Nu är vi på gång på allvar!

Motion-Triton5

Morgonsolen skiner och det är dags för dagens långa promenad. Full av förväntan tassar jag ner över allmänningen till matte som väntar med selen vid grinden ut mot Engelbrektsgatan.

Jag är pålitlig som en hund och får springa lös ända fram dit! För matte vet att jag stannar där och reser mig på bakbenen för att stoppa in huvud och framtassar i selen innan vi ska ut i trafiken.

 

Sele-Artemis3

Motion står det alltså på programmet så gott som varje dag efter kattastrofen på vågen förra helgen. Och inte bara jag utan även broder Artemis vågar sig numera ut på långpromenad.

Det är det bästa både han och jag vet, men det funkar inget vidare att gå tillsammans. I så fall måste både husse och matte vara med, och gå med var sin av oss, då vi alltid vill åt olika håll.

 

Sele-Febus4

Självklart får Febus och ”Mini-Vinnie” också gå på promenad, då det är det bästa de vet med. Matte brukar ta oss i tur och ordning efter ålder, så äldst går först och minst väntar till sist.

Det uppskattas förstås inte av tredjebror Febus, som ligger på spaningshyllan i uthuset och piper i ett kör, medan vi andra är borta. När han sedan har varit ut ligger han och piper lika illa hela tiden som ”Mini-Vinnie” är ute.

 

Sele-Vinnie11

Måste verkligen berömma det lilla ”underverket”, som aldrig behövt lära sig gå i sele. Det var bara för matte att sätta på honom en minisele, så fort han hade kropp nog, och på den vägen är det…

Precis som vi andra reser han sig på bakbenen och stoppar in huvud och framtassar i selen. Lika glad varenda gång han får ger sig ut på nya spännande äventyr med svansen i vädret.

 

Grus-Artemis2

När Artemis väl fått selen på sig springer han i full fart ut på allmänningen och rullar sig i gruset där. Ser ut som om har tror att han är en gråsparv, då de dagligen sandbadar på samma sätt runt omkring honom.

Så fortsätter han på flera olika ställen, innan han börjar äta gräs på ett par speciella områden i slänten nedanför. Där väljer han ytterst noggrant bland stråna och äter som en häst både länge och väl.

 

Sele-Febus6

Febus är så glad, när det väl är hans tur, att han slänger sig på rygg i gruset direkt han kommit utanför grinden. Så när han väl ger sig av på promenad är han rufsig och prydd med torra kvistar och löv i sin vita päls.

Sedan är allt frid och fröjd till han får vittring på någon främmande katt i närheten. Då blåser han upp sig, och studsar jämfota av ilska, samtidigt som han pratar med matte och fräser som en tokstolle.

 

Sele-Vinnie15

Han som är världens snällaste, blir så upphiad utanför hemma att han tappar bort sig själv. Annat är det med ”Mini-Vinnie”, som är lugnet själv och likt Ferdinand älskar att sitta och lukta på sina blommor.

På sin höjd gör han ett och annat lekfullt utfall mot duvorna, som är våra trogna följeslagare på promenaderna. Fast de ser att han tassar omkring i sele, och bryr sig inte nämnvärt om honom.

 

Motion-Triiton6

Ja, så har vi det just nu här hemma, och det är bara att hoppas det vackra höstvädret, med kalla nätter och soliga dagar, får fortsätta. För bättre väder finns inte för oss  motionärer.

Det är bara att välja tid på dagen, så får vi precis den temperatur som passar våra lagom krävande träningspass. Och bäst av allt är att matte nästan inte hinner något annat än att dygnet runt serva oss ”träningslejon”!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

14 svar på ”Nu är vi på gång på allvar!”

 1. Vad roligt att ni rör på er! Själv har jag precis börjat min selträning på gården, det är jättespännande att komma ut. Matte muttrar om att byta namn på mig till Tarzan, då jag kastar mig så i gardiner och hoppar och skuttar i alla möbler,men jag tycker Måns passar bra, för nu har jag lärt mig lyssna på det. Hälsningar från Eva och lilla Måns

 2. Så härligt ni har det! Jag går också i sele och är precis som ni så ivrig att få på mig den att jag står på bakbenen. Och att sandbada, finns det nåt bättre? Det är prio ett när jag kommer ut. Er goa matte tar så fantastiskt fina bilder så jag blir alldeles kär varje söndag och matte också. Tassekram, nospuss och hopp om en bra vecka för er, alla fyra bröderna! /Signe, matte hälsar också säger hon ?

 3. Hej matte Eva och lille Måns!

  Får börja med att gratulera husse och matte till dig lille Måns och hoppas verkligen få höra mer från dig framöver. Så roligt för matte och dig att du redan börjat med selträning hemma på gården och tycker det är jättespännande att komma ut.
  Du verkar vara en sådan där vig liten pojke, som Febus här hemma. Ju högre dess bättre är hans valspråk, och du verkar vara en riktig Tarzan du med! Fast det är klart du ska heta Måns, när du nu lärt dig lyssna till det. Matte kan ju kalla dig Tarzan, när du busar så du slipper lyssna då!
  En riktigt fin höstvecka med givande selträning önskar vi alla er!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 4. Hej Signe och matte Anna!

  Visst är det spännande att vara ute och gå i sele! Jag hälsar på alla jag möter, och brukar titta in till ett par goda vänner längre ner mot stan! Fler katter borde få chansen att gå ut på det sättet, hellre än att tassa omkring lösa i stadstrafiken.
  Tänk att vi är så lika att du också står på två ben för att få på dig selen och sandbadar som en fågel. Vi tycks ha mycket gemensamt, och som sagt är jag lite småkär i dig med!
  Vi hoppas alla fyra att du fortsätter följa oss, för det kommer att hända mycket spännande framöver! Hälsa tillbaka till matte så gott!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 5. Godmorgon på er allihop. Vi gillar inte sele matte har försökt många gånger, men nej. Vi trivs att vara inne både Sture och jag. Är konstigt med Sture som varit utekatt innan men han trivs att vara inne. Ingen vet vet vad han har varit med om innan han kom till matte i sitt förra liv. Han var bara kvarlämnad av någon, men han tycker om barn och gillar att åka bil och hundar. Ni verkar ha roligt på era promenader iallafall. Idag är det mulet och blåsigt så då är mattes säng att gosa i.
  Ha en fin vecka med era promenader.
  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun.

 6. Hej svejs!
  Men oj vad ni är duktiga på att motionera! Tänk om jag vore lika duktig. Jag håller mig på avstånd från vågen.
  Hur blir det nu med spraygrädden? Är den bara ransonerad eller är den helt tabu?
  Ha det så trevligt på era motionsrundor!

  Hälsa alla!

 7. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Ja, tänk så det kan vara. Sture har tydligen varit ute så det räcker för hans del! Man kan verkligen undra vad han varit med om innan han hittades och fick flytta hem till matte Gudrun och dig Fia.
  Ja, vi älskar selen alla fyra och har verkligen roligt på våra promenader. Jag hälsar på alla och blir jätteledsen och sätter mig och tittar om någon har bråttom och inte hälsar på mig. Matte säger att jag är precis som hennes labradorpojke, som hon hade för jättelänge sedan. Han blev också jätteledsen om de någon han mötte inte hälsade på honom.
  Vädret får man ta för vad det är, här är det i alla fall hyggligt varmt i luften och solen börjar titta fram! En mysig vecka i mattes gos-säng önskar vi er!
  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 8. Hej goa Gudrun!

  Visst är vi duktiga, och matte är inte så sträng! En klick spraygrädde har ingen dött av, så det är bara lite ransonering som gäller.
  Inte heller kör vi med vågen dagligdags, utan nu försöker vi få bort några hekton innan jag ska upp på den igen.
  Ha det nu så bra, bland älgar och björnar där uppe, tills vi hörs igen! Husse och matte var på viltspaning i går kväll men såg ingenting spännande i mörkret.

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 9. Såå härligt ni verkar ha det med ”dagens prommis”! Och det är kanske lite trafik där ni går. . . . här nere är det desto mer! Så jag Felicia håller till på den inglasade terrassen istället för att gå ut i bland de stora brummande sakerna!
  ”Mini-Vinnie” är verkligen duktig som lärt sig gå i koppel utan att träna!
  Ha en fortsatt härlig vecka ni fina kissar! 🙂
  Tassekramar från Felicia och matte

 10. Jag antar att ni avstår promenixerna idag, för här uppe inbjuder inte väderleken till några större utsvävningar utomhus, det är som himlens portar öppnat sig på vid gavel. Tur att vi har gigantiska tallar här som bara står några meter från ytterdörren, har försökt sätta rekord i att ta mig till den närmaste men tvåbeningarna är så långsamma att jag hinner bli blöt ändå, fnys.

  Matten påtalade vikten av att jag inte ska äta så mycket mellan måltiderna för jag har också gått upp i vikt, men ett par dagars bantning brukar göra susen, fast fisken jag åt igår är ju rena dietmaten. Kokt torsk är bland det bästa jag vet, matten frågade om jag inte fått mitt hundliv om bakfoten, för du liknar mer och mer en katt som du ligger i och jomlar, hihi.

  Ser att ni är jätteduktiga på att kliva i selen, matten måste nog köpa en annan sele åt mig för jag kliver ur den och en hund på rymmen vill ju ingen ha, så vi tar tacksamt emot förslag på säkra selar. Den vi har idag heter Hurrta och ska visst vara riktigt bra men inte åt mig tydligen.

  Ni får ha det så bra resten av veckan, skulle visst bli bättre väder på fredag, då kan ni ju gå dubbelt så långt. Idag kan vi väl få slappa både fyr- och tvåbenta, hihi.

  Russelpussar i mängd från ett mycket blött Rörbäcksnäs!

 11. Hej Felicia och matte!

  Ja här står vi som vanligt på kö när de gäller att dagens promenad. Och nu kallas det plötsligt för motion och bjuds mer av än på väldigt länge.
  Trafiken är inte så hård här i det gamla kvarteret, utan det går bra och jag är överlycklig att få träffa gamla vänner och stifta nya bekantskaper.
  Men i dag regnar det som bara den, så vi får väl se hur det blir. En inglasad terrass låter som det perfekta stället just nu!
  Hoppas det går så bra det kan gå för er efter förlusten av er älskade Felix. Matte hälsar så gott och sänder en kramar till er båda.

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 12. Hej Felix!

  Jo minsann, att det är ”hundväder” här med i dag. Regnet står som spön i backen och allting flyter runt omkring oss. Det är så illa att till och med jag nöjer mig med att ligga i bilburarna på farstukvisten och titta på lillpippis vid matstället.
  Hur det blir med motionen i dag återstår att se, men jag har i alla fall kunnat konstatera att det kommit fram ett paket torsk, som ligger och väntar på att kokas till middag. Det är ”fina fisken” här med och smalmat som slår det mesta.
  Vara ute i sele är det bästa vi vet, och vi skulle aldrig komma på tanken att ”backa” ur den älskade makapären. Ska höra med matte när det gäller sele åt dig, men jag tvivlar på att det finns några riktigt rymningssäkra för krumbuktande russelhundar som du!
  Hur som helst önskar vi här hemma er alla där uppe i blöta Rörbäcksnäs en fortsatt fin vecka, då solen lär ska skina redan i morgon. Och då vill jag lova att det ska motioneras. Bröderna härhemma har matte passat på att ge en riktig duvning inomhus i ösregnet, för det är stora saker på gång framöver. Mer om det berättar jag på söndag!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 13. Så klart vi tänker på och känner alldeles hjärtevarmt med er. Vi vet hur det känns att förlora en älskad vän som varit med i många år. Matte önskar att ni boddde närmare så vi kunde stötta och trösta på riktigt. Men hoppas ni känner att vi verkligen är med er också på det här sättet!

  Kramar och tassekramar från oss alla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *