körsbär och såg till att få ner den på pallen.

 

Bär-Vinnie7

Lyckan var gjord och sedan höll han bär-show i dubbel bemärkelse en bra stund. För plocka upp, bära omkring och släppa tillbaka bären i skålen lyckades han göra med bravur.

Så här tror jag faktiskt att vi har en cirkuskatt till om han bara får hållas och utvecklas i sin egen takt. Febus är akrobaten och ”Mini-Vinnie” en blivande liten trick-konstnär!

 

Bär-Vinnie11

Han har förmågan att koncentrera sig på det sin uppgift och helt koppa bort omgivningen. Därför tycker jag han ser ut som en liten cirkusdirektör där han står på två ben bakom älsklingspallen.

Den är precis lagom hög åt honom att vila framtassarna på. Och ofta när han är försvunnen hittar vi honom sittande mediterande på sin lilla pall uppe på farstukvisten.

 

Grön-Triton3

Faktiskt är det så att ”Mini-Vinnie” och ”kottarna” varit de enda glädjespridarna på slutet. För själv åkte jag på världens nos-smäll efter att på nationaldagen ha skrivit att vädret var bättre än bra.

Knappt hade orden flugit ut med rymdposten förrän världens åskväder bröt ut och drog in kalluft och blåsväder. Så mesta delen av veckan har vi tvingats ligga i lä i buskarna.

 

Busk-Artemis3

Jag på nya kottehustaket, och Artemis i grönskan mellan de mjuka bladen i de nyklippta buskarna som håller på att växa upp. Båda i behagligt skydd för både blåsten och störtskurarna.

Småbröderna har i stället valt att tillbringa mesta tiden på varsin mysig hylla, som en tvåvåningssäng, i uthuset. Där har de gottat sig och sussat sött, till musik av alla pippisar på matstället utanför.

 

Sparvfamilj1

Lillpippis har barnkammare lite varstans under takpannorna på uthuset och äter mer här nu än mitt i vintern. För med kylan och blåsvädret fick de också svårare att hitta mat på egen hand.

Lite bekväma blir dem förstås också av att få maten serverad. Men det tycker husse och matte gott de kan få vara! Och visst är det underhållande att titta och lyssna på dem.

 

Grind-Bröder2

Det tycker också Febus och ”Mini-Vinnie, som kan se, men inte nå, dem från sina sovplatser i uthuset. Härom kvällen lockades de dock ut av något främmande ljud utanför grinden.

Småbröderna är oskiljaktiga och måste förstås hjälpas åt att kika ut under grinden. Vad det var som lät fick vi ingen klarhet i, men jag tröstade dem med att livet blir mer spännande om man inte vet allting!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

8 svar på ”Finns det inga rädisor så…”

 1. Go´kväll Triton och småbröderna! Det händer mycket roliga och tokiga saker hemma hos er. Det är jättekul att läsa om Mini-Vinnies tokiga upptåg med både grönsaker och frukter. Tänk att ni fick sånt åskväder därhemma. Vi klarade oss, vi hörde bara lite muller på avstånd. Vet du vad jag längtar jättemycket efter nu. Jo den sista söndagen i juli. Jag kanske kommer tidigare och hälsar på när jag får min semester.
  Tassekramar
  Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 2. Tänka sig att ni har en egen liten cirkusdirektör, det är ju fantastiskt! Så vacker han är där han står vid körsbärsskålen ? Ni är som vanlig vackra allihop förresten. Nu hoppas matte och jag att ni får bättre väder veckan som kommer. Tassekram och nospuss från Signe och matte Anna ????

 3. God morgon Tusse, Zibell och matte Lotta!

  Ja, vi roar oss på alla tänkbara sätt, även när vädret försöker sätta käppar i hjulet för oss. Men i dag på morgonen känns det faktiskt lite sommar ute i trädgården igen. Så det blir till att kolla upp alla blommor och se så vad blåsvädret ställt till med.
  Fast en av de största krukorna blåst omkull och ner från farstukvisttrappan ser det ut att ha gått bra för blomman. Så det går nog snabbt och sedan blir det promenad. Ha det så jättebra hela familjen, och du är så välkommen att titta in när du får semester!

  Tassekram Triton

 4. Hej Signe och matte Anna!

  Jo, visst är det för härligt att ha en alldeles egen liten cirkusdirektör. Han är bara så söt, när han pysslar med sina röda bär, att vi andra inte kan annat än beundra honom!
  En riktigt varm och solig sommarvecka önskar vi er tillbaka, och i dag på morgonen känns det faktiskt sommar i luften! Sist men inte minst en nospuss i all hemlighet till dig söta Signe!

  Tassekram Triton

 5. Go’middag på er sötnosar i det varma sköna vädret. Tänk att Mini-Vinnie blev en cirkuskatt så söt med körsbär i munnen. Ja ni andra är ju söta också förstås. Här har det inte hänt så mycket vi slöar som vanligt på balkongen.
  Ni får ha en braig vecka.

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 6. God eftermiddag i Borlänge!

  Visst är det otroligt att minstingen är på väg att bli cirkuskatt. Han är verkligen så behändig, när han pysslar med sina bär! Undrar bara vad vi ska hitta på när rädisorna är slut och körsbärssäsongen är över.
  Tills dess njuter vi nu av sommaren, och önskar er söta ”sotisar” med matte en riktigt skön vecka på balkongen! Matte hälsar så gott till er alla tre!

  Tassekram Triton

 7. Mini-Vinnie är så rolig, och så uuuurgullig!
  Livet är fullt av äventyr!
  Det är så roligt att se alla dina fina bilder på era katter…

  Zingo tackar för svansen, han leker mycket mer än jag trodde med den…

 8. Hej Zingo!

  Så glad jag blir att höra att du uppskattar pälssvansen! Här hemma är det broder Artemis som ansvarar för svansarna, och vi andra får bara låna dem ibland.
  Visst är vår ”Mini-Vinnie” gullig och han är så behändig med sina lekar! Hoppas han fortsätter på samma sätt att hela tiden överraska oss alla!
  En riktigt skön sommar önskar vi här hemma er och hoppas solen och värmen kommit för att stanna!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *