Högtflygande planer men…

 

Tak-Tritte16

Vi hade högtflygande planer till påsk och siktet inställt på Blåkulla. Men en bit på väg gav jag upp och nöjde mig med utsikten från farstukvisttaket!

Bröderna följde i mina spår och vände om till nog så våghalsiga höjder hemma på gården. För att det är vår i luften kan ingen ta miste på som ser Febus i aktion!

 

Staket-Febus4 

Han fortsätter obekymrat sitt våghalsiga tassande, två meter upp på staket-nocken, och ligger sedan där och håller koll. Ta sig dit upp är just nu det enda vår gode Febus har i skallen!

Uppfinningsrik som han är har han ”fiffulerat” ut att det går att klättra från lillstugan genom ginstbusken förbi skyddsnätet och upp på staketet. Så nu gäller det för husse att överlista honom!!!

  

Klättter-Artemis5 

Sina sju kilo till trots svingar han sig hur lätt som helst i luften, klättrar baklänges och framlänges som en apa både upp och ner, och är så vig att han slår nästan knut på sig själv!

Ingen av oss andra har en chans att klara av hans akrobatiska färdigheter och ta oss upp den snirkliga vägen till toppen. Broder Artemis håller med mig och tycker gott och väl att det räcker med klematisklätterträdet!

 

Klös-Vinnie3 

Kan inte låta bli att undra om ”Mini-Vinnie” har samma talanger och kommer att bli lika akrobatisk som Febus. Än har han inte visat det direkt, men visst spritter det i benen på honom också.

Dessutom har de ju samma pappa Ingo, är väldigt lika i mångt och mycket och överens om det mesta! Helan och Halvan kallar matte dem, lite på skoj, då de nästan alltid hänger ihop men är våldsamt olika stora.

 

Kotte72 

Påsken lider mot sitt slut och vi har i helgen fått sommartid. Sånu börjar det röra på sig i naturen! Det betyder förstås att vi redan börjar vänta med spänning på våra käraste sommargäster.

Därför vill jag vädja till dig, som tänker elda ris och löv, att tänka på ”kottarna och flytta högarna innan du tänder på. Det kan rädda liv, om det ligger en liten ”kotte” där och sover!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

14 svar på ”Högtflygande planer men…”

 1. Hoppas inte Vinnie tar efter Febus så ni måste hålla koll och överlista en till buse, härligt påskväder i alla fall!

 2. Oh, återigen läckraste kattbilderna som matte och jag vet! Ni är verkligen helt underbara men jag hoppas husse hittar ett sätt att överlista Febus så det inte händer en olycka när han klättrar så vilt… Snart är väl Mini-Vinnie där också, ser och lär!
  Snart första april, här har vi vår nu och det är jätteskönt ute. Fast jag vill bara vara ute så länge det inte kommer några andra människor eller djur och går på ”min” gård… Vi bor ju i hyreshus numera bevars men jag är ju van sen jag var liten att gå i koppel så det är inget problem 🙂
  Tassekramar och nospussar på er hela goshögen! /Signe

 3. Glad Påsk i efterskott till dig Triton med familj. Visst har det varit en fin helg med solsken och allt. Vår grusgång har äntligen tittat fram här hemma. Tänk att Febus fortfarande håller på med sitt klättrande. Ni andra får hålla ett vakande öga på honom så han inte smiter ut som han brukade göra förut.
  Ni får ha en fortsatt härlig vår. Jag lovar att kommentera din underbara blogg oftare hädanefter.
  Tassekramar Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 4. God kväll Mari!

  Så glad jag blir att höra från dig här i bloggen. Hoppas du och de dina haft en trivsam påsk i det underbara vårvädret!
  Du kan vara säker på att vi här hemma hoppas detsamma som du, och hittills ser det lovande ut. ”Mini-Vinnie” är liksom mycket försiktigare än Febus och verkar tänka efter före.
  Så vi får hålla tummarna för att han inte blir lika våghalsig som sin bästebror, trots att de annars är så otroligt lika i sättet. Den som lever får väl se…

  Tassekram Triton

 5. God kväll Signe!

  Jag säger som matte brukar säga, fast jag vänder på det. Bloggen är min men bilderna är nog mest mattes förtjänst! Och det kan jag lova dig att nog överlistar husse Febus, men då hittar han säkert på något annat våghalsigt tok.
  Härligt i alla fall att det börjar kännas och lukta vår ute! Tur du har en matte som lärt dig gå i koppel, för det måste vi också göra utanför grinden! Vi tycker det känns jättebra att vara kopplade till husse eller matte när vi är en bit hemifrån. Nospussar från oss alla!

  Tassekram Triton

 6. God kväll hela familjen i Fiskarbo!

  Det var ett tag sedan vi hördes av, men så mycket gladare blir jag att höra från er! Alla hälsningar till oss i mattes facebook är förstås välkomna, men de försvinner lika fort och når aldrig fram till mig i bloggen!
  Här kan jag gå tillbaka och kolla alla kommmentarer och allt ni hälsat till mig. Det betyder jättemycket i mitt fortsatta skrivande! Tack för att du och Tusse, Zinbell och Leo finns! Ha det så bra i vårsolen tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 7. Ska bli så spännande att se om Kotte kommer i år. Hoppas verkligen det! Matte som har gjort så fint hus allt. Var MiniVinnie rädd för Kotte när de träffades första gången? Sessan har varit alldeles till sig över pussarna ni skickade. Det ett springande o tvättande så det var inte klokt. Hon skickar high5 o jag skickar kramar till er alla.

 8. Hej Sessan och matte Ritva!

  Vi håller alla tassar och tummar för att ”Kotte” och hans vänner ska komma tillbaka i år med! Matte håller just på och målar om minsta ”kotte”-huset och så har vi öppnat upp ”kotte-ingångarna och fyllt på med halm under farstukvisten!
  Vi skickar high five tillbaka till dig Sessan och kramar till er båda!

  Tassekram Triton

 9. Jodå, och hon är inte så tokig som matte heller! Fast ibland vi blir jätteosams när hon kommer med den här evinnerliga kammen! Då smäller jag till henne med framtassen, och då blir hon jättearg men pussar mig mitt på nosen så jag kommer av mig! Sedan är vi bästisar igen! Nu har hon dessutom lärt sig muta mig med go-pulver, och får jag det så får hon kamma eler borsta bort tovorna där bak, även om det är lite pinsamt som den boss jag är!

 10. Godkväll på er i Falun, ja Febus har verkligen hög flygande planer. Husse kommer säkert på något. Vi har väl slöat på balkongen så smått när solen tittat fram.
  Ha en bra vecka.

  Tassekram Fia, Sture och matte Gudrun

 11. God kväll go-vänner i Borlänge!

  Tänk att Febus kommer på någonting nytt varje vår, som ger husse och matte gråa hår! Nu får han bara vara ut tillsammans med alla oss andra på gården och inte smyga omkring och ”fiffulera” på egen hand.
  Annars är det bara bra, och i dag har vi jobbat ute på gården hela dagen. Så i natt sover vi nog ovaggat hela familjen. Han en bra vecka och till helgen utlovas mer sol och värme!

  Tassekram Triton

 12. Tur att jag redan insett att mina tassar inte är gjorda för trädklättring, för med så höga tallar som vi har här är det nog bättre att hålla alla fyra på fast mark. Febus ser ut att ha livat i alla fall, men jag förstår att tvåbeningarna har andan i halsgropen när han far runt som en cirkusakrobat, hihi.

  Här fick vi bakslag på våren igår, matten och jag vaknade till ett vitt landskap och det snöade som det inte gjort en enda gång i vinter, stora lappar i mängd. Sen snöade det och slaskade hela dagen, inget väder för mig jag gillar inte blöten ovanifrån, idag var det på minussidan och helt vitt igen på backen, Jag tycker nog att Kung Bore kan gå och dra något gammalt över sig eller hålla till uppe på fjället, för där är såna där utförsåkare som gillar den vita varan. Nere hos oss kan vi väl få vår, mycket skönare, hihi.

  Ni får ha det så braigt nere i stora staden och nu får du se till Triton att hjälpa hussen uppfinna något som håller Febus kvar på gården, för den däringa klättringen ser allt vådlig ut.

  Russelpussar i mängd.

 13. God förmiddag Felix!

  Hu då vännen!!! Har vintern kommit tillbaka till dig! Här kändes det lite vår i går och vi var ute och grejade på gården hela dagen. Husse slipade och började måla om farstukvisten medan matte målade om lilla ”kotte-huset” med gammaldags rödfärg.
  Sedan skulle hon hjälpa husse sätta upp hängrännan igen, och då hade hon ställt butten med rödfärg på farstukvisten. Så när hon klev ner från bänken där trampade hon snett på butten och välte den!
  Som du förstår rann all rödfärg ut över golvet på farstukvisten. och det blev ett sjåande med vatten och tvättsvamp för att få bort rödfärgen medan den ännu var våt. Sedan blev det skurande med såpa, borste och trasa och riktigt trivsamt till slut! Tur att husse har sådant tålamod med matte!!!
  Nu hoppas jag att du får lite vår du med, men här varnas det nu för att vi också ska få snö!!! Fast i morgon är det första april, och till helgen väntas vårväder. Då fortsätter husse och jag att måla och sedan ska vi sätta rosorna husse ordnat hem. Så nog har vi att göra, för att inte tala om att hålla koll på Febus! Ha det nu så gott och håll dig inne i värmen om det kommer blötsaker uppifrån himlen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *