Börjar nästan längta efter…

Skåp-Triton8

Nu i helgen har jag för första gången känt av hösten på allvar. Vi har ju haft sensommar så länge att jag knappast hunnit tänka på hur mörkt det faktiskt blivit.

Men som det regnade både i morse, och i går morse, kändes allting plötsligt tungt och trist. För det var så gruvligt grått att jag nästan så smått började längta efter min vita vän snön.

 

Skåp-Triton7

Nu berodde min plötsliga höstdepp kanske på att jag var till djursjukhuset och blev vaccinerad i fredags. Visserligen bara mot kattsnuva, men att få sprutor med vaccin tar alltid på krafterna.

Det är lika för både människor och djur att man ska ta det lugnt på dagen efter att ha blivit vaccinerad.  Och som den slipade äldste jag är, såg jag förstås till att bli lite extra bortskämd.

 

Löv-Artemis3

Bra att veta i sammanhanget är att vi katter numera bara behöver vaccineras mot kattpest vart tredje år. Däremot måste sprutan mot kattsnuva tas om varje år.

Det här är personalen på vårt djursjukhus noga med att följa, men på många andra håll sprutar veterinärerna fortfarande in kombinationsvaccin för både pest och snuva varje år.

 

Kvist-Vinnie1

 

Helt i onödan och med risk för hälsovådlig övervaccinering! För i verkligheten betyder det att en katt, som blir 15 år, hinner pumpas i 15 sprutor med kattpestvaccin fast den bara skulle behövt fem!

Jag tjatar om det här och vågar göra det! För matte har haft kontakt med tillverkaren, som helt avråder från att vaccinera mot kattpest, som är den allvarligaste sjukdomen, mer än vart tredje år.

 

Trappa-Febus2

Bröderna blev vaccinerade inför utställningen, men jag kom lite på efterkälken då jag inte skulle vara med. Därför är de som vanligt ute, och rullar sig i löv och klättrar i träd, medan jag tar det lugnt.

Annars har vi ägnat det mesta av tiden i veckan åt att hjälpa lillebror Febus få tillbaka självförtroendet efter mötet med berguven. Han är fortfarande väldigt försiktig, håller sig gärna på farstukvisten och vill inte vara ute ensam längre.

 

Bänk-Artemis2

Tack och lov har det ljusnat lite under dagen i dag och solen till och med tittat fram. Mot kvällen har det till och med klarnat upp! Så jag börjar våga hoppas på ännu en fin vecka efter regnet i helgen.

Med det tackar jag för mig för i dag, undrar samtidigt vad ni tar er för när höstmörkret lägger sig och det är busväder ute. Tipsa gärna varandra i kommentarsfälten här intill och ha det så bra tills vi hörs igen!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

10 svar på ”Börjar nästan längta efter…”

 1. Gokväll Triton! Det är inte bara hos er det finns soffpotatisar. Det gör det här hemma också. Helst när det regnar ute. Ja det finns ju vissa (Tusse och Leo) som trotsar vädrets makter och kommer in dyngsura förstås. Jag förstår att Febus fortfarande är skrajsen. Det var ju en hemsk upplevelse han var med om. Vi får hoppas han blir lite tuffare till veckan som kommer (för hans egen skull)
  Ni får ha en fin vecka
  Tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 2. Lille Febus, hoppas han snart är sitt vanliga jag igen! Här är det också novembergrått och det blir allt mysigare att kura inne, helst i närheten av husse i soffan. Men alldeles nyss hoppade jag på dörrhandtaget för att se om ytterdörren skulle öppna sig så jag kunde springa nerför trappan och ställa mig vid nästa ytterdörr…. Nospuss och hopp om en bra vecka för er, mina favoritbröder! Bilden på Artemis med löven är helt fantastisk säger matte ? /Signe

 3. God kväll Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Ja, tänk att det finns så många soffpotatisar just nu. Vi kanske skulle ta och bilda en förening! Här blir kvällarna vådligt långtråkiga, så husse och matte får turas om att vara ute med oss lite i mörkret.
  I vanliga fall är lillebror Febus också en sådan där, som älskar att vara ute och blöta ner sig. Mest för att få komma in och bli torkad torr, och sådana är väl vi andra också för det mesta.
  Vi får innerligt hoppas att Febus tuffar till sig och blir som förut. Fast kanske inte riktigt lika busig förstås! En fin vecka önskar vi er tillbaka!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 4. God kväll Signe!

  Det går sakta framåt med lillebror Febus, men han behöver tid för att komma över uven. Vi samsas också så många som möjligt mellan kuddarna i soffan, när vi inte busar och tävlar om att stjäla husses fåtölj. Spelar ingen roll vilken han väljer, så tar någon av oss den så fort han reser sig.
  Men söta Signe lova att du är rädd om dig ute i mörkret. Det lurar faror överallt, fast vi inte vill tro det! Lovar hälsa Artemis att din matte tycker han är fin efter att ha rullat sig i lövhögen! Ha de så bra och hälsar matte Anna så gott!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 5. Snacka om höstmörker, här måste vi ha lyset på hela dagarna för det är så mörkt ute, nu när matten och Nyhussen åt luns så hade de ett ljus tänt, det lyste upp rätt, så förstår att det är mörkt här. Jag är som alla andra när det regnar, inte någon lust till något inte ens bollen är rolig trots att det är det bästa jag vet i vanliga fall. Matten säger att jag är värsjuk (vädersjuk) och jag kan bara hålla med. Fast matten brukar bjussa på lite extra godis när regn och rusk infinner sig, så jag har egentligen inget emot dåligt väder, hihi.

  Hoppas att ni har finare väder än här, för en genomgrå himmel är inte mycket att hänga i granen om ni förstår vad jag menar. Ni får må så gott sprutor och dåligt väder till trots.

  Russelpussar till både fyr- och tvåbenta.

 6. God eftermiddag Felix!

  ”Värsjuk” är precis det man blir sådana grymt mörka dagar på hösten. Vädret är inte ett dugg bättre här, utan vi har också haft på lyset hela dagen. Till sist blev vi så otåliga att vi i alla fall gav oss ut på promenad, och nu sussar småbröderna så sött medan matte och jag kollar bloggen.
  Vill lysa upp tillvaraon lite med att berätta att det lär ska bli sol och vackert väder tisdag, onsdag och torsdag. Åtminstone har väderfolket i tv-rutan lovat det!
  Är lite nyfiken om du är på gång att hälsa på katterna som du berättade om. Vill ju så gärna höra hr det går! Hälsa matten och Nyhussen så gott!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 7. Ni skulle ha varit i våra trakter idag, strålande sol här 🙂
  Fast det har varit en sorgens dag!!! Min Hund Giah som älskade katter, ja egna i alla fall 😉 gick över regnbågsbron i går, till alla våra andra älskade hundar och katter som gått före oss!!!.
  Det blev ett STORT tomrum efter henne 🙁
  Tog en titt hos er för att må bättre ni gör mig alltid så glad 🙂
  Älskar att följa era äventyr och njuta av bilderna på er alla vackra goa missar <3
  Kram till er alla<3

 8. Ojoj det händer mycket hos er nu.Berguvar och vaccinationer,men hoppas att det gått bra med både sprutor och berguvar.kan tala om att jag också kan vara en riktig soffpotatis obland,rätt skönt faktiskt.Börjar också längta fast inte riktigt på snön som du gör.Jag väntar på min semester som börjar om en vecka.Så snart får du och dina bröder ett Amerikattbrev.Kram på er alla i höstmörkret.

 9. Hej Gunbritt med flock!

  Så sorgligt att höra att din älskade Giah tassat över Regnbågsbron. Vi vet hur det känns och jag minns hur ledsna vi var när vår bästa storebror Nisse lämnade oss. Broder Artemis, som var hans allra bästa vän, sörjde så länge att vi nästan trodde att han aldrig mer skulle bli glad.
  Förstår att det blev ett stort tomrum där hemma, då jag anar att det kom plötsligt och Giah inte varit sjuk. Vill så gärna vara dig till lite tröst och säger som matte brukar säga. Giah är inte borta, hon har för alltid en plats i ditt hjärta!
  Hoppas du fortsätter följa oss på våra äventyr, och du ska se att med tiden, när sorgen lagt sig, kan du titta på dina bilder på Giah och minnas allt fint ni haft tillsammans! Matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 10. Hej Vivianne!

  Jo, det har varit lite mycket på slutet, men nu ska de väl lugna ner sig då vi måste vara inne om kvällarna. Det är inte det lättaste, men skönt att höra att det finns fler som är ”soffpotatisar ibland!
  Alltid lika uppmuntrande att höra från dig, och speciellt nu när vi snart har brev att vänta från ”Amerikatt”! Hoppas att du får en fin semester i solen och värmen där, och var rädd om dig i höstmörkret tills det bär av! Matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *