Hallå där – Triton här

Ögon-Triton5

God söndag på er alla nya och gamla vänner. Det är jag som är sibiren Triton och den som håller koll! Tillsammans med mina bröder hoppas kunna sätta guldkant på era helger framöver på den här adressen.

Vi kommer närmast från Dalarnas Tidningar, där jag bloggat varje vecka sedan jag kom till Falun för drygt fem år sedan. Nu vidgar jag mina vyer, flyttar hit och blir ”mittmedian”!

Grus-Triton8

Här hoppas jag hitta nya vänner upp över landet, samtidigt som jag förstås håller alla tassar för att mina gamla trogna följer med. Lite pirrigt känns det, men jag hoppas vi ska trivas med varandra.

För Veckans Triton kommer alltid att vara Veckans Triton. En blogg med målsättning att inspirera, sprida glädje och på ett lekfullt sätt lära ut kattvett så att alla får det bra.

Kvist-Artemis2

Min närmaste medarbetare är broder Artemis, som också han är en sibirisk katt på snart fem år. Han är den lite blyge och försiktige, som tänker efter före och inte gör några stora misstag.

Söt och rar som en kattunge tassar han genom livet med egentligen bara två fiender. Sopbilen som kör sopor och sopbilen som sopar gatan! De får honom att fly in i skyddsrummet under pläden i soffan.

Trapp-Febus3

Ett par åt yngre är yrvädret Febus av syskonrasen neva masquerade. Den mest utmärkande för honom är de busiga blå ögonen, tillsammans med att han är jättesnäll och vig som en cirkuskatt!

De första två åren flög han både högt och lågt, och var på rymmen så fort vi andra vände ryggen till. Sedan satt han förtvivlad utanför staketet och väntade på att vi skulle hämta hem honom.

Karagan-Vinnie1

Men så i höstas kom dådet lilla kärleksknytet ”Mini-Vinni”, som han tog till sitt hjärta direkt. Och från den stunden är Febus den bästa tryggaste storebror en liten minibror kan få.

Det finns inte på kartan att han skulle klättra över staket och lämna sin älskade ”Mini-Vinnie” i sticket. De tu är ett, precis som broder Artemis och jag! Och till veckan stundar efterlängtat trädgårdsarbete för hela familjen.

Prinsen1

Mer om det nästa söndag, men först veckans glada! Det är att den här lilla söta kattpojken, som suttit hemlös hos polisen och tack vare mattes engagemang och inlägg på facebook fått ett tryggt kärleksfullt hem.

Han kalIas numera Prinsen och i veckan var han till veterinären för att bli kastrerad, id-märkt och vaccinerad. Nu har han fått ett tryggt och kärleksfullt hem hos ett underbart pensionärspar och 21-åriga katt-tanten Bobby!

Skilla1

Med ”lyckoprinsen” och den här lilla blyga blå skillan tackar jag för mig och önskar er alla en solig vecka tills vi hörs igen nästa söndag. Håll utkik då, för jag har mycket förtälja inför Valborg och första maj!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

 

 

 

 

24 svar på ”Hallå där – Triton här”

 1. Hej Triton! Vad glad jag blir att se att allt fungerar med bloggen. Matte var ju lite orolig igår när jag var hem till er och hälsade på. Vilken fin presentation du gör av dig själv och dina små bröder. Jag lovar att många kommer att läsa bloggen, det finns inget roligare söndagsnöje. Nu kommer varmvädret så ni kan vara ute hela dagarna och hjälpa matte och husse med plantering.
  Många tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 2. Hej Triton
  Klart vi följer med vart ni än flyttar. Ser alltid fram emot att läsa om era äventyr veckan som gått. Blåser alldeles för mycket i dag för att Molly ska få springa fritt. Det är både Prinsen och Findus nöjda med att matte bestämt. Tror även Molly Polly är nöjd med det

 3. Häjj!
  Vi ser er ända till Dala-Järna. Funkar jättebra!
  Tjingeling från oss till er med massor av nosbuffar.

 4. Hej Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Tack för er rara hälsning och så skönt det känns att vi hittat varandra här. Men det är mycket som behöver justeras, inte minst så bilderna blir bättre när det är små. Nu måste du klicka dme större för att få riktig skärpa.
  Det och mycket mer får vi ta upp med ”Blogg-Johan” i morgon, men jag ville i alla fall visa att vi är på gång på det här nya stället.
  Kallt och blåsigt som bara den i dag, men väderfolket utlovar värme till veckan.
  Så ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”!

 5. Hej Prinsen, Findus, Molly och matte Anja!

  Goda vänner är trogna vänner, och det betyder jättemycket att ni följer med mig. Det får mig att känna mig trygg, fast det känns lite krångligt med det tekniska just nu.
  Förstår att lilla Molly fått hålla sig inne i dag, då ”Mini-Vinnie” haft fullt upp att hålla sig på marken. Vi andra är inte direkt överförtjusta i blåsvädret vi heller, men det lär ska komma med vårvärmen.
  En solig vecka, tills vi hörs igen, önskar vi er hela familjen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 6. Klart att vi hänger med, som du ser är jag uppe och kvällssuddar idag, jag som brukar slagga in tidigt, det måste vara ljuset. I alla fall så är jag glad att du inte stängde ner utan jag och matten kan fortsätta att följa dig här ute i zybervärlden.

  Här har det varit riktigt varmt idag och jag har haft koll på småpippisarna samt alla Kurrar som kutar runt här, fast jag får inte vara själver ute på altanen för Kurre är inte ett dugg rädder för mig, det borde han tror jag, hihi.

  Ni får ha en skön vecka, kollade väderrapporten och det ska visst bli fint i morgon med över hela vårt avlånga landskap. Så det blir att vara ute och snosa i morgon med, hoppas att du och dina bröder får göra det samma.

  Russelpussar!

 7. Vi håller med föregående talare ”klart vi hänger med” och kollar vad du och dina bröder har för er under veckorna!! Det är alltid lika spännande, intressant och roligt att läsa om era äventyr!:-)
  Ha en fin vecka!
  Tassekramar Felix & Felica

 8. Hej Felix!

  Känns tryggt att höra att du är med mig här ute i rymden. Var så slut i går, efter allt krångel med bilderna, att både matte och jag nästan somnade vid arbetsmaskinen.
  Det är fortfarande trassel med hela bloggportalen, men nu finns det i alla fall experter på plats som kan hjälpa oss. Själv tänker jag gå ut och lägga mig i solen.
  Det är härligt lugnt och varmt här i dag, men i går blåste vi nästan bort. En av de hängande blommorna for i marken med en hiskelig smäll! Ha det nu så bra, och var snäll mot din Kurre, som matte säger är en jättetrevlig liten krabat. Hälsa matten och alla andra så gott, och håll tassarna för att det blir bra här ute i rymden.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie

 9. Hej Felix och Felicia!

  Så glad jag blir att se er här. Nu börjar modet återvända, då jag ser att ni är med mig! Känner mig fortfarande lite vilsen, men det lär väl ska bli bättre med tiden.
  Allt är så nytt än, och därför är det så viktigt att ni som är mina gamla vänner finns på plats. Ni är ovärderliga sådana här gånger, och ger mig självförtroendet tillbaka!

  Tassekam Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 10. Hej bästa Ritva!

  Tack rara du för dina fina ord! De var inte många, men säger allt! Matte hälsar så gott och hoppas att det går bra för dig! Du min vän som aldrig sviker!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 11. Hallå Misster Cassis och tasseleraren Herr Grysen!

  Härligt att höra att vi når ända upp till er i Dala Järna. Det är inte långt från Malung, som husse och matte kommer ifrån. Då hoppas jag vi kan fortsätta hålla kontakt, och att ni hälsar husse och matte välkomna att titta in till oss här hemma i Falun!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini,Vinnie”

 12. Instämmer helt med föregående läsare, din blogg med alla
  fina foton tillhör veckans höjdpunkter!
  Ha en fin vecka med massor av bus & gos!
  Många mjuka klappar från Britt-Inger.

 13. Hej Triton och ni andra, vi har hittat er. Solen skiner och vi har det så skönt på balkongen pippisarna kvittrar ute. Ni får ha en skön vecka.
  Tassekram från Fia, Sture och matte Gudrun

 14. Vilken tur att fler får dela er vardag,för det är ju som sagt dagens höjdpunkt när man får läsa eran blogg.Soliga kramar från Björbo

 15. Hej Triton o bröderna!
  Jag har följt er fina blogg en tid där jag först såg den i fb gruppen siberisk katt. Nu på den nya adressen måste jag tyvärr säga att de fina bilderna är nedskalade på något vis och är inte tydliga, man måste klicka upp var bild för att dom skall komma till rättvisa. Detta är möjligtvis något som kan förbättras hoppas jag. En trevlig vår önskas en läsare långt söderöver i vårt långa land.
  Med vänlig hälsning
  Maurritz

 16. Hej Mauritz!

  Du må tro att vi hade problem med bilderna i går, men inte kunde fixa det förrän i dag! Skrev därför på mattes fb-sida och bad alla gamla vänner klicka upp bilderna, tills vi hunnit få teknisk assistans. Bloggportalen är inte officiellt öppnad än, så inga nya läsare bör ha sett det.
  Nu är läget under kontroll, så du är välkommen in igen och kolla. Hoppas också du fortsätter hälsa på oss, och en trevlig vår och önskar vi dig tillbaka från Dalarna!

  Tassekraam Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 17. Hej Vivianne!

  Visst är det väl roligt att vi kanske får fler vänner här, men våra gamla trogna är vi väldigt rädda om. Därför är jag så glad att du hör av dig, när du nu är hemma i Dalarna. För du förstår väl att vi vill fortsätta vara dagens höjdpunkt för dig både här hemma och när du är i ”Amerikatt”! Nu har vi också fått teknisk assistans, och fixat till bilderna så allt är frid och fröjd igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 18. Hej Britt-Inger!

  Tack goa rara du för dina uppmuntrande ord. Jag och bröderna blir nästan lite blyga, men visst vill vi fortsätta tillhöra veckans höjdpunkter! Det är stort och vi lovar att göra vårt bästa. Nu är också bilderna till det första inlägget här fixade, och vi kan sätta igång med trädgårdsarbetet. En fin vecka önskar vi dig tillbaka, och matte hälsar också så gott!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 19. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Härligt att höra att ni hittat oss fast bloggportalen fortfarande inte är helt klar! Bilderna som inte ville riktigt i går är också fixade, så nu börjar det se riktigt bra ut. Solen skiner och blåsvädret är på väg att ge med sig. En riktigt skön vecka önskar vi er tillbaka!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 20. Hejsan Triton!
  Såklart att vi fortsätter läsa om alla era äventyr och beundra er på alla fina bilder, det gör att man blir varm i hjärtat. Ha en bra vecka i solen och hälsa bröderna, matte och husse!
  Kramar från Sputnik och Inger

 21. Hej Sputnik och Inger!

  Tack och lov att ni också hittat hit. Nu börjar det kännas lite tryggare, med många gamla vänner vid min sida! Har förstås aldrig trott att ni skulle tappa bort mig och bröderna efter så många år. Känns så skönt att kunna göra dig varm i hjärtat Inger, och är du det känner Sputnik det med. En riktigt solig vecka önskar jag er tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *