Vi sniffade oss ”höga” på ”gräs”

Sommar-Artemis8

Upp-och-nervända-världen blev det i fredags när sommaren kom med buller och bång. I ett huj vaknade allt och alla till liv och var på sprudlande humör.

Broder Artemis slängde sig på rygg och såg ut att vilja ta hela världen i famn. Men så hade vi bröder också fått en hel burk torkad kattmynta att leka och förlusta oss med.

 

Nyckelpiga3 

Den tömde vi snabbt ut på gräsmattan och sniffade snart ”gräs”som bäst hela brödraskaran. Till och med jag, som annars är ansvarsfull, lät mig drogas av myntan och blev som en busig unge på nytt!

Trodde nästan jag var på lyset när jag fick se årets första nyckelpiga promenera runt på ett humleblad. En välkommen hjälpreda, som är bra på att skydda rosor och humle från elakingar.

 

Tung-Triton3

Hoppas innerligt vi får hit jättemånga prickiga pigor i år, så matte slipper gå med lilla målarpenseln och befria blommorna från löss och allt vad det nu heter. För sådant elände slipper man inte ifrån med rosor i trädgården.

Husse kan aldrig spruta något giftigt medel på vare sig humlen eller rosorna, då de är mina främsta vitaminkällor. Dessutom har vi  ju ”kottar,” pippisar, humlor och fjärilar som vi vill att ska trivas hos oss i trädgården.

 

Fjäril2 

Så fort solen skinit några timmar och värmt upp luften kom den första fjärilen och fladdrade runt huvudena på oss. ”Mini-Vinnie” blev förstås överlycklig och gjorde sitt bästa för att lyckas fånga den.

Men nässelfjärilen klarade sig, och hann smaka på lite av varje i grönskan, innan den drog vidare. Det tog nu  ”mini-brorsan” med ro och återvände till den tomma burken som fortfarande doftade kattmynta.

 

Mnta-Vinni1 

Tänk jag tror att ”Mini-Vinnie” är världens lyckligaste lilla katt. Han är så mild i sinnet, förnöjsam och nyfiken på allt, att jag blir riktigt varm i hjärtat bara av att titta på honom.

Men så är han också bara  10 månader, så allt som händer i naturen är första gången för honom. Och första gången för oss var också det som hände här den där första sommardagen.

 

Hacke3 

Plötsligt bara satt han här och åt talgbollar som bara den. En livs levande liten”Hacke”, som tydligen också han flyttat in till stan och nu håller oss sällskap dygnet runt.

Pigg och glad, men liten och tunn, och hungrig som bara den! Så talgbollarna ryker med en väldans fart, och i morse halv fem var han redan i full gång med morgonmålet.

 

Mynta-Febus3 

Så nu händer det nya saker varje dag, bara solen och värmen kommer tillbaka! i skrivande stund sitter jag och minns den där första sommardagen då vi blev höga på kattmynta hela brödraskaran.

Minns lillebror Febus som aldrig verkade få nog och rullade runt i gräset i timmar. Blir det bara sommar igen ska vi får en omgång till har matte lovat. Så nu håller vi tassarna för det och önskar alla en fin-fin vecka!

Tassekram sibiren Triton md bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

10 svar på ”Vi sniffade oss ”höga” på ”gräs””

 1. Ja, inte kan jag påstå att det är sommar, här flyger det pingviner och isbjörnar i vinden, så man får ducka när man kommer ut. Inte bildligt talat förstås men det känns så när man sticker ut nosen. Hussen eldar i ve’spisen och tur är väl det, för här var inte skönt när vi kom upp.

  I fredags hade vi också rena rama sommaren men i lördags då fick jag vara själver hemma, ja inte riktigt förstås för min tvåbensbror var hemma med mig, vi hade faktiskt jättemusigt.

  Nu hoppas jag som du att det blir sommar snart, Hoppas att ni katter inte blir höga som julgranar för jag vill allt ha er kvar på marken ett bra tag till, hihi. Du må tro att göken hoar här så fort det blir kväller, lite spökigt är det allt när det ekar som det gjorde igår kväll. Ni får ha det så braigt nere i stora staden och hoppas att ni får sol och värme.

  Russelpussar!

 2. Hej Felix!

  Säg den glädje som varar för evigt! Nej, underbart är kort, och den efterlängtade sommaren fick ett snabbt slut även här. Nu är det svinkallt igen med blåsväder efter en dyngsur regnnatt.
  Men vi fick lite försmak i fredags i alla fall, så vi får inte ge upp hoppet än även om det känns förtvivlat. Bara en och halv vecka till midsommar, och sedan vänder det och blir mörkare igen. Hugaligen!!!
  Ha det nu ändå så gott det går vid vedspisen. Någon sådan har vi inte här, men nu åker golvvärmen på! Hälsa alla de dina så gott så länge!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 3. Hej på er busisar!
  Visst var det en härlig dag! Men det blev bara EN dag, och så började det skvala igen. Och visst piggnar man till, med eller utan kattmynta, när solen tittar fram. Det var första gången som jag vågade sätta mej ute på förstubron, men inte utan tröja.
  På tal om hackspettar, så kan jag tala om att här är ”hackarna” stamgäster. Jag önskar bara att dom höll sej på ”stammarna” och inte hackade på huset. Här äter dom också talgbollar, men också solrosfrö, bröd, ost, makaroner, potatismos och gröt. Kan väl säja att dom äter av det som bjuds. Så har vi också domherrarna; dom kommer till oss när det blir sommar. Dom brukar sitta i syrenbuskarna när dom blommar.
  Nu ska vi hoppas att det slutar skvala och blir soligt och varmt.

  Kramar till er alla från Gudrun.

 4. Alltså, Triton, din matte är ju rena naturfotografen! Vilka fina bilder Och så skriver du ju så fint till, man kan känna hur ni njöt av sol och kattmynta! Nospuss från Signe och matte Anna

 5. Hej Gudrun!

  Samma här, det blev bara en riktig sommardag!!! Fast som alltid trodde vi att nu är sommaren kommen, och någonstans längst inne hoppas jag att det här bara är ett tillfälligt avbrott. Härligt var det i alla fall, och äta ute en solig kväll är det bästa vi vet!
  Tänk att ”Hacke” var något helt nytt för mig. Jag har hört honom flera gånger i skogen, men aldrig lyckats få se honom på nära håll! Nu sitter han i våra talgbollar nästan dygnet runt och låter jättelustigt när han ser någon av oss.
  Han har även börjat sitta vid buren med solroskärnor och äta som bara den. Och så i den stora häggmispeln alldeles utanför grinden. Men huset låter han fortfarande vara ifred för näbben! Håller med dig att vi håller tassar och tummar för sol och värme, och hoppas på en fin fortsättning på veckan!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 6. Hej Signe och matte Anna!

  Team heter det visst, det som matte och jag är. Och visst är vi väl ett rätt bra team, som på vårt sätt försöker sprida glädje och sätta lite guldkant på tillvaron. Den var för härlig den där första sommardagen, och nu längtar vi efter fler. En fin vecka önskar jag er och rekommenderar varmt lite kattmynta till dig Signe!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 7. Ni är ett kanonteam, det är en sak som är säker! Må så gott! Signe och matte

 8. Visst är det härligt med sommar, Triton. Vi hade vår första riktiga sommarkväll ikväll, det var motvilligt jag gick in för att ha dialys.
  Vilken toppenidé att strö ut kattmynta i gräset, det ska jag definitivt prova åt Findus och Fjollan imorgon.
  Hoppas ni och vi får en lång härlig sommar!
  Gos med nos från oss!

 9. Tack goa rara Signe och matte Anna! Nu blir vi nästan lite blyga både matte och jag! Ha det så bra i sommarsolen tills vi hörs på söndag igen!

  Tassekram Triton

 10. Hej Nina, Findus och Fjollan!

  Hoppas allt är bra i solskenet och att matte mår bra efter dialysen i går. Blir spännande att höra om ni uppskattade kattmyntan í gröngräset lika mycket som vi. En lång skön sommar önskar vi er tillbaka, men hoppas förstås ni tittar in till oss mellan varven även i sommar. Matte hälsar så gott till er alla tre!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *