Vårkänslor i gröngräset

Päls-Triton8

Lillpippis sjunger, solen skiner och gräset lyser grönt! Lägg därtill att det är 11 grader varmt, så går den här andra advent till historien i mitt sexåriga liv.

På gott och ont, då jag verkligen jobbat på mig en riktig vargavinterpäls. Hoppas nu bara inte den luras tro att det är vår och börjar lossna i värmen.

 

Vakt-Artemis17

Annars är det väl bara bra att det varmt, då det ändå inte vill komma någon snö. Nu börjar gården också torka upp efter regnet och blir riktigt trivsam.

Dessutom kommer en massa spännande dofter ur marken när den nu tinar upp. Till exempel upptäckte Artemis i går förmiddag att värmen satt fart på ”småtomtarna” under farstukvisten.

 

Lek-Vinnie18

Annars är det förstås blåsvädret som bidrar till att väcka småbrödernas leklust den här märkliga adventshelgen. En helg då kvistar med torra löv kommer flygande över staketet och får ”Mini-Vinnie” att hoppa högt av glädje!

För han är en riktig liten tuffing, som inte räds stora byten fulla med prassel. Men det gäller att hålla uppsikt för det  flyger både det ena och det andra i luften i det här ”tropiska” blåsvädret.

 

Lek-Vinnie17

Snart har ”Mini-Vinnie” också fått fart på Febus, som rycks med i blåsten och blir så där tokig som bara han kan bli. Det kallas ”sibbefnatt” och är någonting som lär vara speciellt för oss sibirier!

Artemis rusar runt i full fart och rånar som en ko när han får sitt”sibbefnatt”. Febus däremot titttar i kors, studsar upp och ner och nästan flyger omkring ute på gården.

 

Buse-Bröder16

Upp och ner i buskar, träd och på tak bär det när ”Mini-Vinnie” lockar Febus med sig i blåsvädret. De ser nästan ut att ha fått vårkänslor när de rusar runt och jagar varandra mellan skrivarstugan och lillstugan.

Febus som annars kallas för isbjörnen, är så lycklig att han hoppar jämfota över att ha ”Mini-Vinnie” att busa med. De är fortfarande nästan oskiljaktiga, och Febus lär sin älskade minibror allt bus han kan!

 

Buse-Bröder12

Så här roligt har de små raringarna när jag tassar med matte in för att skriva färdig dagens blogg.  För här ute går det så vilt till mellan varven att jag inte kan koncentrera mig.

Och jag måste ju få berätta hur vi firar andra advent i gröngräset den här historiska söndagen. Julpysslet känns fjärran i vårvärmen och får vänta till nästa helg!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

10 svar på ”Vårkänslor i gröngräset”

 1. Sibbefnatt och råmar som en ko ??? Låter helt underbart, liksom de ljuvliga bilderna. Dessa katter är verkligen speciella, alla lika vackra på sitt sätt! Kram Anna Signe skickar förstås nospussar till alla brorsorna.

 2. Va busiga ni är, jobbigt med storpälsen i värmen så vi får hoppas på lite kyla o snö. Ha en fortsatt bra vecka och vi får lite snö till nästa helg. Tassekramar Moa o Lisa ? ? ?

 3. Hej Signe och matte Anna!

  Råmar som en ko! Ja, det vill jag lova! Första gången vi andra hörde det, så fattade ingen av oss vad det var som lät. Ingen kunde tro att det var blyge Artemis, som fått sibbefnatt och fick ur sig ett så märkligt ljud!
  När det händer är han så där riktigt upphiad som bara vi kan bli. Han springer så fort att han slirar i kurvorna och varken ser eller hör. Sedan är det bara plötsligt över och han lugnar ner sig och blir som vanligt igen! En fin vecka tills vi hörs igen önskar vi er!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 4. Hej Moa, Lisa och matte Gunnel!

  Ja, tänk ändå om det ville bli lite kallt och komma lite snö! Ni förstår flickor att jag är väldigt förtjust i min yviga ullkrage, som jag känner gör mig båda stor och stark.
  Och visst är vi lite busiga alla fyra, fast småbröderna är värst. Ska jag vara riktigt ärlig har jag fullt upp med att hålla reda på dem! Ni vet väl hur det är Moa och Lisa! Ha det så bra tills vi hörs igen och hoppas att du Lisa blivit bra i benet efter slagsmålet!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 5. Hahah ,det låter som ni har roligt i alla fall trots snöbrist.Vilka fina bilder på er,kan riktigt se er framför mej hur ni rusa både högt och lågt.Här i Amerikatt (Miami) har dom stor vatten djuren delfinerna haft en show för oss .Hoppade upp och ned i säkert en timme.Det vore nått för er att titta på.Våra huskatter kommer och hälsar på och är väldigt pratglada,vet inte om dom förstår dalmål men det verkar så.Det är en man i huset som försöker att skaffa ett hem åt dom.Tur att det inte är kallt här och mat får dom också.Nästan för mycket för killen är nästan lite rund om magen:) Nu får ni ha en fortsatt trevlig vecka.Kram på er alla

 6. Hej Vivianne!

  Jodå, vi har det bra och flyger både högt och lågt i blåsvädret här hemma på gården. Fast de där stora delfinerna skulle vara roliga att se i verkligheten. Framför allt för broder Artemis, som älskar att leka i vatten och säkert skulle sitta och vifta med tassen åt dem.
  Så gott att höra att era huskatter får mat och att ni håller på att leta efter hem åt dem. Nu är det i alla fall varmt där du är, men tänk att det finns övergivna katter överallt runt om i världen.
  Och det där med rundmagar är säkert inga problem. Era huskatter behöver säkert lite extra hull i väntan på att hitta egna hem. Då är det värre här, men det tar vi en annan gång. Ha det så bra där borta i Amerikatt tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 7. Go’middag på er ni verkar ha skojsigt på gården. Här tar vi tass om matte som fortfarande är förkyld. Vi har varit på balkongen för det har varit varmt där. Ni får ha det så bra allihop.
  Tassekram från Fia,Sture och matte Gudrun

 8. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Ja, nu är det full fart med julpyntandet på ute gården runt skrivarstugan och lillstugan. Vi smyckar mest här, då det är så mysigt att se hur det lyser ute i mörkret.
  Tänk att ni kunnat ligga och njuta på den inglasade balkongen ända fram till nu. Det är ju smått otroligt, och kan ni tänka er här ute blommar det.
  Hoppas matte snart blir av med sin envisa förkylning efter långresan till andra sidan jordklotet. Hälsa henne krya-på-dig från oss alla här hemma!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *