Förlåt – men vårkänslorna slog till

Bänk-Kvartetten12

Förlåt alla vänner att jag svek i går och dyker upp med bloggen först idag. Men i helgen fick vi vårkänslor hela brödraskaran, och jag kunde bara inte slita mig från bänken i solen och koncentrera mig på att skriva.

Dessutom ville jag komma med en färsk rapport från SVA, när det gäller den envisa salmonellan som drabbat så många katter. Och den kunde jag få först i dag, när veterinären Elina Lahti återvände efter semestern.

 

Trapp-Bröder16 

Men som sagt i helgen brakade det loss och vi fick glädjefnatt alla fyra! Febus och Artemis var hetast på gröten och drog ut i solen, som värmde farstukvisten, redan tidigt på morgonen fast det var 10 grader kallt i luften.

Sedan stod det inte på förrän bänken med yllefilten lyftes ut på gården. Här sattes den ner i snön där förmiddagssolen låg på och värmde så där jätteskönt som den bara kan på förmiddagarna den här tiden på året.

 

Bänk-Bröder18

Det slår nästan aldrig fel! Till Vasaloppet kommer våren, och hela veckan körs det nu på längden de nio milen mellan Sälen och Mora. Ända fram till huvudloppet första söndagen i mars med modiga 15 800 tappra åkare anmälda till det 92:a Vasaloppet!

Så nu gäller att njuta av livet och ta vara på varje efterlängtad solstråle ute i friska luften. Jag känner mig som en ny katt, och har varit förste man ute på solpallen hela helgen! Och det vackra vädret lär fortsätta ett par dagar till…

 

Sol-Sibbar7 

Måste erkänna att jag till och med är så stollig att jag tassar ut och lägger mig på filten fast solen krupit ner och gömt sig bakom takåsen. Jag inbillar mig natt den kanske dyker upp bakom knuten igen, som den gör på eftermiddagarna längre fram i vår.

Men säg den lycka som varar för evigt. När livet var som bäst, och allt frid och fröjd, fick Febus återfall och började klättra från taket på lillstugan! Därifrån drog han upp genom ginstbusken mot staketets topp på farliga sidan!

 

Ginst-Febus2 

Vi trodde han växt ifrån det där stolletoket, men i förmiddags fick han fullständigt fnatt och flög fram över gården medan vi andra bara tittade på honom. Det var ingen hejd på honom, och vi andra började nästan tro att han fått solsting!

Så vårligt härligt har vi det i väntan på Vasaloppet nu på söndag! Men innan jag slutar för i dag vill jag vidarebefordra  SVA:s senaste rapport om salmonellan, som fortsätter att drabba allt fler katter runt om i landet.

För dagen är antalet uppe i 217, vilket alltså är nästan tre gånger så många som under hela förra året. Fortfarande gäller därför att hålla extra rent och katter borta från ”lillpippis” matplatser, då allting tyder på  att det är de små rara liven som sprider smittan!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

14 svar på ”Förlåt – men vårkänslorna slog till”

 1. Du är sååååå förlåten, vårkänslorna ska bejakas! Hoppas nu att salmonellasmittan inte fortsätter… Tassekram och nospuss! /Signe

 2. Så roligt att du är tillbaka. Kändes riktigt konstigt att somna igår o inte ha fått läsa om era äventyr. Men nu är allt bra igen. Som vanligt har matte tagit så fins bilder på er igen. ??

 3. Hej Signe!

  Tack för det sötnos! Det pirrade i kroppen och solen värmde så där underskönt på ryggen. Hur skulle jag då kunna slita mig från pallen och koncentrera mig på att skriva!
  Och när jag väl kom in slocknade jag direkt, då det det suger att vara ute många timmar i sträck! En fortsatt fin vecka önskar jag dig, fast det varslas tyvärr om snö nu igen!

  Tassekram Triton

 4. Hej Ritva!

  Så jätteglad jag blir att du hittat hit och skriver också här vid bloggen. Då följer det med hela tiden och kan ses även av alla dem som inte har Facebook! Det betyder väldigt mycket för mig, att få visa här att jag har vänner som dig och sötnosen Sessan!

  Tassekram Triton

 5. Ni får nog snart sätta koppel på Febus, för då kan han inte flyga så högt i alla fall inte över staketet, hihi. Själv har jag alltid koppel, vägen har blivit alldeles för farlig så mycket trafik det blivit sen Skistar bestämde att alla som köper liftkort för minst två dar får åka i Trysil på kortet och behöver inte betala extra. Jistanes så mycket bilar, jag som bara älskar att jaga bilar, så det är koppel på som gäller och kanske det är lugnast.

  Solen lyser tyvärr med sin frånvaro idag, fast då var det ju inte så kallt i morse heller bara -4 grader mot -21 igår morse, tyvärr känns det kallt ändå för det blåser ute. Snö ska vi visst få också, det är mysigt att gå ut och bli alldeles snöig, för att sen rusa in till matten och helst skaka av sig det i hennes knä, hihi.

  Ni får ha det så mysigt på eran härliga bänk och jag hoppas att solen lyser på er idag med, nu ska jag mysa lite med matten.

  Russelpussar i mängd.

 6. Hej Felix!

  Jodå, solen har visat sig lite i dag med, men nu ser de dystert ut resten av veckan. Har redan hunnit bli bortskämd och vill ha sol varje dag! Just nu, i skrivande stund, är det rått och grått, så nu är det gott att mysa inne!
  Febus är som bekant ett kapitel för sig, men jag tror inte han vill hoppa ner på fel sida utan bara kolla hur det ser ut. Fast han fattar inte att det är så lätt att tappa balansen och dimpa ner på fel sida! Är nog lite lik dig och vet inte vad det betyder att tänka efter före!
  Tur du har koppel på dig i den hårda trafiken ni tycks ha där uppe i fjällvärlden. Du måste vara rädd om dig och lova att inte jaga bilar. Det är livsfarligt för en liten russelhund som du! Ha det nu så gott och mys jättemycket med matten! Det ska jag med gå och göra nu när min är ledig och ser ut att vara sugen på en gosstund i soffan!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 7. Godmorgon på er solstrålar ja visst har det varit härligt i solen, fråga Sture han har sovit varje dag på balkongen. Jag har hållit mig i mattes säng den är skönare än så länge. Matten har inte kommit in på din sida men idag lyckades det äntligen. Önskar er en fortsatt go vecka.
  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 8. Tack hjärtat för hjärtat! Det värmer när solen gömmer sig bakom molnen och det är på väg att börja snöa!

  Tassekram Triton

 9. Hej govänner i Borlänge!

  Visst har det väl varit för gudomligt skönt i solen de här senaste dagarna! Nu har hoppet återvänt och vi vet att det kommer mer av det goda. Men först får vi stå ut med snön som är på väg och hoppas att den bara hjälper till att ta bort den gamla som ligger kvar!
  Bra att ni talar om när det är krångel på sidan, så jag kan rapportera vidare till mittmedia! En fortsatt go vecka önskar vi er tillbaka, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 10. Så härligt det ser ut med er alla fyra i solen! Som det nämnts här ovanför så har man inte kommit in till bloggarna! Men nu verkar det ha fixats! Flisan har fått riktiga vårkänslor o vill ut! Men hon får vänta tills vi alla drar till skogs igen! Matte ska ut o elda ris nu i veckan…Nej, inga igelkottar i riset! Ha en fortsatt bra vecka alla i röda huset!

 11. Åh så härligt ni har det i solen!!! Här i Amerikatt slog snuvan till,så det var att ligga till sängs och kolla ut om man såg något roligt.Men före snuva så hade alla vattendjur show för oss en och samma dag: 1 sjöko kom förbi simmandes,rockor som hoppade upp ur vattnet och sist men inte minst delfiner!! Sämmre är det med små pippis.Men vi har stor pippis:pelikaner ,dom som dyker rätt ned i vattnet och fångar fisk.Dom har som en stor påse under näbben.Annars brukar jag sitta och titta ned i vattnet, det är som ett akvarium med alla möjliga små fiskar i olika färger.Ha en skön vårvecka.Kram på er

 12. Hej raringar och matte KH!

  Ja, härligt var det och jag blev som en ny katt. Kan berätta att jag låg en hel timme på bänken med huvudet i mattes knä och bara njöt. Det räckte för att vinterdeppen ska vara som bortblåst, och nu klarar jag nog några dagars bakslag med.
  Bra att ni fortsätter säga till när det inte går att komma in till bloggen. Jag kollar så allt är ok när matte och jag tryckt på publicera, och vad som händer sedan behöver vi hjälp för att kunna att rapportera!
  Säkert bäst att Flisan håller sig inne tills ni kommer till skogen igen. Bra att matte passar på att elda ris, men också ser noga till att det inte ligger någon liten ”kotte” där och sover.
  Vi har redan börjat vänta på vår älskade ”Kotte”, fast vi vet att det är alldeles för tidigt på året!!! Ha det nu så gott tills vi hörs igen, och er matte är så välkommen att titta in om hon har vägarna hitåt!

  Tassekram Triton, Artemis Febus och ”Mini-Vinnie”

 13. Hej Vivianne!

  Men vännen då, vad är det vi läser! Du ligger i sängen i snuva i ”Amerikatt”! Det borde vara förbjudet, då du har semester och allting.
  Men det låter förstås väldans spännande alla de vattendjur då hann uppleva innan snuvan däckade dig. Nu får du skynda att bli frisk, så du inte missar för mycket spännande over there!
  Vi hade världens solhelg tre dagar i rad, men idag är det grått och de vita flingorna dalar från himlen. Fast graderna ligger på plus, så de smälter nästan direkt. Det är sådana bakslag jag har lärt mig att vi får leva med.
  Krya nu på dig och ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *