Så kom den då äntligen…

Snö-Triton26

Hela julhelgen väntade vi med spänning på den bästa av julklappar! Men julafton kom utan minsta lilla flinga, juldagen likaså och fortfarande på annandagen lyste den vita varan med sin frånvaro.

Det var så att vi nästan började ge upp hoppet om en vit jul, när himlen äntligen öppnade sig aldrig så lite i går kväll. Därför väntade jag med att skriva tills i dag, för att få med åtminstone några flingor på bilderna!

 

Snö-Artemis12

För varje liten flinga är ett bevis på att den som väntar på något gott aldrig väntar för länge! Inte för att det kom några mängder snö, men får den bara ligga kvar så dämpar den i alla fall smällandet.

Fast vi vill så är det väl för mycket att hoppas på ett mjukt och djurvänligt nyårsfirande. Även om det blivit bättre här omkring på senare år! Är väl bara att hålla tassarna för att det fortsätter åt det hållet!

 

Tomte-Febus5

Hur som helst kan väl vi alla här inne enas om att dra vårt strå till stacken! Det gör vi bäst genom att vänligt men bestämt försöka förmå alla i vår närhet att avstå från skjutande med smällare, raketer och fyrverkerier på alla möjliga och omöjliga tider och ställen.

Just det privata eviga ”småputtrandet” är faktiskt värre än det samlade fyrverkeriet runt tolvslaget. Det sistnämnda går det i alla fall för djurägare att försöka förbereda sig någorlunda för, medan det privata smällandet är rena terrorn dygnet runt.

 

Snö Vinnie3

Och visst är det grymt att många ägare ska tvingas ge sina djur lugnande medel, stänga in sig med dem i ”skyddsrum” eller fara ut i skogen. Bara för att vissa människor ska fira nyår! Det kan inte vara rätt, och smällare är faktiskt förbjudna att kasta omkring sig utomhus.

Försök få dem, som har slantar över efter jul, att bränna dem på något vettigare än att låta dem gå upp i rök. Det finns många som behöver en hjälpande hand, och med de orden önskar alla vi här hemma er alla där ute lite i förväg ett Gott Nytt År!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

14 svar på ”Så kom den då äntligen…”

 1. Hej på er ja äntligen så kom det lite snö, men som du vet så bryr vi oss inte. Fast det är roligt för er och alla barn som längtat. Sture bryr sig inte om smällare men jag tycker det är riktigt otäckt. Får önska er Ett Gott Slut och ett riktigt GOTT NYTT ÅR.
  Ps, jag och Sture fyller 9 och 8 år 1:a januari och jag har varit hos matte i 6 år och Sture 5 år tänk vad tiden går.
  Tassekram från Fia,Sture och matte Gudrun

 2. God fortsättning till er. Det var allt lite snö som kom men det blev iallafall lite ljusare men kallt i skrivande stund minus 15 så vi sover o myser inne. Hoppas verkligen att ni får ett lugnt och skönt nyårsfirande. Tassekramar Moa o Lisa (som hoppar och skuttar som vanligt ).???

 3. God kväll Fia, Sture och matte Gudrun!

  Då börjar jag med att säga grattis lite i förväg till er båda! Tänk att ni blivit så till åren och varit hos er matte Gudrun så länge. Matte säger att hon minns som igår när först du Fia dök upp och sedan Sture. Er matte var på väg att flytta in från landet till staden och skulle inte ha några fler katter! Hoppas ni får ett lugnt och fint nyår, och att vi hörs igen på andra sidan årsskiftet!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 4. God kväll Moa och Lisa!

  Lite väl kallt kanske, men visst blev det ljusare och trevligare. Nu utlovas dessutom några fler snöflingor frampå morgonkröken, om vi får tro på rapporten i mattes mobiltelefon.
  Skönt att höra att du hoppar och skuttar som vanligt nu Lisa. Ser fram emot ett lugnt och fint nyårsfirande för oss alla tills vi hörs igen. Och förstås hälsa matte Gunnel så gott!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 5. Ja äntligen lite snö, det var väl på tiden. Fast jag hinner ju glömma från år till år så jag blir alltid lite förnärmad när tassarna blir blöta och kalla första gången jag går ut i det vita. Men sen är det skoj! Igår kväll smällde det här utanför, det gillas inte. Jag står ut bättre med småsmällandet än den stora kakofonin vid tolvslaget på torsdag. När det börjar tar jag med mig svansen och kryper darrande in under soffan. Matte och husse finns där (ja inte under soffan då, men ändå nära) och försöker trösta mig men hur ska jag förstå att nåt som låter så förfärligt inte kan komma in till mig? Håller helt med dig Triton. Fyrverkerier skulle enbart få handhas av personer som kan och bara få framföras i officiella sammanhang. Det händer ju ofta olyckor också.
  Tassekram och nospuss från Signe och matte Anna till alla vackra bröder. Matte Pia har verkligen fått till vackra bilder, precis som vanligt.

 6. Hej på er!
  Tänk att tomten hörde din önskan om snö. Men du kanske tycker att han var i snålaste laget. Du kan vara lugn, den kommer nog.
  Måste fråga om ni tittade på ” På spåret”? Det var ju från Falun och Elsborg. Jag tycker att dom naturligtvis skulle ha frågat efter namnet på den kände sibiriske bloggaren som är kändis ända till Amerikatt.
  Matte och husse kanske är bekanta med malungskullan Aino som medverkade i programmet?
  Nu önskar jag er ett Gott Nytt År och hoppas att vi ses och hörs nästa år!

 7. Hej Signe och matte Anna!

  Ja, äntligen kom den, och jag blev så lycklig att jag började gosa med häggmispeln ute på allmänningen! Det är där jag sitter på bilden och ser så lycksalig ut att matte inte kunde låta bli att föreviga mig. Måste erkänna at jag nog är lite linslus, för jag äskar när matte hänger kameran om halsen och vi ger oss ut på äventyr utan småbröder!
  Tycker gott att alla sorters raketer, fyrverkerier och smällare borde förbjudas, då det inte bara skrämmer utan smutsar ner luften alldeles förfärligt alldeles i onödan. Vi får hjälpas åt att kämpa för att få slut på det här otyget! Puss på er båda två!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 8. Åter i tjänst från julfirandet, som förflöt skapligt måste jag säga trots två katter som inte ville leka med mig, trots att jag skällde och viftade på svansen så mycket jag kunde. I alla fall så gjordes en ny grind (den gamla räckte inte till vare sig för katterna eller mig) dagen före julafton, där vi inte såg varandra, fyra kompostgaller och en flyttkartong som skars till i lämpliga bitar och sattes fast på gallret med ”kattstrypare” (vilket läskigt namn). Så vi var på varsin sida om detta galler på dagarna, på nätterna sussade jag på övervåningen instängd förstås och katterna levde rövare på hela undervåningen utan stängd gallergrind, hihi.

  Här har vi också fått lite snuttefjun, kallar det inte snöväder för det blev inte ens en fjuttig centimeter. Tvåbeningarna och jag riktigt längtar efter snö innan griskylan slår till igen, för den kommer det kan vi vara säkra på.

  Det är klart att tvåbeningarna i ”mitt” hus inte skjuter några smällare det är många, många år sen det var så, säger matten. Våra grannar brukar skjuta lite för sina barn men det blir aldrig några mängder och jag var inte rädder i fjol i alla faller.

  Nu får ni ha ett Gott Nytt År på er alla fyr- och tvåbeningar, hoppas att det inte blir för mycket smällande hos er, utan att ni får sova i lugn och ro.

  Nyårsrusselpussar i mängd!

 9. Hej Gudrun!

  Jo, nog hörde tomten min önskan allt, och jag blev alldeles lyrisk även om han var lite snål! Men jag litar på dig att det bara var början och att det snart kommer lite mer…
  Husse, matte och jag tittade på ”På Spåret”, och jag tänkte inte på det då. Men nu när du säger det, så visst kunde de väl ha nämnt mig någonstans jag som är känd både i ”Amerikatt” och ända upp till Kalser.
  Matte känner Aino Trosell, då de gått i samma klass i realskolan. Men efter det har de inte haft någon kontakt med varandra, då husse och matte lämnade Malung och flyttade till Falun.
  Vill tacka dig för det fina julkortet jag fick från dig i postlådan. Ett sådant där riktigt kort, som jag kan ”tassa” på och vara mallig över då det alltid finns kvar! Gott Nytt År till dig och alla de dina, och en lite speciell hälsning till Ulf som var med hit och hälsade på mig! När det blir nytt år måste vi ses på riktigt igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 10. God fortsättning och Gott Nytt År!! Hoppas att ni inte är rädda för smällare.Vi har haft jakthundar som var livrädd för smällare.Ett rent elände var det.Men verkar som fler och fler avstår smällare. Ni fick i alla fall lite snö att gå ut i,blir lite vinterkännsla,och ljusare!!. Kom tomten till er??Själv så såg jag inte tomten när vi flög hem från Amerikatt:). Nu får ni har en riktigt bra Nyår och njut av den till snö som kommit. En stor kram til er alla!

 11. Gott Nytt År bäste Felix!

  Vet inte vad som hänt, men det har varit trassel med kommentarskommunikatioen. Har inte kunnat se några kommentarer de senaste dagarna!!! Men nu ser jag att du varit på banan redan för tre dagar sedan, och det glädjer mig förstås.
  Vilka tråkmånsar som inte ville leka med dig. Fast jag förstår dem lite, med tanke på hur jag anar att du betedde dig som den russelhund du är. Det är ju liksom din natur att vifta och skälla, men du ska se att det går bättre nästa gång du hälsar på de två.
  Tur att det går att sätta upp grindar inomhus. Det hade vi här hemma till sängkammaren när ”Mini-Vinnie” var liten så att han inte skulle trilla nerför trappan till övervåningen. Nu klarar han den galant, och det klarade han också smällkaramellerna i går kväll.
  ”Mini-Vinnie” var nästan duktigast av oss alla fyra, även om ingen av oss är så där jätterädd! Hoppas smällandet är över för den här gången, fast det lär ska vara firarhelg i mitten av nästa vecka också. Så den som lever får väl se!
  Vi önskar dig och de dina en god fortsättning på det nya året, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 12. Hej Vivianne!

  Gott Nytt År och god fortsättning på det nya året vill vi önska dig lyckligt hemma i Dalarna igen. Nyårsafton här firades lugnt och fint och vi klarade skjutandet och smällandet på bästa sätt.
  Men visst är det grymt att så många djur ska tvingas lida så fort det blir storhelg. Måste bli slut på det privata smällandet i tid och otid.
  Hade varit spännande om du sett tomten, men som han flyger och far ska det förstås klaffa perfekt med tiden. Lite mer snö har vi fått i dag, men fortfarande är det snålt med den vita varan. Ha det så gott tills vi ses och hörs!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 13. Så klart ni ska kattuleras i dag, och önskas god fortsättning på det nya året! Hälsa matte detsamma och ha det så gott!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *