Tre ”tracknätter” och en kärleksdag

 

Sol-Triton 27

Med kvinnlig list kommer man långt brukar matte säga och titta lite retsamt på husse. Men med kattlig list kan man komma ännu längre även man är man!

Det har min bästebror Artemis och jag fått bevis för här hemma i veckan. Och dessutom att envishet varar längst och det är lättare att hålla ut om man hungerstrejkar tillsammans.

 

Stam-Artemis7

För oss betyder det att vi rundmagar tre nätter i rad hjälpts åt att ”tracka” matte i sängen varje timme. Så fort hon somnat om har vi turats om att vara där och peta uppfordrande på henne med tassarna.

Vi började visa vårt missnöje med maten på söndag natt, och matte försökte vara bestämd och hålla ut. Men på fjärde dagen stod hon inte ut längre utan åkte till djuraffären!

 

Sol-Triton25

Därifrån kom husse och hon hem med en stor påse Intestinal!! Den enda mat jag sedan barnsben ätit, mått bra av och älskar över allt annat.

Samma sak med broder Artemis. Men nu hade matte fått för sig att vi skulle återgå till de där sattyget som heter Satiety och mättar bättre för att gå ner i vikt.

 

Slänt-Artemis8

Hon började med att i smyg blanda båda sorterna för en mjuk osynlig övergång. De gick vi på några dagar, men började sedan protestera både Artemis och jag.

Då fortsatte hon servera bara de suveräna fiberkulorna, men gick på världens nit då vi satte hårt mot hårt och startade nattmanglingen! En mangling som fortsatte natt efter natt.

 

Väsk-Vinnie4

Nu är vi tillbaka på steg ett, och jag berättar mycket hellre om kärleksdagen Den firade vi i går, då det var på dagen ett år sedan ”Mini-Vinnie” kom hit som en mild vind och tog oss alla med storm.

Ett rultigt litet knattrande kärleksknyte, som mestadels låg på rygg i sin lilla betesväska och sov så sött. Vaknade, lekte lite, blev matad och tassade till lådan, innan det var dags för väskan igen!

 

Hus-Vinnie8

Älskad av oss alla från första stund och fortfarande fast han nu är stora pojken. En minibror som ser upp till mig, tycker jättemycket om Artemis, och älskar Febusså de är oskiljaktiga.

De tu är ett, och ingen kan ta miste på att de har samma pappa Ingo, precis som Artemis och jag har samma pappa ”Kingen”! Det märks, som matte brukar säga, att blod är tjockare än vatten.

 

Träd-Febus22

Behöver bara tänka på lillebror Febus, som var världens busfrö, innan ”Mini-Vinnie” kom. Men när han fick en minibror att ta hand om blev han stora pojken direkt.

Fortfarande skiner solen och det är dags för dagens höjdpunkt. Promenaderna som vi uppskattar lika mycket hela brödraskaran! Så jag säger tack för i dag och råder er alla att njuta av höstsolen så länge den varar!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

14 svar på ”Tre ”tracknätter” och en kärleksdag”

 1. Men vilka små rackare. . . . .tracka matte så!!! Undra på att hon gav upp efter fjärde natten!!
  Stort Grattis får vi då säga till ”Mini-Vinnie” som varit hos er i 1 år nu! Tiden går verkligen fort!!
  Höstsolen har visat sig från sin bästa sida här idag mot igår då det var KOMPAKT Dimma hela dagen så man knappt såg handen framför sig!
  Nu önskar vi er alla en finfin vecka! 🙂

  Tassekramar Felicia & matte

 2. Hoppas ni får många promenader i det fina höstvädret för då har ni snart blivit av med extravikten.
  Det är så mysigt att läsa om er kattbröder och att jag kan följa bloggen fast jag bor på andra sidan Atlanten, närmare bestämt i Halifax, Nova Scotia, Kanada

 3. God kväll Felicia och matte!

  Rackare och rackare! Hur ska vi göra då, när matte bär sig åt och fyller på fel ”knaprisar” i skålarna till natten. Hon försökte verkligen vinna, men tvingades ge upp! Får väl se var det slutar, men motionen är i alla fall viktigast för att hålla vikten.
  Visst går tiden alldeles otroligt fort! Vi minns fortfarande som igår den lilla ”rultisen” som tultade omkring här och var så liten att vi var rädda att tappa bort honom. Nu jagar han in oss alla tre när han vill ha gården för sig själv!
  Vädret är för härligt och det är bara att hoppas att det håller i sig med höstsol och blå himmel. En riktigt fin vecka önskar vi er tillbaka!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 4. Hej Maria!

  Så roligt att höra från dig och att du följer oss från andra sidan det stora havet! Visst är det smått otroligt att jag kan sitta och filosofera här hemma i skrivarstugan och du strax efter kan läsa det jag skriver.
  Skönt att höra att du håller på promenaderna, som är till nytta både för oss bröder , husse och matte. Så vi ska nog bli av med våra extrakilon, utan att tvingas äta sattygsmat!
  Vi får hålla kontakt, så du får veta hur det går. Och tills vi hörs igen ha det så bra i höstvädret!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 5. Hej allihopa visst kan vi katter tracka när vi är missnöjda med något. Säger grattis till lillkillen som blivit stor. Här njuter vi av det fina vädret på balkongen på dagarna, Våran matte åker till Marocko om 3 veckor så då har vi grannen som ser efter oss. Ha en bra vecka killar med husse och matte.
  Tassekram Fia, Sture och matte Gudrun

 6. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Vi måste ju ta till de knep som finns, och ett säkert är att det där att peta liv i matte gång på gång under natten. Hon kan ju aldrig bli arg på oss vad vi än gör, utan grymtar på sin höjd lite!
  För ska sanningen fram så väcker vi henne då och då även när vi inte är missnöjda med maten i skålarna. Men då pussar vi bara på varandra och får en liten ”knaprisbit” ur handen innan vi somnar om tillsammans.
  Låter som er matte ska ut på en lång resa. Hoppas grannen som tar hand om er är snäll när hon är borta. Men vi hörs säkert innan dess, och en fin vecka med härlig höstsol önskar vi er alla tre!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 7. Hehe, det gäller att vara smarta! Heja er, fina bröder ? och grattis till Mini-Vinnie på kärleksdagen ? Nospussar och tassekramar från Signe och matte Anna

 8. Hej Signe och matte Anna!

  Tack för hejaropen och grattishälsningen till ”Mini-Vinne” Han är fortfarande allas vår lille ”kärleksbror” fast han äntligen börjar bli stor!
  Kan inte låta bli att undra hur du Signe gör för att få som du vill. Du är förstås så söt att det kanske räcker med att du lägger huvudet på sned och tittar på din matte med dina stora runda ögon.
  Det är svårare för oss pojkar eller män att bete oss på det sättet. Fast vem vet, det kanske inte är en så dum idé i alla fall. Tips mottages tacksamt, och tills vi hörs igen ha det så gott trots att solen gått i moln!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 9. Hehe, jo mina ögon brukar räcka ganska långt men jag kan minsann jama högt också! /Signe

 10. Tänk Signe, jag trodde aldrig att du behövde använda rösten så söt som du är!

  Tassekram Triton

 11. Jo det går allt åt ibland… När husse och matte inte förstår hur gärna jag vill gå ut t.ex. Då kan jag skrika och hoppa på dörrhandtaget men dom bara låser hela tiden så jag kan inte komma ut… Nospuss från Signe

 12. Hej igen!

  Låter bra Signe, då vet jag att du är helt oemotståndlig!

  Tassekram Triton

 13. Här kommer lite kommentarer i efterskott, fast bättre sent än aldrig. Förstår inte vad ni går igenom, jag har aldrig blivit satt på bantning, det har jag fixat själv när magen blivit lite runder, hihi. Så som jag ser det får ni börja göra likadant, det räcker att ni äter minimalt i tre dagar, under en vecka i månaden så klarar ni vikten utan problem.

  Russelpussar i mängd.

 14. Hej Felix!

  Du må tro att jag, och vi alla, har saknat dig. Men som du skriver bättre sent än aldrig, när det gäller dina kloka ord spännande rapporter uppifrån fjällvärlden.
  Jo, minsann är vi satta på att trolla bort något kilo här och där, och det går väl så där lagom bra. Matte har i alla fall givit upp när det gäller det där ”sattyget” till knaprisar som ska göra oss mätta längre. Det får mig på dåligt humör, så nu är det mindre portioner av älsklings-knaprisarna som gäller.
  Ditt tips låter bra, men jag är rädd för att det fungerar bättre på hundar än på katter. Vi är lite speciella på det sättet, och här är det den dagliga maten på lång sikt som gäller.
  Fast visst låter det väldigt effektivt och framför allt att du kan fixa det själv! Du är allt en kloker hund du, åtminstone när det gäller maten och att slippa bli runder om magen!

  Tasssekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *