Sommar, sommar, sommar…

 

Rädis-Vinnie8

Plötsligt small det till och blev försommar över en natt.  Trädgården exploderade, dörren flög upp, maten åkte ut och ”Mini-Vinnie” hittade helgens fräschaste leksaker med svans!

Så röda och lockande att han hämtade dem en efter en i skålen, vare sig den stod på bordet eller sidopallen ute i trädgården. Och han fortsatte bära runt på dem hela helgen!

 

Rädis-Viinnie7 

Nu undrar jag om du kan lista ut vad det är för rödingar ”Mini- Vinnie” blivit så fascinerad av i grönskan. Tror du dig veta, maila då matte senast lördag på gpia.persson@outlook.com

Då är du med i utlottningen av tre pälssvansar, som är de bästa gosedjurArtemis vet. Han bär omkring på dem, pratar med dem och nattar dem, som om de vore hans egna småttingar!

 

 

Svansen-Arte7

Kom på att det var dags att lotta ut några svansar, då Artemis i helgen hämtade ut sina så de också skulle få njuta av solen. Sedan låg han där en lång stund och lekte med dem på gräsmattan.

Själv kör jag just nu grönsaksdiet, och njuter i fulla drag av årets första späda små humleblad. De kryllar av vitaminer och smakar förföriskt gott innan de hunnit bli stora och vassa.

 

Humle-Tritte3

Medan vi gamlingar vilar oss i värmen håller akrobaten Febus som vanligt igång på hög höjd. Här ses han titta fram mellan klematisbladen på klätterträdet och vinka lite busigt med baktassen!

Han är världens goaste, men en riktigt ofridsande, och lugn bara när han sover på rygg med magen i vädret. Häromdagen grävde han sig genom ett stenrös för att jaga iväg en katt på allmänningen!

 

Grön-Febbe2

Men annars leker livet när vi nu fått riktig försommar, med soliga dagar och ljumma nätter. Det är så man undrar vad som komma ska efter den här suveräna starten på maj månad.

För ur led måste tiden vara när jag i morse möttes den här synen ute på gården.”Måsen” står och svalkar sig i vårt lilla fågelbad, fast det finns massor av stora vattendrag runt om i vår stad!

 

Bad-Mås2

Med den badsugna fågeln önskar jag er alla en fortsatt riktigt fin försommarvecka, fast det blev söndag på måndag för min del! Men jag tror ni förlåter, med tanke på vädret, och säkert var ute och myste i solen i helgen ni med!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

12 svar på ”Sommar, sommar, sommar…”

 1. Nu må du tro att vi fått sommar, det är varmare ute än inne, Lillhussen har städat altanen och nu är jag ute där så fort jag hinner men eftersom jag är så studsig så får jag inte vara där själver. Matten säger att jag kan få för mig att ta mig över räcket och gudarna ska veta att jag försökt, så jag är bara där ute när matten och/eller Lillhussen är med. Än är nätterna något svala med en minusgrad men det har bättrat sig, inte så jädrans kallt som det varit.

  Nu får ni ha det skönt och mumsa på alla färska blad, här uppe har det inte blivit något grönt än, inte ens musöron i björkarna men det kommer säkert den närmaste tiden för matten har sett lite grönt i knopparna på björkarna.

  Russelpussar i mängd till alla fyr- och tvåbenta!

 2. Va underbart ni har det i er fina trädgård. Här har vi det skönt också förutom att matte hade besök av sin guddotter och hon har en hund, inte kul, gick och gömde oss så matte fick leta efter oss . Jag (Moa) protesterade och kom inte in förrän kl 24. Men nu är det lugnt igen solar och myser på min favoritsten i skogsdungen och syrran sover ute på balkongen uppe.
  Tassekramar Moa o Lisa ? ? ? ?

 3. Go’middag på er i gröngräset, här har vi balkonghäng nästan dygnet runt. Matte har dörren öppen, balkongen är ju inglasad så vi får vara där så mycket vi vill. Alltid så fina bilder på er och andra djur i er trädgård.
  Ja det vart varmt och skönt väldigt fort, från den ena dagen till den andra.
  Ha en fin vecka,

  Tassekram Fia, Sture och matte Gudrun

 4. Hej Felix!

  Gott att höra att värmen äntligen nått upp till er i fjällvärlden. Här är det så varmt i solen i dag att vi dragit oss tillbaka i lillstugorna och bara myser.
  För inomhus kan ingen av oss vara! Då är det bättre och svalare i uthuset, där Febus och ”Minni-Vinnie” sussar sött i skrivande stund!
  Det är en smått otrolig förvandling av vädret, och sent i går kväll var det nästan 15 grader varmt ute i trädgården. Humlen växer så det knakar, och jag kan äta hur mycket som helst utan att det syns.
  Ha det nu så gott med matten och Lillhussen, som tycks vara tvungna att hålla dig under kontroll för att du inte ska smita ut och jaga långtradare på vägen. Lova mig att du är rädd om dig, så ska du se att björkarna snart slår ut! Här blev det grönt på bara några timmar. Nospussar tillbaka till dig från oss alla!

  Tassekram Triton

 5. Hej Moa och Lisa!

  Låter som ni har det jättemysigt i skogsdungen där hemma hos er. Med undantag av det där med hunden förstås!!! Åh, vad er matte ska ha varit orolig för dig Moa, när du inte kom in fast det blev mörka natten ute.
  Matte här hemma skulle ha fått fnatt, då hon är extra orolig nu när berguvarna i gruvan har fyra små söta ungar att dra försorg om. Men ni får vara försiktiga på kvällarna ni med för det finns nog stora ugglor med vassa klor där ute också!
  Må nu så gott, och var rädda om er, så ni inte råkar ut för något farligt! Nospussar till er sötnosar från oss alla!

  Tassekram Triton

 6. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Kan tänka mig att det är balkonghäng för hela slanten i Borlänge nu! Det här med öppna dörrar är ju toppen, även om den stängs här när det mörknar.
  Nyss var det så kallt att allting stod stilla i trädgården. Nu växer det så det knakar och blir lummigare och lummigare!
  Låt oss njuta så länge det varar, och hoppas att vi slipper alltför hårda bakslag. En fin vecka önskar vi er och hälsar er matte så gott.

  Tassekram Triton

 7. Säger bara det: Det är höjdpunkten när det kommer så mycket fina bilder på er och att få ta del av era liv.Det är verkligen roligt att få se och läsa om er !! kram i värmen

 8. Ååååh, så härligt ni har det! Och dom där röda svansbollarna måste ju ha varit oemotståndliga ? Jag har ju redan en pälssvans så matte sa att vi inte behöver tävla igen, jag får kattfnatt ibland och rusar runt med den… Här hade vi 26 grader igår så då höll jag mig i skuggan på balkongen. Den är inglasad så där kan jag vara så mycket jag vill. Matte och husse stänger aldrig dörrarna utan jag kan ta mig ut när jag vill. Tassekramar och nospussar till er vackra bröder från Signe och matte Anna

 9. Hej Vivianne!

  Blir lika glad varje gång jag hör från dig och får veta att min blogg och våra bilder gjort dig glad. Förstår att du är hemmavid och jobbar nu i värmen, för att få fara till ”Amerikatt” när vi har kallt och kulet här.
  Kallt och kulet börjar det faktiskt kännas, redan i kväll, då graderna sjunker nedåt på termometern. Men några ”minusar” lär det inte ska bli i alla fall. Och tur är väl det med alla blommor vi satt ut här hemma!
  Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 10. Hej Signe och matte Anna!

  Ja, nu har vi haft några sagolika dagar, fast vi bara är i första halvan av maj. Varmt och soligt som bara den, och inga stängda dörrar!
  Här kallar matte det för sibbe-fnatt, när Artemis flyger runt som en stolletok och råmar som en kossa mu! Han låter så jag tror han själv undrar hur det går till, och ”Mini-Vinnie” har börjat busa och låta likadant.
  Vi har haft ungefär lika varmt son ni de senaste dagarna, och nu lyser det grönt överallt. I skuggan på balkongen har du säkert haft det både tryggt och skönt! Gott att höra att du har en husse och en matte som verkligen bryr sig om dig sötnos! Pussar från oss alla fyra kommer här!

  Tassekram Triton

 11. Hej på er allesammans!

  Nu har min skrattmås, Måsart, kommit hit till slut. Det dröjde länge i år; han kom inte förrän alldeles i slutet av april, flera veckor senare än vanligt. Jag vet inte hur många somrar han har varit här, men det börjar bli ganska många nu.

  Har ”Stor-Kotte” börjat visa sig ännu? Jag har beundrat bilden av Vinnie och ”Lill-Kotte” i förra veckans blogg, och det vore verkligen roligt att veta vad ”Lill-Kotte” tänkte just när han tittade på Vinnie på så nära håll.

  Hälsningar och kramar till er alla, både två- och fyrbeningar, från Kalser!

 12. Hej Gudrun!

  Så glada vi alla blir att höra från dig!!! Var så länge sedan, och vi vet att du haft mycket omkring dig, men du ska veta att vi saknat dig!
  Förstår att du blev jätteglad när din Måsart äntligen återvände. De är högljudda och så, men det är först med dem som sommaren kommer.
  Vi undrade själva hur länge vår Måsen funnit här och matte läste då på en fågesida. Håll i dig nu!!! Den äldsta ringmärkta fiskmås som registrerats var en i Holland på 32,5 år!!!
  ”Stor-Kotte” har inte visat sig mer, men det är fortfarande kärlekstider och även ”Lill-Kotte” har varit borta nästan hela veckan! Men sent på pingstaftonskvällen kom han hem igen!
  Ja, vi är många som undrar vad ”Lill-Kotte” tänkte när han mötte ”Mini-Vinnie”, men från sidan säg det ut som om de log mot varandra. Och det råder ingen tvekan om att det var ett kärt återseende!

  Taasekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *