Så håller du pälsen i trim!

Räcke-Vinnie9

Solen skiner och plötsligt är det 10 grader varmt. ”Mini-Vinnie” sitter på nocken av trappräcket ute på allmänningen och håller koll på allt och alla som passerar genom grönområdet.

Frågan vi här hemma ställer oss är om han börjar bli stora pojken och få vårkänslor på allvar! Än har han inte visat något speciellt, men det kanske börjar bli dags att hälsa på hos veterinären.

 

Borst-Artemis4

Vårkänslor betyder annars att den maffiga ullkragen rasar av tillsammans med vinterpälsen! En nog så jobbig period för oss halvlånghåriga bröder. Och det gäller även Artemis, fast han som alltid är tvärt om och byter från sommar- till vinterpäls på våren.

 Borst-Vinnie3

Nu behöver vi verkligen mattes hjälp med kam och borste, för att slippa få alltför mycket hår i lilla magen. Hår som blir till bollar, om vi måste slicka i oss det, och riskerar fastna i tarmarna. Bättre då att matte kammar ur det och hänger i lilla träder till ”pippis”!

 Malt-Artemis3

Både kam och borste behövs, och för alla som inte uppskattar frisering rekommenderas den rosa borsten på bilden ovan från apoteket. Det är så skön att vi nästan försöker borsta oss själv med den på kinderna och under hakan!

Malt-Vinnie4 

Men det räcker inte med kam och borste, den här tiden på året. Guld värt är också att var och varannandag få några slickar katt-malt. Den smakar bra och hjälper hår, vi ändå slickar i oss, genom magen och ut den naturliga vägen.

 Ampel-Artemis3

Nyttigheter brukar ofta smaka illa, men katt-malten är rena godiset, som vi alla med glädje slickar i oss direkt ur tuben. Och i väntan på gräsmattan, behövs fortfarande kattgräs eller en ampellilja att tugga på för hålla lilla magen i trim!

 Ampel-Vinnie3

Här hemma är det ingen av oss som äter kattgräs, utan här är det bara ampellilja dom gäller. Vi har minst en på gång året om, och när det nu är plusgrader på dagarna har vi fått flytta ut den ena till minsta lillstugan. Rena paradiset tycker ”Mini-Vínnie” och gottar sig redigt!

 Ampel-Febus4

So far so good , som det så vackert heter, för hittills har matte kommit ihåg att ta in ampelliljan om kvällarna. Men skulle hon glömma är det kört, då den inte tål minusgrader! Fast det är nästan värt att chansa, då vi äter mycket mer grönt utomhus!

  Ampel-Triton2

Och även om ampelliljan är hårt tuktad av våra vassa tänder, så håller den nog till gräset kommer fram på allvar. Påsken är visserligen tidig i år, men sedan står det inte på förrän husse och jag ska sätta de första penséerna i låga krukan!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

14 svar på ”Så håller du pälsen i trim!”

 1. Hej!! Vilka härliga bilder på er.Ni ser ut att ha superskönt.Vad skönt att pälsen börjar släppa kan ju annars bli varmt.Själv har jag varit på resande fot här i Amerikatt:) Har nu sett stora vattendjur som heter sjölejon.Sett även bergsfår,som klättrar där man tror att ingen kan klättra.Igår kväll höll jag på att få en tvättbjörn i min stol när vi satt ute.Han såg nog inte mej,jag skyndade mej in så han kunde knalla vidare.Man vet aldrig om dom har några otäcka sjukdommar.Dom har ju inte så bra som ni har det med en husse och matte som tar hand om dom.Solig kram från Amerikatt,Miami.

 2. Här ska inhandlas ampellilja. Att jag som haft en långhårskatt tidigare. Var får man tag på kattmalt? Hoppas ni får njuta sv sol o värme. Vet jsg tjatar om detta varje gång:så fina bilder! Sessan skickar high five tass till er. Jag skickar kram till er o matte Pia. ????? ?

 3. Älskade vänner! Här fick man ju verkligen vårkänslor ? Matte blev nyfiken på den där borsten även om jag klarar min päls rätt så bra själv. Har mycket sällan några tovor. Men det är ju skönt att bli borstad. Furminator har vi testat men den tyckte jag inte alls om, vill helst ha min karda bara. Ha en fin vårvecka! Tassekram och nospuss, minst en till er var ???? /Signe

 4. Hej på er. Här har vi både kattgräs och ampellilja för vi tycker inte om kattmalten. Matte borstar och kammar oss varje dag jag tycker det är skönt men Sture är tjurig som vanligt.Han är som han är den luringen hihi. Ni får ha en bra vecka.

  Tassekram från Fia,Sture och matte Gudrun

 5. Hej Vivianne!

  Jo, nu blir det bara bättre och bättre här hemma för var dag som går, och snart är ull-kragen som ger mig pondus ett minne blott! Här sjunger alla våra ”pippisar” in våren, och badar i vattenpölarna, men några sjölejon får det inte plats där.
  Så spännande djur måste man tydligen vara i Amerikatt för att få se. Bergsfår har husse och jag sett på tv, och även en och annan tvättbjörn. Tänk att få se dem i verkligheten!
  Ha det nu så bra på din fortsatta resa i Amerkatt, så hoppas jag att vi hörs snart igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 6. Hej Ritva!

  Så klart Sessan ska ha en ampellilja att gotta sig med. Katt-malt finns i alla djuraffärer och på nätet både hos zooplus.se och mekatt.se Gott och nyttigt, för både inne- och utekatter!
  Du tjatar inte, utan är bara go och rar, när du ger matte lite beröm för bilderna. Jag ska nog se till att hon inte blir mallig utan håller sig på jorden! High five tass tillbaka till Sessan, och ha det så bra tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 7. Hej igen!

  Det är inte granskningen som tar tid, utan det beror på att matte och jag inte fattat att det kommit kommentarer som måste godkännas förrän nu. Varför de måste godkännas ska vi ta reda på, men vi kommer naturligtvis att hålla koll tills vi får besked. Har aldrig krävts någon granskning av kända adresser förut. Vi är så ledsna för och hoppas ni fortsätter kommentera!

  Tassekram Triton

 8. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Låter som ni har det bra med både grönfoder och daglig frisering för att hålla pälsen i trim. Jag ska villigt erkänna att jag är också lite tjurig, när det gäller bakre delen av kroppen! Så matte får muta mig med lite go-pulver på knaprisarna. Då ställer jag upp och låter henne hållas med borsten. Så det kanske är mutor som den lurige Sture behöver för att ställa upp. Lycka till och en fin vecka önskar vi er!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 9. Hej Signe!

  Tangle Teezer heter borsten från apoteket som matte köpt speciellt för mig. För jag är den som har mest päls och är kinkigast när det gäller att bli borstad där bak. Jag vågar lova att den är överlägset skön att bli borstad med jämfört med andra, och får jag bara lite go-pulver på knaprisarna ställer jag upp.
  Furminator vill jag varna för, då det visat sig att den skär av stråna på fel sätt och kan påverka pälskvaliteten. Stålkardor med gummipluppar längst ut är också jättebra, så din matte och du klarar det säkert bra med de redskap ni har. Det är värre här, då jag är starkare än matte, och smäller till henne med tassen om det inte passar mig.
  Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 10. Den däringa rosa borsten kanske vore något för mig, för matten säger att jag blir oxtokig när borstarna åker fram, så har det varit ända sen jag var liten. Matten trodde att jag skulle vänja mig men tji fick hon, det är en strid vareviga gång, fast hon har testat allt hon kan om omöjliga hundar, men jag låter som om någon har ihjäl mig fast jag inte ens sitter fast, så ska hon borsta mig så måste någon hålla i mig, annars kan hon helt glömma det där med borstning, hihi.

  Ni ser ut att ha det skönt i solen, själv har jag varit ute och motionerat Lillhussen på den spolade hockeyplanen som vi fått tillbaka, jistanes det är allt tur att man har fulldubbat, hihi.

  Ha det nu så skönt i solskenet för det skulle visst bli sämre till helgen eller början av nästa vecka.

  Russelpussar i mängd.

 11. Hej Felix!

  Nu är linjen öppnad och vi har kontakt igen. Men jag har fortfarande inte fått något besked om varför jag plötsligt måste godkänna alla kommentarer. Berättar så fort jag får veta, och lovar hålla bättre koll nu när jag vet hur det är.
  Den rosa borsten tror jag absolut skulle vara något för dig. För jag blir också jätteupprörd när matte borstar mig där bak. Då låter jag först väldigt illa, och sedan smäller jag till henne med framtassen så det sjunger om det!
  Men med rosa borsten går det faktiskt bättre, och får jag lite extra go-pulver på knaprisarna låter jag henne hållas en stund. Trodde när jag skrev att borsten bara finns på apoteket, men har fått tips i dag om att den även finns i större ICA-butiker.
  Tangle Teezer heter den, och är egentligen till för människor. Så matten och Lillhussen kan ju använda den om du skulle vara omutbar! Ha det nu så gott i solen själv och hälsa de dina. För som du skriver är det ledsamt nog snö och kyla på väg!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 12. Ooops, så matte får en smäll om du inte är på borsthumör…. Tack för infon om Furminator, tur att vi inte har någon. Min karda duger nog bra då! Puss på nosen! /Signe

 13. Jo, det kan jag lova att är jag inte på humör, när matte börjar jobba med kam och borste där bak, så då smäller det så det ryker och blodvite uppstår. Men matte och jag är så tighta att hon vet precis hur hon ska linda mig kring sina fingrar och få mig att smälta och hålla med på allt hon gör. Nospuss tillbaka till dig Signe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *