Det bästa med VM är ”Bubo”

 

Ho-o, ho-o, ho-o hälsar tävlingmascoten ”Bubo” och alla vi andra idag från VM-staden Falun. Här handlar det mesta nu så mycket om skidor, på längden, bredden och höjden, att man inte kan annat än ryckas med.

Här hemma skapar vi stämning med vår alldeles egen ”Bubo”-familj medan vi kollar på tävlingarna i arbetsmaskinen och på tv-apparaten. Mjukisuvarna är riktiga godingar och har hängt med sedan VM i Falun 1993.

 

Tur i alla fall att ”Bubo”-familjen är mjuk och go, och inte lika svårfångad på bild som oss bröder! För matte har råkat få ”musarm” av manicken bredvid arbetsmaskinen och har så grymt ont att hon nästan inte kan hålla i bildapparaten.

Inte heller kan vi bröder jaga bort ”musarmen” åt matte, fast det skulle kunna tyckas så. Därför blir det lite stillsammare bilder här i dag, men det kan väl passa bra som motvikt till skidåkarnas sagolika framfart i spåren.

 

Husse och matte jobbar som bara den i soffan för att hjälpa Stina, Sofia, Charlotte, Calle och allt vad de heter i mål. Och jag förstår att det ser likadant ut hemma hos er! Så passa på att ta en liten vilostund med oss i bloggen.

Fast här hemma händer oförklarliga ting som gör att vi själva inte kan koppla av riktigt i mörkret. För det känns som om någon, som vi inte riktigt lyckats få kontakt med, håller på att försöka nå oss utan att nå ända fram.

 

Det började i fredags kväll med att dörrklockan började spela en melodi vi aldrig hört den spela förut. Och inte nog med det! Den spelade melodin fast ingen människa finns i närheten som kan ha ringt på klockan!

Det handlar nu inte om ringklockan utanför dörren utan om den som sitter intill postlådan utanför grinden. Här hemma är det bara den som används, då grinden som oftast är låst och vi bröder ute på gården.

 

Fyra gånger i fredags kväll och fredags natt spelades samma melodislinga upp, med några timmars mellanrum, utan att vi lyckades få någon förklaring till musiken. Det finns ingen som helst åverkan på ringkockan, och inte en levande varelse har synts till.

”Mini-Vinnie” som fortfarande ryms i postlådan har till och med hjälpt matte hålla koll på ringklockan utan resultat. Så nu börjar vi undra om det var en hälsning från ”andra sidan” eller kanske en föraning om något som komma skall!

 

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

10 svar på ”Det bästa med VM är ”Bubo””

 1. Hej på er i VM Falun!
  Nyligen kom våran matte hem från Falun. Hon var där för hon skulle se någon som heter Stiko Per Larsson. Han gör bra musik tycker hon. Vilket märks, eftersom hon har spelat mycket av hans låtar här hemma.

  Det har inte varit så mycket med VM tittande här hemma hos oss. Eftersom matte är inte så intresserad av det.

  Ni kanske har påhälsning från andra sidan. Matte brukar ha det ibland säger hon.

  Ha det så bra!
  Tassiga kramar från Jemina, Trigun, Hellraise & matte Anna.

 2. Härligt 🙂 vi har också en bubo hemma, lite nostalgiskt
  Det var nog någon från andra sidan ska ni se, finns hos oss med.
  Tur Vinnie hjälper er ha koll på klockan 🙂
  Kram på er alla från oss i Älvnäs

 3. Hej Jemina, Trigun, Hellraise och matte Anna!

  Så trevligt att höra från er fyra igen! Här är det VM för hela slanten, och det är bra för då är husse och matte mestadels hemma.
  De är båda från Malung, och det säger väl allt med tanke på ”Silver-Stinas” suveräna framfart i spåren. Ja vi tror nästan vi haft påhälsning från ”andra sidan”, för det är verkligen något oförklarligt som spelat för oss!
  Ha det så bra själva där borta i Hofors!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis. Febus och lille Vinnie

 4. Hej på er alla i Älvnäs!

  Förstår på matte att vår gamla ”Bubo”-familj väcker känslor och minnen från förr. Den har ju faktiskt hängt med här hemma i 22 långa år.
  Låter som ni också upplevt det där med hälsningar från ”andra sidan”. Känns bra att fler varit med om det, och att det faktiskt finns saker som inte går att förklara.
  Kan lova er att vår lille Vinnie är en helt otrolig minibror. Han ställer upp på allt och älskar att vara med där det händer någonting! Så självklart har han hjälpt matte hålla koll på ringklockan!
  Ha det nu så bra tills vi hörs igen! Husse och matte hälsar er alla så gott!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 5. Hejsan i ”VM-Landet”! Vilka fina ”BUBO” har aldrig sett sådana förut! Jätte härliga och gosiga och det verkar ni också tycka! Annars är det inte så mycket VM här hemma hos oss. . . . . men det är väl så när man inte bor i Falun!! Väntar med spänning på varför er klocka ringer. . . . . . kanske ni har fått en förvarning från ”andra sidan”!!!! Vem vet!!!
  Ha en fin vecka!
  Tassekramar från Felix & Felicia

 6. Hej Felix och Felicia!

  Så roligt att få presentera ”Bubo” för er! Den är VM-mascot även i år och världens mjukaste goaste berguv.
  De levande uvarna bor uppe i gruvan här ovanför och berguven är vår landskapsfågel. Den är störst av alla ugglor och farlig även för oss katter.
  Därför får vi bröder inte vara ute på gården ensamma om nätterna. Men VM ”Bubo” är betydligt fridsammare och en riktig raring att gosa med.
  Den där märkliga föraningen eller påhälsningen från ”andra sidan” som vi haft i helgen tänker vi fortfarande på. Vem eller vad det var får väl framtiden utvisa!
  Ha det nu så bra tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 7. Så mysigt Mini-Vinnie ser ut att ha ihop med Bubo, så mysiga gosedjur och en berguv förstås, det är inte så lite orättvist att ni kan gosa med era Bubosar, det kan inte jag för jag kan inte ta mig upp i tallen. Ja, där våran fräsiga slaguggla sitter och myser dagarna i ända, idag har den jobbigt för det blåser baske mig stormvindar i byarna, snön kommer på tvären och jag har bestämt att ska hussen ut nu får han gå själver, hihi.

  Jag tror i alla fall att jag vet vem som plingelingar på klockan, det är naturligtvis en Bubo som navigerat fel, inte så konstifikt med tanka på allt folk som vandrar runt där nere. Så nu försöker han få hjälp av din snälla matte som alltid ställer upp och hjälper alla djur, så han kan hitta hem till sitt bo.

  Sen har jag en hälsning till matten från min matte, hon säger att din matte ska räta ut musarmen och sen sträcka musklerna ordentligt genom att böja armbågen i vinkel, sträcka ut pekfingret i vinkel, för då känner hon att senan sträcks ända från axeln. Detta ska upprepas med långfingret, ringfingret och lillfingret, sen ska hon göra det flera gånger om dagen. För musarmen beror bara på att senorna till fingrarna krampar och i värsta fall blir inflammerade. Detta ska alla göra som sitter mycket vid datoren, för ensidigt arbete skapar problem, sen ska hela armen, helst armbågen också vila på skrivbordet eller var man nu sitter med sin datore. För om man har ensidigt arbete så blir senorna lite för korta mot fingrarna och då skapar detta musarmen. Nu hoppas jag att ni förstått trots mina inte så rättsvavade ord, hihi.

  Ni får ha bra fortsättning på VM:et och tala nu om för Bubo att han får hjälp av din matte utan att plingelinga så mycket på klockan, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 8. Hej Felix

  Mysigt värre skulle man kunna säga att vi har det med vår ”Bubo”. Men de berguvar som bor uppe i gruvan är det bästa att akta sig för. Och den som sitter i din tall gör lilla du nog bäst i att lämna i fred!
  Vädret här nere är ungefär som uppe hos dig. Husse och matte har varit på istrav till Rättvik, men blåste hem efter två lopp. Vi bröder ligger bara och trycker i urvädret och väntar på bättre tider.
  Matte hälsar matten din och tackar så gott. Det verkar vara rätt recept bara inflammationen givit med sig lite. Nu är det både svullet och gör väldans ont!
  Ja, jag tror nog också att det var en liten ”Bubo”, eller någon annan liten vilsen varelse, som spelade för oss i fredags kväll och fredags natt. Blir så spännande att se vad det visar sig ha varit!
  Må nu så gott i busvädret, som jag tror är på väg att lugna ner sig här, så hörs vi snart igen kompis!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 9. Hej på er raringar våran matte har haft problem att komma in på eran sida ett tag men nu fungerar det igen. Vi har saknat er jättemycket. Fina bilder på er och Bubo. Ni får ha en skön och lugn VM-vecka.
  Tassekram från Fialotta, Stensture och kram från matte Gudrun

 10. Hej Fiaotta och Stensture!

  Verkar som det varit lite trassel i början på veckan. Har haft vissa problem att komma in och svara på alla trevliga kommentarer själv.
  Ledsamt när det inte fungerar, men ändå värmer det att höra att ni saknat oss. Kanske det är överbelastning på grund av VM, som slagit ut oss, och då får vi väl stå ut med det.
  Hoppas allt är bra med er i grannstaden, och hälsa matte Gudrun så gott från oss alla! Nu är det visst dags för stortävling igen, så vi bänkar oss med husse och matte i soffan!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *