Min bästa tid är när huset sover

Otte-Triton5

Morgonstund har guld i mund som det så vackert heter. Och förtrollande vackert är det ute på gården i ottan den här tiden på året. Det är jag den första att skriva under på!

Här håller jag min alldeles egen gökotta, även om göken lyser med sin frånvaro. I stället är det ”Måsen” och hans vänner, som ger liv åt föreställningen i arla morgonstund.

 

Gaphals2

Nu börjar de vita snart avlösas av de svarta, just flygfärdiga kajungarnas hesa skrikande på föräldrarna efter mat, högt uppe på taken. Fortfarande så högt upp att jag inte ser dem från marken, men om bara några dagar så…

Då och då prasslar det också till lite utanför staket, när en och annan trött ”Kotte” återvänder hem efter nattens äventyr. Kollar om det finns någon mat kvar dricker lite vatten i fågelbadet och kryper in i sin trygga boning.

 

Gräs-Kotte3

Det här är dygnets bästa timmar och guld värda för mig. Ensam ute medan huset sover och utan småbröder att ta hand om hela tiden. De här morgontimmarna behöver jag för att må bra!

Och det är något alldeles speciellt ute just när solen går upp och natt blir till dag den här tiden på året. I halvsju-snåret har jag gjort mitt pass, klättrar upp på farstukvisttaket och ber att få hoppa in genom sovrumsfönstret.

 

Bus-Bröder4

Väl inne äter jag en välförtjänt frukost innan jag drar mig tillbaka och sover bort förmiddagen. Antingen i mitt favoritkrypin eller på strykbrädan i innersta lillrummet på övervåningen.

Då börjar sömntutorna till bröder vakna till och byter av mig ute på gården. Så tomt är det nästan aldrig, och knappast längre lönt för utomjordingar att försöka ta sig in.

 

Kottte-Vinnie23_redigerad-1

”Mini-Vinnie” och ”Lill-Kotte” har börjat busa ordentligt tillsammans. De jagar faktiskt varandra numera, och det ser för hejigt ut när ”kotten” sätter fart mot katten och sätter ”Mini” på plats.

I nästa stund är de bästiar igen, och jag trodde inte att igeklottar kunde busa på det sättet. Men ”Lill-Kotte” är speciell, då han var pytteliten när han kom hit sent i fjol somras och var ensam kvar här längst.

 

Kotte-Vinnie24

Nu tassar han omkring här i trädgården om kvällarna precis som om det vore hans alldeles egen gård. Och matte och han har ett så innerlig förhållande att han gärna stoppar lilla tassen i hennes stora hand när hon kommer med matskålen.

Rart så det förslår, men över till något helt annat. Bara en månad kvar till min stora dag ”Triton-dagen” eller ”Liten Öppen Trädgård”. Som traditionen bjuder sista söndagen i juli, och då är ni varmt välkomna att hälsa på oss bröder här hemma på Elsborg!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

18 svar på ”Min bästa tid är när huset sover”

 1. Jag blir alldeles varm innanför pälsen när du berättar om dina mornar, jag är nog mera som dina bröder, ligger helst och drar mig i alla fall till en halv åtta, sen ut en snabbis och så in i kojen på studs, är bara så pömsig. Fast du och matten skulle trivas bra ihoper, för hon kan stå ute tidigt och bara dra in alla dofterna. Strunt samma vi är som vi är allihopa, jag tycker i alla fall att bilderna på den häringa sidan är något alldeles extra.

  Kottes tass i mattens labb, det vore något att se det, matten får rysningar inte av avsky nej du skulle bara se mattens flin när hon ser på kottebilderna och läser om era kottar.

  Hoppas att du också fått finväder, för här uppe har det varit helt himmelskt idag, hela dagen har tvåbeningarna och jag varit ute på altanen och bara njutit av den underbara solen. Visst mitt i värsta hettan gick matten in och donade och jag tog mig en lur på soffan, hihi.

  Ni får må så gott och hälsa till tvåbeningarna från mina tvåbenta.

  Russelpussar i mängd.

 2. Hej Triton! Ja visst är den här årstiden fin när det är ljust nästan hela dygnet runt. Jag har varit ledig ett par veckor nu och haft väldigt svårt att gå och lägga mig på kvällarna. Nu är det slut med det och klockan kommer att ringa kvart i sex i morgon bitti så det gäller att komma i säng tidigt. Fast det blir svårt. Just nu längtar jag jättemycket efter sista söndagen i juli när jag får träffa er alla igen. Ha det så gott tills vi hörs igen och hälsa dina småbröder och matte och husse.
  Tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 3. Åh så mysigt du har det i den tidiga morgonen. Här så är det Prinsen som är först med att gå ut och se världen vakna till.
  Månntro är det så att åldern spelar in att ni vill ha egentid tidigt på morgonen:))))
  Findus och Molly vaknar till när frukostens serveras.
  Findus är ute hela dagarna och långt in på natten. Kommer hem och äter, leker med Molly, visar sig så inte jag behöver oroa mig.
  Molly håller sig runt här på tomten. Kan försvinna ut på ängen mittemot korta stunder tillsammans med Findus.
  På morgonen och kvällen går vi allihop ut på en promenad och leker vid våran alldeles egna tränningsbana.
  Så underbart att läsa om era ”kottar”
  Kramar och nospussar från oss i Ulvshyttan

 4. Vad myspys ni har! I år ska jag försöka komma o hälsa på på din dag! Flamman klättrade upp i en annan lönn i lördags…HÖGT upp! Men stammen sluttade lite lagom så hon tog sej lätt ner till lite mer ”lagom” höjd. Där satt hon ett tag o grät, sen försökte hon ta sej ner en gren till men ramlade/hoppade ner. Matte ser med hjärtat i halsen att hon håller upp en tass! Hinner tänka NEJ inte ett benbrott! Sen tassade hon iväg helt oberörd! Flisan har fått dille på ringlande slingrande varelser som släpps inne! Matte INTE GLAD! Ha så skönt!

 5. Hej Triton!
  Jag tycker verkligen fotot på dig visar att det finns anledning till uttrycket ”cool cat”. Jätteskönt att du får lite egentid, du var ju ändå först på plan av gänget där nu! <3
  Sommarkramar från Lakrits m familj till hela din!
  PS. Jag ska få följa med till Öland i år också, men det blir inte förrän i augusti. Det ser jag fram emot!

 6. Hej Felix!

  Det är rena lyckopillret att få de där timmarna, när alla sover, för mig själv ute bland alla nära och kära vilda djur i trädgården. Du är ensam russelhund utan småbröder att ta hand om, och därför kanske du inte behöver den här rofyllda ottan som jag känner att jag behöver.
  Så börjar ju husse och matte också bli till åren, så jag får alltmer tänka på att ta hand om dem med.
  Ska be matte försöka ta ett kort på ”lillkotte” med sin lilla tass i hennes stora hand. För du må tro att han kollar noga att det är just hennes hand, då det är bara den som duger.
  Jodå, finvädret har kommit och i helgen var det himmelskt även här. Hoppas det fortsätter både hos er och oss hela veckan!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 7. Hej hela gänget i Fiskarbo!

  Oj då, är semestern din slut redan nu matte Lotta. Men du kanske har lite mer kvar att ta ut sedan! Och så hoppas jag att du får vara ledig och hemma hos Tusse, Zibell och Leo på helgerna i alla fall.
  Ja du, nu börjar det dra ihop sig till den stora dagen. Litar på att du kommer då, som börjar bli något av tradition. Ha det så gott där hemma allesammans, så hälsar jag småbröderna så länge. Vi hörs och syns!

  Tassekram Triton och hela familjen

 8. Hej hela familjen i Ulvshyttan!

  Äntligen någon som förstår mig och har samma behov av den här egentiden på morgonen. Kan säkert ha med åldern att göra, då vi oavsett år är äldst i våra familjer både Prinsen och jag.
  Det krävs liksom lite mer av oss än av de yngre som mest leker sig genom livet. Så härligt det låter med era gemensamma kvällspromenader vid er alldeles egna träningsbana. Det är en höjdare att få gå på promenad lite utanför gården.
  Ja, ”kottarna” sprider så mycket glädje, och verkar bli fler och fler, så jag är nästan orolig för att de ska äta oss ut huset. Fast skämt åsido så är det nog ingen fara, även om det är kattmat som gäller även för dem! Ha det nu så gott hela familjen tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 9. Hej KH och hela familjen!

  Jo myspys är det vill jag lova, och jag hoppas verkligen få se dig i min lilla öppna trädgård i år. Inne på våran gård har vi lyckligtvis inga så där höga träd som du har. För hade vi det skulle säkert Febus sitta högst upp i toppen varje dag!
  Tur i alla fall att det gick bra med Flammans tass och att det inte blev några problem med den. Skulle tro att hon lär sig vara lite mer försiktig med tiden. Hon är vad jag förstår bara barnet än!
  De där ringlande, slingrande varelserna låter ruggigt intressanta tycker jag. Det där får du allt förklara lite närmare! Och förstås ha dte så skönt det går med dina ”yrväder” till katter. Och glöm aldrig att bättre vänner får du leta efter!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 10. Hej på er

  Vad du är uppe tidigt Triton, här sover vi länge.Nu har det varit skönt på balkongen så där har vi sovit både dag och natt.
  Blir varm i hjärtat när vi ser bilderna i bloggen. Lyckliga ni som har Kotte i på gården.
  Ni får ha det så skönt allihopa.

  Tassekram från Fia,Sture och matte gudrun

 11. Hej Lakrits och hela familjen!

  Tack för den fina komplimangen, för en ”cool cat” är väl just det jag verkligen vill vara och vill anses vara. Här ute i min ensamhet, lagom dold bakom någon av alla blommor, eller inne i skrivarstugan, hinner jag samla tankarna och samla kraft inför dagens uppgifter.
  En ”cool cat” måste du också vara som ska ut och resa så långt i sommar! Håller tummarna för att det går bra för er och att ni får en härlig semester!
  Tills vi hörs igen, ha det så bra och hälsa husse och matte så gott!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 12. Åh vad det skulle vara roligt att komma och se er fina trädgård ”live”! Men jag gissar att ni bor en bit bort från oss i Boxholm så jag får nöja mig med fantastiska bilder och härlig text om livet hos er! Och det är ju nästan, men bara nästan, lika bra
  Puss på nosen, missar och kottar och kram till matte (som jag tror kanske hjälper till liiiiite med texten. Signes matte Anna

 13. Hej Triton!
  Så mysigt du verkar ha det i ottan när alla dina bröder sover! Man behöver vara ensam ibland och få lite egentid för att må bra. . . . så vi förstår dig så väl!! Men själva vill vi nog sova ett tag till. . . och vara uppe på kvällen istället!!
  Nu börjar det bli sommar här och lite varmare så vi hoppas att väderkartorna stämmer framöver!
  Ha en fin vecka! 🙂
  Tassekramar Felix & Felicia

 14. Ringlande slingrande varelser är något som en matte har fobi för! Hittills har det ”bara” varit kopparormar (vet att det inte är en orm men den ringlar o slingrar sej=skräck!) som avlämnats ringlande slingrande inne! En död snokunge har plockats ut! Väntar bara på att den kära Flisen kommer med en huggorm! Då säjer matte upp bekantskapen totalt! Stjärten på en kopparorm slingrar sej när den avlämnas! Lovar att matte skriker HÖGT när en st katt hoppar upp i soffan med en del av en kopparorm! Vilken fart det blev på matte när Flisan kom med en ”hel” levande kopparorm på gräsmattan! Hon såg väldigt förvånad ut när dörren stängdes! 🙂 Inget att ta efter! Håll er med era igelkottar! Matte hoppas att kopparormarna tar SLUT! Nu är det 5 gånger det har ringlat o slingrats inne, även hela har lyckats tas in! Det är 6 gånger för mycket! 😉

 15. Hej matte Anna!

  Ja tänk så trevlig det skulle vara att få träffa dig i verkliga livet. Du ska då veta att du är jättevälkommen, då det känns som om vi blivit riktigt goda vänner här i bloggen.
  Förstår att det är lite långt, då vi bor i Falun i Dalarna och du 30 mil bort. Men kom ihåg att om du har vägarna förbi, så är det bara att du hör av dig och tittar in på en fika då i stället. Matte hälsar så gott och sänder puss till Signe kram tillbaka till dig!
  Ha det nu så gott båda två i sommarsolen tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 16. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Det här med tidiga morgonstunder är någonting jag varmt rekommenderar! Uppe med tuppen kan man med gott samvetete sig en ”tuppis” på förmiddagen utan att ha dåligt samvete för det.
  Tänk att alla blir så varma i hjärtat när de ser våra ”kottar”. Det värmer mitt hjärta, då det måste betyda att de små taggiga varelserna är väldigt älskade av väldigt många.
  De behöver all visad hänsyn och hjälp de kan få, då de haft det svårt att anpassa sig till alla moderniteter i samhället. Och här hemma lovar vi i alla fall dra vårt strå till stacken för att de ska ha det tryggt och bra.
  Ha det så gott ni med och njut av sommarsolen tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 17. Hej Felix och Felicia!

  Vi är alla olika, men jag blir på dåligt humör om jag inte få de här timmarna i min ensamhet att fundera över livets allvar. Kanske har jag det efter världens snällaste storebror Nisse, som fanns här när jag kom och som jag har att tacka för allt jag lärt mig och numera kan.
  Äntligen börjar det också bli lite sommar, och då är det förstås härligt att vara uppe till sent om kvällarna också! Ha det nu så bra tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 18. Hej igen KH och Co!

  Nu förstår jag bättre. Det skulle säkert inte vara populärt här hemma heller! Katten Oskar, som var en maine coon och fanns här före oss, blev biten i tassen av en huggorm som han inte kunde låta bli.
  Det blev sjukhus och medikamenter, och han var tagen en hel vecka efteråt. Lyckligtvis blev han frisk och kry efter det, men ”huggisar” är verkligen inte att leka med.
  Så var rädda om er och inte minst var rädd om matte och mattes hjärta!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *