Gott Nytt År från skrivarstugan

Året lider mot sitt slut. Bara timmar kvar att tänka tillbaka! Och jag måste erkänna att jag nästan känner mig lite nostalgisk härute i snön.

Kanske för att jag fyllt fem år och blivit fullstor med sibirmått mätt. Fått egen skrivarstuga, med en ny mjuk fäll till jul, och börjar känna mig som en riktig författare.

 

 Det sägs att alla god ting är tre, och det trodde jag med innan ”Mini-Vinnie” kom. Nu vet jag att alla goda ting är fyra, då det lilla kärleksknytet var precis det som fattades oss här hemma.

Han är det största som hänt i år och hela familjens ögonsten. I honom har lillebror Febus fått en  alldeles egen bästebror och plötsligt blivit både klok och stor.

 

Det vi bröder annars minns mest och bäst är alla trivsamma ”kottar” som turades om att bo här i somras. En del i det nya kottehuset andra i halmbädden under farstukvisten.

Nu sussar de sött under snön, men matte har redan börjat snickra på ännu ett ”kottehus”! Det var ju så många som ville bo i det lilla, så nu blir det ett lite större.

 

Precis som jag börjar broder Artemis bli så stor att han får kolla av allmänningen tillsammans med matte utan sele och koppel. Vi är faktiskt lydigare än de flesta hundar, fast folk inte kan tro det.

Inför det nya året lovar vi förstås att försöka hjälpa så många vilsna hemlösa katter som möjligt. Det hoppas vi också alla ni andra ställer upp på, då ingen kan göra allt men alla kan göra något!

 

Jag hoppas också kunna växa med min uppgift och utveckla mitt skrivande det under det kommande året. Ser med spänning fram emot varje ny dag, då man aldrig vet vad som väntar bakom husknuten.

Med tre busiga bröder vid min sida i skrivarstugan lär jag knappast lida brist på inspiration. Broder Artemis är på väg att bli min ständige sekreterare, medan Febus och ”Mini-Vinnie” svarar för underhållningen.

 

Och så hoppas jag förstås att ni fortsätter följa oss bröder här i bloggen lika troget som ni gjort hittills. För det är ni ger mig lust att skriva till förhoppningsvis både nytta och nöje.

Med det tackar jag för mig för i år och önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Förstås utan smällare, raketer, fyrverkerier och allt vad det heter!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie!

14 svar på ”Gott Nytt År från skrivarstugan”

 1. Önskar er Alla ett underbart Nytt År med massor av bus, äventyr och en och
  annan mys-och gosstund. Vinnie är er lille gjädjespridare men alla ni bröder
  sprider glädje och förmedlar värdefulla råd genom Tritons blogg. Ser fram emot att läsa om er alla under 2015!
  Kramar och nospussar från Britt-Inger.

 2. Hej Britt-Inger!

  Tack för din rara nyårshälsning, och ett alldeles underbart år önskar vi alla sex här hemma dig tillbaka! Nu vet vi att vi i alla fall har en trogen följeslagare nästa år.

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 3. Åh, så söta ni är skrivarstugan och på fällen, matten och jag gillar er alla fyra så goda ting ni är. Nu har vi käkat och ätit etterrätt eller va de heter, sen satte matten fram två stora skålar, i den ena är det ostkrokar och några konstifika hjärtan, krokar är liksom min favorit men jag får aldrig några stora, utom nu ikväll då jag fick två stycken, det är ju bara nyårsafton en gång om året sa matten. Den andra får matten ha för sig sjävler för där var det chips, fnys inte alls lika gott.

  Känner mig trötter och vete fåglarna om jag orkar till tolvslaget, tur att jag i alla fall inte blir rädder av fyrsprakerier för har har smällt hela dagen uppifrån fjället. Stackars jyckar och katter som vistas där uppe, det har smattrat oavbrutet i flera timmar, började redan mitt på dan. De tycks inte läst vad vi skrivit ute på FB och inte vad alla andra skrivit heller för den delen. Själv så skäller jag när det poffar och smäller, blir riktigt förgrymmad om jag får säja det själv.

  Hoppas att du slipper allt för mycket smällare där nere i stora stan och kan fira in det nya året med lite godis, ikväll har jag ätit älgentrecote, smörstekta morötter och hundkulor. Till kvällsfikat har jag ätit ett par hallon och lite paj, hih.

  GottNyttÅrRusselpussar i mängd till alla er fyrbenta och även de tvåbenta!

 4. God morgon Felix!

  Så här på årets första dag börjar jag med några rader till dig och önskan om en god fortsättning på det nya året till er alla! Vi vuxna bröder firade in tolvslaget på rygg i var sin fåtölj, medan ”Mini-Vinnie” lekte i soffan med husse och matte.
  Lillen var jätteduktig och brydde sig inte ett dugg om smällarna. Inte vi andra heller, utan strax efter midnatt tassade vi ut tillsammans och kollade av gården.
  Men det var för bedrövligt hur det puttrade, smällde och dundrade ända fram till halv tre i natt! Måste ha varit grymt för alla stora och små djur som är skotträdda och blir utom sig av oro av smällandet.
  Nu råder i alla fall lugnet här i staden och det syns inte en människa någonstans utomhus. Husse och matte är på väg till skogen med sina vänner för att grilla och fika och ha det bra.
  Vi vilar tills de kommer hem och har det bra! Hoppas ni får en lugn, fin och bra dag ni med!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie!

 5. Gott Nytt År Triton! Jag hoppas det inte var för mycket smällare i ert grannskap. Vi firade i Hedemora och där smällde det lite lagom under kvällen men klockan tolv började de riktiga fyrverkerierna. Det som förundrade mig var att tio minuter senare var det tyst. Det har nog inte hänt nån gång under de år vi varit där. Jag kommer att följa din blogg varenda vecka den är liksom söndagens höjdpunkt. Nu ser vi fram mot ett nytt år och många mysiga bloggar från dig. Hälsa dina småbröder och husse och matte gott nytt år.
  Tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 6. Hej Lotta!

  Gott Nytt År på dig Lotta och hela din rara familj där ute i Fiskarbo. Här var det i natt illa ställt med hänsynen till alla stackars skotträdda djur, stora och små, vilda och tama!
  Ett evigt smällande från tidigt på kvällen till väldigt långt efter midnatt. Dåligt av faluborna måste jag säga. Då verkar det ha varit betydligt trivsammare i Hedemora där du var.
  Blir så glad när du skriver att du lovar fortsätta att följa mig i mitt skrivande på det nya året!. Ska förstås hålla mig till söndagarna även framöver, även om det blir lite annorlunda nu i helgdagarna.
  Och jag lovar att försöka sätt lite guldkant på mina dagar och samtidigt komma med många nyttiga tips. Tills vi hörs igen, må så gott och hälsa alla i familjen från oss! Husse och matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 7. God fortsättning på det nya året Triton med småbröder.Ni är för gulliga allihop.Jag och matte tycker det är så roligt att läsa om er och titta på de helt underbara bilder er matte tar på er.Får erkänna att vi varit lata med kommentarer.Men vill tala om att vi följer din blogg.
  Vi hoppas på att få fortsätta att läsa din blogg under 2015.
  Många kramar till er alla från kattgubben Gustav med matte

 8. Gott Nytt År på er alla!
  Skönt att ni inte blir oroliga av alla smällar och raketer. Det där tokeriet tycker jag också är alldeles onödigt, och tänk hur mycket pengar som försvinner upp i luften på några sekunder.
  Här uppe i skogen hade vi det lugnt och skönt. Vi gör inte så stor affär av vare sej jul eller nyår, vill helst ha lugn och ro.
  Naturligtvis ska vi följa er i bloggen, det är ju det vi längtar efter varje söndag, som är Tritons egen dag.
  Matte verkar vara en riktig ”husbyggerska”, snart har ni en egen liten by där innanför staketet. Jag hoppas att jag någon gång kan komma ner och se hur mysigt ni har där bakom grinden.
  Ha det så bra och kram till er alla från oss i Kalser!

 9. Hej Gustav!

  God fortsättning tillbaka önskar vi alla här hemma dig och din matte. Som ni säkert förstår trivs jag med att skriva och känner att jag har så mycket jag vill berätta.
  Jätteroligt att ni fortsätter följa oss och lite kattvett hoppas jag även i år kunna smyga in i spalterna. Mer än så kan jag inte avslöja i dag! Den som lever får väl se!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 10. Hej Gudrun!

  Gott Nytt År och god fortsättning på dig! Så härligt det måste ha varit för alla djur där uppe hos er utan smällandet på nyårsafton.
  Håller med om att de är ett grymt slöseri med pengar, som kunde användas till att hjälpa behövande både människor och djur. Nu går de bara upp i plågsam smällande och rök.
  Vi har firat jul och nyår på samma sätt som ni och bara haft det lugnt och skönt. Husse och matte tycker det är viktigast att vi får vara med dem så mycket som möjligt.
  Känner mig rätt så trygg i min förvissning att du kommer att följa med oss i bloggen även i år. Och tänk så trevligt det skulle vara om du kunde komma och hälsa på efter alla år vi hållit kontakt på det här sättet.
  Det ser vi fram emot och hoppas på alla sex här hemma! Och tills vi hörs igen under trettonhelgen ha det så bra och var rädd om dig!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 11. God fortsättning önskar vi er alla! Hoppas ni klarade av alla smällare och raketer? Här var det inte alls lika mycket som tidigare kanske de tänkte på alla djuren detta år! Matte låg nedbäddad i den värsta influensan hon någonsin haft men är nu på bättringsvägen. . . . .!!
  Vi ser fram emot många fina inlägg under 2015 från din fina ”skrivarlya”!! 🙂
  Tassekramar fr Felix & Felicia

 12. Hej Felix och Felicia!

  Detsamma till er alla tre och dessutom en krya-på-dig-häsning till er matte. Skönt att höra att det var fler som tänkte på djuren i er stad än det var här i Falun.
  Här var det sämre än på flera år, så nog behöver det spridas kunskap för djurens bästa minsann. Jag lovar att dra mitt strå till stacken och göra det om och om igen.
  Ha det nu så bra på det nya året tills vi ses och hörs igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och Vinnie

 13. Hej!

  Vill bara säga att er blogg är så fin och mysig. Vi älskar varje inlägg ni gör 🙂 Kommer fortsätta vara trogna läsare! Gott nytt år!

  Rebecca och Toulouse (min lilla kille är en blandning mellan Ragdoll och Norsk Skogskatt)

 14. Hej Rebecca och Toulouse!

  Så roligt att höra att ni gillar oss och det jag skriver! En riktigt god fortsättning på det nya året önskar vi alla här hemma er och hoppas få höra från er igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *