Plötsligt satt han där i mörkret!

Kottehus-Artemis3

Väldigt tidigt, men nu har det hänt. Det vi alla här hemma väntat på i flera veckor! Familjen har utökats med blyg liten efterlängtad nattsuddare.

Naturens under vill jag kalla det, och Artemis tar sin uppgift att vakta ”värmestugan” på fullaste allvar. För där sover nu ”Kotte” efter en lång kall natts promenad, från vinteridet på hemlig plats, en bra bit härifrån!

 

Stug-Tritte6

 Och visst är det ett naturens under att han strax före midnatt, på första april, kommer ljudlöst tassande i mörkret. Hittar sitt lilla ingångshål till just vår trädgård och stannar här.

Turligt nog hade matte och jag i veckan målat om och inrett ”kotte-huset” med ny värmande matta och härligt doftande go mjuk halm. Vi hade både liksom en märklig föraning om att det lilla livet var på gång.

 

Staket-Febus7

 Mat och vatten serverades han förstås direkt, och lämnades sedan att utforska trädgården på sitt eget lilla sätt. Från fönstret såg vi att var att han smög in i ”kottehuset” och stannade där.

Morgonen därpå var han borta, och Febus utom sig av oro, men i går kväll återvände han tyst och försynt redan i niosnåret. Fortfarande väldigt försiktig i mörkret, så vi tassade in för att inte skrämma honom.

 

Ingång-Vinnie5

 Titt som tätt hela gårdagen dagen satt ”Mini-Vinnie” på ingångshålet och väntade på att ”Kotte” skulle komma tillbaka! Men som väntat dröjde han tills det blev mörkt och tryggt!

Så bilder får vänta, då vi inte vill skrämma honom med blixt förrän han blivit riktigt hemmastadd. Men redan nu kan jag avslöja att han och jag pussat på varandra i skydd av mörket som de gamla vänner vi är!

Mer kan jag inte berätta i dag, men spännande fortsättning följer. Tills vi hörs igen ha en fin vecka och njut av våren som nu är här! ”Kotte” kom med den, och det var inget aprilskämt. 

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

16 svar på ”Plötsligt satt han där i mörkret!”

 1. Åh vad roligt att kotte kommit redan, ser fram mot mattes vackra bilder!

 2. Så underbart att kotten har kommit! Nu har ni väl fullt upp med att hålla koll, det förstår jag av det du skriver.
  Ha en riktigt fin vecka så hoppas jag att ni blir vänner och att kotten kanske hamnar på bild när han/hon inte är så blyg längre.
  Tassekramar och nospussar till er alla ???? /Signe

 3. Lyckan fullkomlig när kotte är tillbaka i sitt fina hus, nu har ni fullt upp med att se efter han/hon. Ni ser ut att ha det mysigt både på låg och hög höjd. Tassekramar Moa o Lisa och matte som svikit oss några dagar hon är i Västerhaninge. ???????

 4. Hej Mari!

  Det är en så obeskrivlig lycka att den inte kan beskrivas i ord. För ”Kotte” bestämmer själv och kommer bara om han vill själv!
  Därför känns det så stort att vara utvald, och så klart det kommer bilder bara han blivit lite mer hemmastadd igen.

  Tassekram Triton

 5. Hej Signe!

  Vi är så lyckliga hela familjen! För det finns inget mysigare än att ha en ”Kotte” som sover här på dagen och tassar omkring på gården mellan sina nattliga äventyr.
  Dessutom lockar han ju alltid hit fler ”kottar” lite länge fram på vårkanten, så det gäller at vara rustad och i morgon hämtar vi mer halm hos Blondis tränare Christina i Björka!
  Ha det så gott tills vi hörs igen och självklart kommer bilder om allting går bra och ”Kotte stannar kvar!

  Tassekram Triton

 6. Hej Moa och Lisa!

  Ja goa ni, nu må ni tro att vi har fullt upp. Vi tror oss vara ”Kottes” beskyddare och håller koll utan att störa.
  Det är likadant varje vår att han är väldigt försiktig de första dygnen. Sedan lossnar det när han hunnit konstaterat att allt är sig likt.
  Hoppas allt är bra med er och att matte är hemma snart!

  Tassekram Triton

 7. Nu skulle du höra matten, hon lollar på som om hon blivit stollig, hon bara älskar kottar säger hon, humf skulle jag lägga en kott skulle det bli annat ljud i skällan, hihi. Fast jag är allt lite nyfiken på den däringa taggisen, för jag har aldrig sett en sån, än mindre nosat på någon. Då säger matten att hon tror inte att det är någon bra idé för hon minns hunden som fanns i hennes föräldrahem, som skulle nosa på kotten som bodde under vinbärsbuskarna men då rullade kotten ihop sig som en boll och blev väldigt stickig, så vass att hunden hoppade baklänges. Så jag får väl nöja mig med de bilder som jag antar kommer att dyka upp här.

  Nu har vi i alla fall fått någon sorts vår, finns lite snö kvar här och där men annars är det bart, jag trivs som fisken i vattnet när jag får gå och snosa på allt som legat gömt under snön, hihi. Ni får ha det så braigt nere i stor stan och akta så ni inte sticker er på kotten.

  Russelpussar i mängd.

 8. Go’förmiddag på er vänner. Åh vad roligt att Kotte är tillbaka är ju spinnande med en sådan vän. Väntar med spänning att få läsa och se bilder längre fram om Kotte.
  Ha en bra vecka,

  Tassekram Fia, Sture och matte Gudrun

 9. Åhhhhh så underbart!!!! Förstår att Kotte återvänder till er. Det hade jag också gjort om jag var Kotte. Finns ingen som tar så fint hand om Kotte och hans vänner som vad ni gör. Så underbart för alla fyrfota päksklingar att ha såna unika vänner. Blir så varm i hjärtat av dina fina berättelser. Du är unik Pia!!!! Massor med kramar och nospussar från oss till våran finaste vän

 10. Hej Felix!

  Vi förstår att matten din blir som stollig när hon höra vad det är för liten ”taggis” som kommit hem till oss igen. Det verkar vara något alldeles speciellt med ”kottar” för alla här runt omkring blir så rörda, att de blir nästan tårögda, då de tänker tillbaka på sin barndoms ”kottar”.
  Matte har berättat att hon som liten flicka var med sin mamma och plockade vinbär hos mormor. Busken var bakom ladugården och matte blev lämnad ensam en kort stund. När hon satt där kom en ”kotte” smygande fram under busken och gjorde matte alldeles paralyserad. Hon varken kunde röra sig eller skrika! Bara satt där tills hennes mamma kom tillbaka och förklarade att ”kotten” säkert var räddare för matte än hon behövde vara för den.
  Så var den kärleken gjord, och som matte säger blir hon alldeles varm i hjärtat när hon ser en kotte! Vi bröder är också väldigt förtjusta i ”kottarna” och känner oss som deras beskyddare. Men jag tror inte det är några buskompisar till dig! Så jag hoppas snart kunna skicka dig en bild på vår ”Kotte”!
  Gott att höra att du fått lite vår där uppe hos dig med! Och visst är det spännande att gå och snosa på allt som gömt i snö. Ha det så gott själv och hälsa matten och Lillhussen!

  Tassekram Triton

 11. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Ja, ni kan tro att jag var ivrig att få berätta om den lyckliga tilldragelsen här hemma. Vi bröder börjar ju vänta så fort det börjar ljusna, och det är liksom så stort för oss som firar sommar här hemma att ”Kotte” verkligen kommer som glädjespridare.
  Vet att han brukar vara litet virrig i början, och borta något dygn dåd och då, innan det lugnar ner sig. Men bilder kommer så fort han känner sig mer hemmastadd igen!

  Tassekram Triton

 12. God kväll matte Anja!

  Bästa Anja, du är så välkommen hit som den goa människa du är! Vi gör så gott vi kan för att ”kottarna” ska ha en trygg plats, där de kan äta, dricka, mysa och sova och vara helt trygga. Inga större djur utifrån kommer in genom deras ingångshål och alla människor i vår närhet älskar dem.
  Tack för dina rara ord! Massor av kramar till dig från matte och nospussar från oss bröder tillbaka till dina underbara ”sagokatter” Findus och Molly!

  Tassekram Triton

 13. Men åh vad kul att kotte kommit hem till er igen!! Jag är riktigt avundsjuk på er.Så roligt att kunna sitta och se på när han kommer tassandes.Hoppas han eller hon hittar en partner så det kan bli småkottisar!!!.Nu är jag hemma från Amerikatt igen.Så får ni vänta tills i vinter igen innan det kommer en rapport från andra sidan havet.Men kan berätta att jag såg ett mindre trevligt djur innan jag for hem : en orm på vår innergård.Men tror inte den var farlig men man vet ju aldrig. Förresten är huggormarna redan i farten,en hund blev biten i nosen under påsken .Så det gäller att se upp. Många goa kramar på er!!

 14. Hej Triton! Jag säger bara ÄNTLIGEN! Det är lika spännande varje år att läsa om när ”Kotte” har kommit hem till er igen. Ni kommer ju att ta så väl hand om honom, det vet jag. Ha nu en fortsatt fin fortsättning på våren.
  Tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 15. Hej Vivianne!

  Så roligt att höra från dig igen. Du ska veta att dina hälsningar är lika välkomna var i världen du än befinner dig! Och huggormarna lovar vi försöka att hålla oss borta från.
  Visst är det härligt att ”Kotte” återvänt, men samtidigt väldigt oroligt, då han som alltid är väldigt virrig och borta några dygn efter att ha kollat att vi och gården finns kvar.
  Det är lika varje år och brukar så småningom komma både två och tre ”kottar” som dansar runt här när de ska välja partner att para sig med.
  Efter det blir det lugnare och ”Kotte” lever gott ungkarlsliv med lättare nattsudd hela sommaren!
  Ha det så gott du med tills vi hörs igen och jag berättar mer. Och hoppas du inte fryser alltför mycket, då den riktiga vårvärmen låter vänta på sig!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 16. Hej matte Lotta!

  Jo, äntligen har det hänt och han kom i år som ett aprilskämt fast det var alldeles på riktigt. Men han är som vanligt väldigt virrig, och har nu varit borta sedan i går. Det gör oss alltid väldigt oroliga, fast vi vet att det är likadant varje år!
  Du kan i alla fall vara säker på att vi kommer att ta väl hand om honom och hans vänner som brukar komma efter och dansa här på gården. En riktigt fin fortsättning på våren önskar jag er Tusse, Zibell, Leo och matte!

  Tassekram Triton, Artemis Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *