Lucia med glitter och varningsljus

Glitter-Tritte2

Lucia i dag, och det har vi förstås firat med morgonfika, glitter och familjemys. Det är tradition här hemma, men glittret har vi bara som prydnad och slipper smycka ut oss.

Husse och matte tycker vi är finast utan glitter fastknytt om halsen. Inte minst som det dessutom inte alls är nyttigt för den katt eller hund som skulle få för sig att i smyg tugga i sig det.

 Glitter-Arte2 

Men luciamyset är som sagt tradition här hemma, och extra mysigt förstås i år när det är på en söndag. För det är ju min bloggdag och då brukar matte se till att vi är hemma hela familjen.

Ni ska veta att både matte eller jag är lite drömmare och inte alls några tekniker. Därför är vi lika lyckliga varje söndag när jag författat bloggen och den är klar att skickas ut till er när och fjärran!

 

Gritter-Febbe3 

Traditioner kallas alla firanden som är årligt återkommande och följer årstiderna. De är förstås trivsamma på många sätt men har som oftast kommit till mest för människorna.

Visst är det trevligt att få en julklapp, fast det oftast är lådan, papperet och prasselsnöret vi uppskattar mest. Dessutom är snöret farligt att börja tugga i sig, då det är jättestarkt och knappast går att bita av.

 

Glitter-Vinnie5

Russin och mandel står också ofta framme i skålar den här tiden på året. Gott till människorna glögg, men även russinen farliga för oss katter som tyvärr väldigt ofta gillar dem.

Glöggen är väl kryddstark för min smak. Men husse och matte hade en gång en kokett siames, som slickade ur en glöggkastrull! Hon klarade det, men blev ordentligt på lyset, och var jättesjuk en hel natt.

 

Pann-Kaja3

Mina varningsljus lyser också för alla julgranar med pynt och spännande kulor att jaga. För hur ska en katt kunna tro annat än att julgranen är intagen och smyckad för just för den som lek- och jaktträd!

Numera finns det fina kulor som håller om de med tasshjälp åker i golvet. Men som ni märker så är den underbara julen, i mångt och mycket, farligare för oss husdjur än vardagslivet när det är som bäst.

 

Vita-Duvan6

Årliga traditioner i all ära för hela familjen. Men dagliga rutiner är sådant som vi katter värdesätter mer och förväntar oss att ska upprepas varje dag! Och det gäller förstås även alla ”pippisar” som vant sig att få mat.

För oss kan det handla om en promenader, lekstunder, mysstunder, god mat, en varm bädd och att vara innerligt älskad. Inga traditioner går upp mot de dagliga rutinerna, som ger trygghet och sätter guldkant på vardagslivet.

 

Sparv-Bad3

Önskar för framtiden att alla katter får det så! Tills dess får vi göra vårt bästa för att hjälpa dem som behöver det, precis som vi hjälper alla pippisar med mat när vintern nu börjar smyga sig på.

Bröderna är ganska nybadade, men jag riskerar allvarligt att åka på ett julbad vad det lider. Fast det ska villigt erkännas att jag inte är lika förtjust som familjen gråsparv, som tog sitt gemensamma helgbad igår!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

14 svar på ”Lucia med glitter och varningsljus”

 1. Bra med varningar inför julen. Min matte och husse låter mig inte få gummisnoddarna som kommer med äggkartongerna hos oss. Jag tycker dom är lite tråkiga (matte och husse alltså, gummisnoddarna vill jag ju leka med…) men ok då, dom vill ju inte att jag ska bli sjuk eller skadad inuti. Vackraste bröder ???? Nospuss på er från Signe

 2. Hej Signe!

  Bra att din matte tar bort gummisnoddarna runt äggkartongerna! De är inte bra att få ner i lilla magen, fast du tycker förstås att de är roliga att leka med. Vi tuggar inte på dem, men husets siameser, som fanns här före oss, var galna i att tugga sönder gummisnoddar.
  Alla varningens ord är bra, då ni hussar och mattar som läser bloggen, säkert har egna upplevelser av sådant som kan vara farligt för oss katter. Dela i så fall gärna ed er här! Nospuss tillbaka från oss och tack för i dag söta Signe! Hälsa matte så gott!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 3. Kloka råd i massor det behövs för alla är inte lika omtänksamma som våra människor. Ha en fortsatt trevlig vecka å så hoppas vi att det kommer lite snö. Tassekramar Moa o Lisa ? ? ?

 4. God kväll sötisar!

  Så glad jag blir att höra från er Lisa och Moa! Fick aldrig höra hur det gått efter slagsmålet du Lisa var ute på för ett par veckor sedan. Varningar, tips och goda råd kan vi aldrig få för mycket av, då det lurar faror i vintermörkret överallt. Hoppas som sagt allt är bra med er nu, och lova att hälsa er matte Gunnel så gott!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 5. Godkväll på er sötnosar. Bra med varningar så här till jul.Sture och jag vi sover mest och vi är inte så intresserade av julsaker.Matte säger att vi är olika andra kissar hon har haft. Dom har varit mera nyfikna av sig. Nu vill vi ha lite vitt på marken iallafall till jul.
  Ha en fin vecka.
  Tassekram fån Fia,Sture och matte Gudrun

 6. God kväll kära vänner!

  Får hålla med er matte om att ni är väldigt speciella, som har förmågan att ta det lugnt och sova så mycket. Kanske beror det på allt ni varit med om innan er matte tog hand om er.
  Vi är alla olika och tur är väl det. Här hemma tycker husse och matte ibland att vi är väl på tårna och aldrig lugnar ner oss någon gång! Inte minst på nätterna är vi väldigt pigga och tävlar om att få gosa med matte.
  Hur som helst har vi i alla fall det gemensamt att vi väntar på den vita varan, som lyser upp mörkret och behövs för att skapa julstämning. Håller tassar och tummar för att den kommer snart. Hälsa matte och en fin vecka önskar vi er!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 7. Jag har varit dåligt på att kommentera den sista tiden men min ständige sekreterare har varit justerad, haft svårt att sitta vid da-tore för ryggont. Så nu är vi så att säga med i matchen igen, i alla fall så länge som sekreterarens rygg håller.

  Du varnade för russin det är lika farligt för oss hundar, våra njurar drabbas och har man otur kan vi dö, så ta undan russin, choklad och vindruvor från borden, för även om inte alla hundar och katter är tjuvaktiga så kan man aldrig vara för säker.

  Glitter och kulor, har jag inget intresse av, fast valpar kanske har, i alla fall så är jag mera intresserad av vad mina tvåbeningar gör, då hänger jag med och är helst mitt i allt de gör. Bollar är ett annat intresse, mjukisdjur ett tredje, så jag struntar i granen som står klädd och klar här inne.

  Tvåbeningarna matar fåglar och jag brukar sitta och titta i fönstret på de små dunbollarna som flyger runt här, så skojsigt att jag blir lite upphiad, hihi.

  Ni får ha det så skönt nere i södra delen och hoppas att ni inte får griskylan som vi har, -20 i morse då var det inge vidare att gå ut, önskar jag hade haft en låda som många av er katter har. Må så gott nu och sätt inte i er något farligt.

  Russelpussar i mängd.

 8. God kväll bäste Felix!

  Så glad jag blir att se att du är med i matchen igen! Har saknat dig, tänkt på dig och undrat hur ni har det där uppe i fjällvärlden. Nu förstår jag, och vi alla här hemma håller förstås både tassar och tummar för att ryggen håller på din ständige sekreterare.
  Jag tror mig veta hur katter tänker, men det känns så tryggt att du kompletterar mig på hundsidan. Gott att höra att du föredrar bollar och mjukisdjur framför granen. Vi bröder har en egen liten mini-gran ute vid lillstugan, men inne är det ingen idé att ens försöka ha julgran.
  Ha det så gott själv däruppe, och jag kan avslöja att det utlovas blidväder i slutet på veckan. Här har det hittills stannat vid minus 12, så det är förstås mycket kallare hos dig. Hälsa nu matten så gott och var rädda om er ute i kylan!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 9. Hej på er ! Vad fina bilder på er ”lussekatter”.Här i Amerikatt har vi inte firat nån lucia,dels har vi åkt på en jättestor båt och varit till Mexico .Men vi tog ett lucia dopp i stora poolen på båten.Och nu ska ni få höra vad för slags fiskar vi såg i havet:flygfiskar, jo det är alldeles sant.Dom kom upp ur havet sen flög dom över vatten ytan långt!!!. Såna skulle ni ha i Run! Min ”katter” här har jag inte sett på nån dag nu men jag brukar träffa dom nästan vare dag,det är bror och syster. Jag hälsade till dom från er.Vad bra att er matte tar upp det här med snören från paket.Man får vara lika försiktig när man har hund också likaså så att inte hundarna får i sig choklad som också är farlig.Ni får ha en härlig vecka ! kram från ett varmt och soligt Miami.

 10. Hej Vivianne!

  Nog för att jag sett fiskar i vattnet och vet att fåglarna flyger. Men fiskar som flyger blir nästan för mycket att ta in för mig! Ett riktig luciadopp tog sig sparvilarna här hemma i tillsammans i sin pool, som vi kallar fågelbadet, men jag har fortfarande mitt ”roliga” kvar.
  Så spännande att höra att du hälsat till katterna där långt borta från oss. Hoppas de snart får sitt egna hem och en familj som älskar dem. Synd nog kan vi inte hjälpa till att efterlysa någon intresserad, då ni är alldeles för långt borta.
  Bra att du nämner choklad, som inte är bra för oss katter heller. För som jag brukar säga. Det är inte mycket annat än myset som är nyttigt och trivsamt för oss husdjur under julen!
  En härlig vecka önskar vi er tillbaka från ett klart och kallt Falun.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 11. Hej Triton!
  Det är nu längesen jag har kunnat läsa om dina och småbrorsornas äventyr.
  På grund av flytt av både min matte dator och snart alla saker som ska med har vi inte haft varken ordning eller reda. Men nu ska det väl snart vara gjort. Vi har en del att läsa nu och bilder att njuta av.
  Vi hörs snart!
  Nospuss och tassekram! från Emmchen med matte Djura

 12. Hej kära vänner

  Så glada jag och bröderna blir att få ett efterlängtat livstecken från er igen. Det var så länge sedan vi hördes, att vi nästan började bli oroliga! Men ni hade ju berättat, att det ni kanske skulle flytta, och vi förstår hur jobbigt det måste vara.
  Hoppas allt är bra med er, och att ni kommit till ro och trivs i ert nya hem. Ser fram att få höra mer, och ett trivsamt veckoslut önskar vi er tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 13. Men Lisa-vännen har du fortfarande ont i benet. Tur i alla fall att det blir bättre för var dag som går! Och så förstås att du har matte Gunnel som hjälper till att lyfta upp dig.
  Hoppas du blir bra till jul och får fira och busa med Moa. Vi hörs snart igen, och till dess ha det så gott hela familjen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *