Min krage blev tovade hjärtan

Svans-Aremis26

Grattis säger vi i dag till Signe, Sally och kompisarna Moa och Lisa. Alla lyckliga vinnare av mina populära pälssvansar den här veckan! Hoppas ni blir lika glada i dem som broder Artemis är här hemma.

Han älskar verkligen sina pälssvansar och sköter dem som om de vore hans egna småttingar. Tassar omkring i huset, och pratar kärvänligt med dem i munnen, till långt in på nätterna.

 

Svans-Artemis24 

Nu på sommaren bär han ut svansarna en efter en så de ska få frisk luft. Sedan busar han som bara den med dem på gräsmattan, innan han stoppar undan dem i någon av lövkorgarna.

Det enda han ofta glömmer är att bära in dem igen om kvällarna. Så det får matte se till att fixa, för annars skulle han bli förtvivlad och leta sig fördärvad efter dem när vi andra lagt oss.

 

Stryk-Triton7 

Själv tar jag det lugnt efter att ha utsatts för ett bad av den högre skolan! Ett bad i balja i duschkabinen med upprepad schamponering, balsamering, frisering och allt vad det nu heter.

Resultatet talar sitt tydliga språk. Om kragen var liten förut, så är den knappast värd att kallas krage längre! Det mesta av den och pälsen har matte kammat ur, samlat ihop och tovat samman till små hjärtan att leka med.

 

Stryk-Triton5  

Fiffigt på sitt sätt, men ändå lite skämmigt tycker jag, då det är min egen krage det handlar om. Fast annars hänger vi ju ut det hon borstar ur till pippis, så hennes små ”hjärtisar” kanske inte är så tokiga i alla fall.

Tänkte först tiga om de hemgjorda mysleksakerna. Men så kände jag att de flesta som följer bloggen har katt och kanske tycker det är ett bra tips! Hjärtisarna kan ju prepareras med lite kattmynta för dem som älskar det!

 

Små-Bröder2 

Hur som helst repar jag mod igen och är snart lika busig som småbröderna. För det är ju bara en vecka kvar till min alldeles egen trädgårdsdag. Det går fortfarande bra att anmäla sig till matte på gpia.persson@outlook.com

Och svansarna den här veckan går alltså till Signe med matte Anna Nylund, Boxholm och Sally med matte Jenny von Reis, Sundsvall, samt Moa och Lisa med matte Gunnel Skoglund, Falun. Grattis till er allesammans!

 Med det önskar er en fin sommarvecka tills vi ses i trädgården eller träffas här i bloggen nästa helg. Tiden för Liten Öppen Trädgård är 14.oo – 18.oo och ni är alla så välkomna!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

7 svar på ”Min krage blev tovade hjärtan”

 1. Hej Triton! Vilken fin idé av matte att göra små hjärtan av din fina mjuka krage. Hon kan hitta på hon. Nu längtar jättemycket till nästa söndag när jag får träffa er alla igen både kattkompisarna och dom tvåbenta kompisarna som jag lärt känna under dom här fem åren. Nu hoppas vi bara på vackert väder också så blir allt perfekt.
  Tassekramar Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 2. Hej Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Ja, det kanske inte är en så tokigt att göra små mysleksaker av våra kragar! Du får testa därhemma Lotta och se om det går hem hos dina ulltussar.
  Så roligt att höra att du längtar till nästa söndag och hoppas på kära återseenden! Det gör vi med och håller alla tassar och tummar för att vädergudarna är med oss!
  Tills dess att vi ses, må så gott!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 3. Nej, nu blommar löken du har blivit mager och eländig, ingen stor lejonman kvar, matten hade väl kunnat köpa garn som hon tovat så hade du fått haft manen kvar. Fast nu är vi mer lika, för jag blev ju av med min päls inför sommaren jag med och det som hände var att sommaren försvinde, jag hade verkligen behövt min päls kvar, hihi. Du får trösta dig med att du torkar fortare nu när du har mindre med päls, ett tips är att du stryker dig kraftigt mot matten när du blivit blöt, för det gör jag med min matte, hihi.

  Solen lyser med sin frånvaro tänk om regnet kunde göra det samma men när hussen och jag var ute så var det som vanligt, stinkande från ovan. Hoppas att ni får fint väder till din stora dag och slipper det blöta som bara vill trilla ned. Dina brorsor ser ut att mysa, har de möjligtvis blivit vattentäta eftersom de ser så fluffiga ut?

  Du och dina brorsor samt dina tvåbeningar får ha det så musigt så här i slutet på den sk högsommaren, inte för att jag tycker det varit någon men ändå. Ha en skön vecka och samla nu all kraft ni kan få, så ni orkar med dagen D, hihihi.

  Russelpussar i mängd till dig och de dina!

 4. Hej Felix!

  Jo, nog fortsätter det att regna minsann. Just när husse tagit ut dynorna i mysstolarna till oss bröder, började de bli prickiga av någonting uppifrån och fick bäras in i uthuset igen!
  Så nu är det bara att söka skydd, för grått och kallt blev det direkt också. Tror inte att det här kan vara sommaren vi väntat på utan att den kanske kommer frampå höstkanten.
  Kragen har blivit mindre och mindre precis som det ska vara, och med de senaste badet blev jag sommarfin. Det enda bra med det är att den gamla kragen måste bort för att den nya ska börja växa ut.
  Nu tar vi det lugnt ett par dagar och laddar inför helgen. Fast på onsdag kväll är det sådan där cruising på stan, så då lär det bli full fart hela natten.
  Ha det nu så bra där uppe tills vi hörs igen, och hjälp mig hålla tassarna för att vi får fint väder på trädgårdsdagen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”!

 5. Åh så glad jag blev för vinsten, ser fram emot min pälssvans! Kram och tusen tack! /Signe
  Och jag håller med, det där med tovade hjärtan av kragen var väl en underbar idé!

 6. Hej Signe!

  Så roligt att höra att du tycker det blir spännande med en ny svans! Du hade turen att vinna och den är redan lagd på lådan. Så du bör ha den i din tass senast i morgon. Hälsa matte så gott!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 7. Hej Triton, Artemis, Mini-Vinnie och Febus! Jag fick min pälssvans idag och jag leker massor med den allaredan, slickar och skuttar med den. Synd att matte inte kan lägga ut en bild här men hon lägger en på fb så ni får be matte Pia att hålla utkik.
  Tack och stor tassekram från Signe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *