En riktigt God Jul i vårvärmen

Jul-Triton3

Är ni lika väderkänsliga som jag? I så fall vet ni hur dåligt jag mått den senaste veckan! De mörka dagarna, och det eviga regnandet, har gjort mig så låg att jag knappast velat gå ut.

Nästan så husse och matte fattat oro, då det inte hör till vanligheterna när det gäller mig. Men under helgen har solen tittat fram lite då och då och väckt mig till liv i elfte timmen.

 

Jul-Febus5 

I dag skriver vi den 20 december och i morgon infaller som oftast vintersolståndet. Fast i år segar det lite extra, och först klockan 12 minuter i sex på tisdag morgon står solen som lägst!

Men sedan vänder det äntligen och går vi mot ljusare tider! Visserligen står det nästan stilla några dagar framöver, men då har det i alla fall vänt och det är viktigast för mig just nu.

 

Jul-Artemis4

I dag är rena vårvärmen ute, och det är väl skönt när vi ändå inte får någon snö till jul. Huvudsaken är att gården torkat upp så pass att matte och vi bröder kunnat pynta ute åt oss och fåglarna.

För är det jul så är det, och då ska vi bröder ha gården mysigt pyntad och sällskap av tomtar i mörkret som råder nästa dygnet runt.  För hur ska jag annars kunna sitta i skrivarstugan och filosofera.

 

Jul--Vinnie9

Snart är målet nått och det lyser redan hemtrevligt runt småstugorna. Det är jätteviktigt, så häri juletid, då det är där jag ligger och fantiserar och får inspiration till mitt skrivande.

För bara där kan jag tänka i lugn och ro, medan jag kollar på och lyssnar till alla våra matglada stora och små ”pippis”. Vi bröder vet att de är husses och mattes vänner och liksom tillhör familjen!

 

Jul-Bröder4

Med det tackar jag och bröderna för oss för i dag och önskar er alla en riktigt GOD JUL! Jag kommer förstås tillbaka med lite julprat i mellandagarna och hoppas att ni tittar in till oss då!

Tills dess ha det så gott och var försiktiga med levande ljus och rädda om er om ni ska ut på vägarna i halkan. Och lova att katten som åker med har en trygg transportbox ,så den inte smiter ur bilen och försvinner i mörkret långt hemifrån!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

20 svar på ”En riktigt God Jul i vårvärmen”

 1. Så julfint & mysigt ni har det på eran gård! Ljus i alla de former håller mörkret borta och snart vänder det mot ljusare tider.Du och dina bröder är alla så vackra i era vinterpälsar, ulliga, gulliga pälsbollar!
  Önskar dig och din fina familj en riktigt God Jul med massor av mys, lek.& bus samt lite lagom med julgodis.Kramar & nospussar till er alla från Britt-Inger med familj.

 2. Hej Triton och småbröderna!
  Ja visst är det tråkigt väder. Vissa dagar blir det ju knappast ljust ute. Man blir ju jättetrött. Det är likadant med missarna här hemma. Dom gör inget annat än sover hela dagarna. Tänk vad skulle advent vara utan elljusstakar och stjärnor i fönstren. Jo ännu mörkare. Det ska verkligen bli skönt att vi ska gå mot ljusare tider snart.
  Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta önskar er en RIKTIGT GOD JUL!

 3. God kväll Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Skönt att höra att det är fler som känner som jag! För det har varit så mörkt och trist om dagarna på slutet att jag börjat tvivla på att det någonsin ska bli ljust igen.
  Men nu sedan matte givit mig dag och klockslag på vintersolståndet har hoppet återvänt. För hur mycket vi än älskar mörka kvällar så ska det vara ljust på dagarna.
  Ha det nu så gott hela familjen tills vi hörs igen i mellandagarna!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 4. Så fantastiskt mysigt ni har pyntat på gården! Vädret är ju alldeles förfärligt deprimerande, lite snö och kyla skulle vara härligt nu. Vi har haft 15 grader idag och faktiskt fått se solen. Men det är ju helt galet… GOD JUL! finaste bröder och till matte och husse också förstås. Nospuss från Signe och matte Anna

 5. God kväll Britt-Inger och hela familjen!

  Jo, nu börjar det äntligen bli jul ute på gården! Vi pyntar mest utomhus här hemma, då det är ute i mörkret som det känns så mysigt att lysa upp åt alla tomtarna.
  Visst är vi pälsbollar alla fyra, men i den senaste tidens blöta väder är det ingen höjdare. Framför allt jag får tovor där bak, som matte tvingas gå en hård match mot mig för att få ta bort.
  Ha det nu så gott där hemma hos er och titta gärna in till oss igen i mellandagarna!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 6. Hej på er alla! Jag tackar för alla fina foton som ni delar med er.Underbara foton!!Jag önskar er all en riktig God Jul och hoppas det kommer snö!Det är blir sista Amerikattbrevet för den här gången för på självaste julaftonen flyger vi hem till Sverige,Dalarna igen.Och kanske vi ser tomten med sina renar där uppe i bland stjärnorna. Kram på er och ha underbar jul!!

 7. Vilken underbar koja ni har, fint dekorerad och inredd, här stannar vi hemma och firar jul i sommarvädret. Vi gör lika som ni, sover mest ut på altanen och kollar av sen äter vi lite o sover igen. Ha en underbar jul. Tassekramar o pussar Moa o Lisa ?❄⛄?

 8. God kväll Vivianne!

  Varsågod så mycket! En liten försmak av julen och så ser du där i sommarvärmen hur vårligt vi har det här hemma.
  Än en gång tack för dina rara hälsningar från ”Amerikatt”, och välkommen hem till Dalarna igen på julafton.
  Har just sett en av väderfarbröderna på tv, och måste ledsamt nog meddela att det ser mörkt ut med den vitan varan hela den närmaste veckan. Men solsken utlovas och fortsatt vårvärme som idag runt 12 grader på termometern.
  Tänk om ni får se tomten och hans renar på hemvägen. Det skulle förstås vara en upplevelse! Du får berätta nästa gång vi hörs och du kommit hem.
  Matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 9. God kväll Moa och Lisa!

  Så roligt att höra att ni uppskattar våra små julpyntade stugor. Jag kan lova att vi helst skulle vilja sova på mjuka fällarna, där inne hela nätterna, om vi bara finge för husse och matte!
  Men de vill så gärna ha sällskap av oss i sängen, att jag nästan börjar tro att de är lite mörkrädda! Ha det nu så gott i jul, även om snön låter vänta på sig. Det utlovas i alla fall solsken, och det är vi inte bortskämda med på slutet.
  Lova att hälsa er matte så gott från matte här hemma, så hoppas jag vi hörs igen i mellandagarna!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 10. Så härligt att höra Lisa, och tack för att du berättar så jag vet att du börjar bli dig själv igen!

  Tassekram Triton

 11. God kväll Signe och matte Anna!

  Tack rara ni! Måste erkänna att våra pyntade småstugor är det som hjälper till att hålla humöret uppe nu. För visst har det varit rent ut sagt deprimerande mörkt på slutet.
  Ser inte så värst ljust ut de närmaste dagarna heller, men från julafton utlovas sol och fortsatt vårvärme! Och får jag bara se solen är jag nöjd, även om jag som sibir längtar grymt efter lite kyla och mycket snö.
  Ha det nu så gott hela familjen och titta gärna in till oss i mellandagarna igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 12. När jag tittade ut i morse, såg det nästan ut som om det var vår, för det blåste och alldeles gröna gräsmattor. Om du frågar mig så tycker jag att det är helt snurrigt, 5 plussisar i morse, det hör inte till vanligheterna här uppe. Blir nog ingen snö i år utan vi får nog stå ut med plasket, fast man kan ju måla snö på fönstren med snöspray har jag hört, hihihi.

  Du och dina bröder samt tvåbeningarna får ha en mycket GOD JUL och förät er nu inte på alla gotter som ni säkert kommer att serveras. Själv ska jag ta julen med ro, inget hiande här inte och inte andra gotter än hundgodis, fast en och annan bit av en mandarinklyfta kommer nog att slinka ned samt en och annan äppelbit för det kan jag inte motstå, hihihi.

  Russeljulpussar i mängd till både fyr- och tvåbenta.

 13. Hej på er mysisar!

  Oj vad fint ni har det i era stugor! Men jag måste fråga om ni har fått en stuga till? Jag tycker inte att jag känner igen mej på den sista bilden, eller har ni flyttat om i trädgården? Har det börjat blomma hos er? Husse kanske börjar längta efter att få sätta ner vårblommor. Han är ju en duktig trädgårdsmästare.

  God Jul och Gott Nytt År och ha det så skönt i era julstugor!

 14. Hej på er i stormen går inte att vara på inglasade balkongen går inte att sova för oväsendet. Så fint ni har det på gården med allt julpynt,bara snön som fattas.
  Önskar er alla en riktig GOD JUL
  Tassekram Fia, Sture och matte Gudrun

 15. Här kommer en julhälsning från oss alla till er alla! Det rullar på här i Östra Främby. På ”Liten” syns det knappt att hon var helt kal på halsen en lång tid i höstas, på några små ärr, där hon rev sej värst, har det inte kommit päls men nu är utväxten så lång att det inte syns. Pälsen där är lite kortare än övrigt men det jämnar nog till sej! Flisan längtar nog ut till Ryggen! Och att få vara ute o ”ränna”!
  Ha nu riktigt trevliga o lugna helger alla nospussar Flisan o Flamman med matte!

 16. God förmiddag Felix!

  Dan, före dan, före dopparedan, lär det ska vara i dag. Vintersolståndet är passerat, och vi har strålande sol och fem grader varmt redan till frukost. Faktiskt riktigt mysigt även om vi förstås längtar efter snön precis som du gör där uppe hos dig.
  I dag ska det städas här hemma, så det är bäst att hålla sig undan! Sedan ska husse och matte till Romme och titta på Blondi, när hon kör dagens träningspass på banan. Hon har vilat ett tag och bara haft skönt med sina många kompisar i de stora hagarna i Björka.
  Så om jag får någon promenad i dag återstår att se! Men det ska ju vara varmt och soligt hela julen, så vi hinner nog ut på äventyr vi bröder med. Annars ska vi precis som du vara hemma och ta det lugnt. Absolut inget hiande här heller, och några godisråttor är vi inte så det är lugnt på den fronten.
  En fin och fridsam jul önskar vi alla här hemma, dig och matten och lillhussen! Och jag hoppas förstås att du tittar in till oss i mellandagarna när jag kommer igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 17. God förmiddag Gudrun!

  Visst har vi fått det mysigt i våra småstugor. Och du ser alldeles rätt! Vi har möblerat om lite, som vi alltid gör på vintern. När trädgårdsmöblerna åker in flyttar husse och matte skrivarstugan dit, så jag kan hålla bättre koll på grinden och kommer lite längre från ”lillpippis” matställe.
  Ja, vivorna blommar faktiskt i en liten kvarglömd kruka framför ”kotteingången” vid farstukvisten. En röd och en gul och de har klarat även köldknäppen förra veckan. Kan lova att husse längtar efter att få börja sätta vårblommor. Det är julafton för hans del, och nu står det inte på förrän det är vår.
  En riktigt God Jul önskar vi alla dig och de dina, tills vi hörs igen i mellandagarna!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 18. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Hoppas stormen lagt sig hos er, så ni kan vara ute i solen. Här har vi klarat oss undan det värsta blåsvädret, och knappast känt av det alls innanför staketet.
  Jo, nu har vi fått det mysigt och vill helst vara ute i stugorna hela tiden, då det är vårvarmt och solen skiner från en klarblå himmel. Ha det nu så gott alla tre tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 19. Hej Flisan, Flamman och matte Kerstin!

  Så trevligt att höra från er, när ni nu blivit stadsbor igen. Förstår att du Flisan längtar ut till Ryggen, när det är så varmt och soligt som det är inför jul i år.
  Skönt att höra att ”Liten” blivit av med den vedervärdiga rävskabben, som var så jobbig att få bukt med. Pälsen rätta säkert till sig men det tar sin runda tid. Till våren är allt säkert bra, när det blir dags att flytta ut i skogen igen.
  Ha det nu så gott hela familjen tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *