Finns det hjärterum så…

Finns det hjärterum så finns det stjärterum, som det så vackert heter. Fast den här veckan har jag mest suttit ensam i min lilla skrivarstuga och tittat ut på det eviga regnandet.

Ensam för att småbröderna föredragit värmen, inne hos husbondfolket, medan gården dränkts i vatten. De har ännu inte förstått hur mysigt det är här på fällen med regnet smattrande mot taket.

 

 Mellan skurarna har ”Mini-Vinnie” förstås fortsatt att busa i gröngräset. För grönt är det och har blivit allt grönare för var dag i veckan som gått! I dag har det äntligen torkat upp och börjat frysa på.

Men något dåligt väder verkar inte finnas för honom. Han står på två ben vid ytterdörren, och piper varje morgon och blir så lycklig när matte drar på sig skorna att han nästan flyger ut på gården.

 

 Broder Artemis ligger troget och håller koll på honom, när jag är opasslig och måste skriva. Lillebror Febus är förstås ute han med, men blir så upphiad av ”Mini-Vinnie att vi inte törs lita på honom.

Artemis och jag håller förstås också koll utanför grinden. Mest på om det dyker upp någon hemlös stackars katt, som övergivits och behöver hjälp! Det brukar alltid komma någon smygande när det blir mörkt och kallt.

  

Då måste vi, som ligger inne i värmen, ställa upp och hjälpas åt att hjälpa till så gott det går. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!!! Det gäller faktiskt för både människor och djur som har det svårt.

Extra jobbigt kan det kännas just nu när julen närmar sig och alla ska ha varandra och vara glada. För runt omkring oss finns ensamheten och de som längtar efter en kram, ett vänligt ord, sällskap och lite mat.

 

 Med det återkommer jag till att finns det hjärterum så finns det stjärterum. Till och med i en liten skokartong! Det fick vi här hemma bevis på, när matte häromdagen kom hem med ett par sprillans nya skor.

Knappt hade de plockats upp ur kartongen förrän ”isbjörnen” Febus smög i väg och tryckte sig ner i den alldeles för lilla papplådan. Det undgick förstås inte ”Mini-Vinnies” gröna längtansfulla ögon.

 

 I nästa stund hade han trängt sig ner bredvid sin bästebror, och där låg de sedan som sardiner i en sardinask och tvättade varandra. Så nära och kära som bara två lyckliga bästebröder kan vara.

Och medan de låg där passade matte och jag på att med arbetsmaskinens hjälp dra tre vinnare av pälssvansar. Grattis säger jag därför i dag till Kerstin Birgersson, Malung, Linda Brambeck, Falun och Christel Vilpi Holmgren, Norrköping.

 

 Vinsterna kommer med posten och jag vill passa på att tacka rara Susanne Söderström på www.mekatt.se som gjort det möjligt för mig att även i år lotta ut tre gånger tre av de populära svansarna.

Titta gärna in till henne på webben, så hittar du mycket smått och gott för katter! Och med det lilla julklappstipset tackar jag för mig för i dag och önskar en fortsatt fin vecka efter tredje advent!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

8 svar på ”Finns det hjärterum så…”

 1. Nu skulle du höra hur min matte låter när hon får se Febus och Mini-Vinnie i skolådan, hon låter prexis som när jag var en fjutt, hihi. Ser att du har grönt på gården, tyvärr går det mot samma håll här, fast det är mera isigt än grönt än så länge. Det som var en så härlig gård för bara några dagar sen med snö överallt har nu återgått till en blöt, smetig och isig gårdsplan, så långt från julestämning som det kan komma.

  Ser att ni ömmar för djuren som behöver hjälp den här årstiden, fast det gör ni ju jämt förstås. Jo, då matten matar pippisar och kurrar hon köpte 18 kg för tre veckor sen och det är slut så hon har börjat på nästa säck. De äter mycket mer än vad jag gör, fasen vet var de gör av alla frön månne en del hamnar i någon kurregömma, hihi.

  Ni får ha det så skönt så här veckan före, trots allt det gröna utanför dörren och så får vi hoppas att kung Bore svänger förbi om så bara en liten stund.

  Russelpussar i mängd till både fyr- och tvåbenta!

 2. Hej Felix!

  Ja men visst, är de för söta där de ligger och myser i den lilla skokartongen. Det blev precis så som matte hoppades, när lillebror Findus fick en ”egen”
  minibror.
  De är så glada i varandra, och Febus är den tålmodigaste bästebror ”Mini-Vinnie” kunnat få. Broder Artemis och jag busar förstås med dem vi med, men mest ligger vi bara och njuter av underhållningen.
  Här regnar det och är fem grader varmt, så jag tror nästan gräset börjar växa. Ser farligt misstänkt ut att vi får en grön jul i år. Fast större under har ju skett…
  Ha det nu så bra det går, och var rädd om de små tassarna i blötan! Hälsa alla så gott så länge, så hörs vi snart igen.

  Tassekram Triton

 3. Hej Triton!
  Tänk vad det är roligt med kartonger för små busfrön. Lika kul brukar det vara med papperskassar som prasslar. Ni är för goa allihop.
  Idag ringde jag till lille Måns i Malung och talade om att han skulle få en rolig julklapp från dej. Han hälsar och tackar så mycket och tycker att du är snäll som ger bort julklappar.
  Ha det så mysigt i din skrivarstuga!
  Kramar till er alla!

 4. Hej Gudrun!

  Tack för dina rara ord om oss bröder här hemma! Så glad att lille Måns hade turen att bli dragen som vinnare, då han varit övergiven och nu fått ett tryggt och gott hem hos sin nya snälla matte i Malung.
  Det bästa jag vet är att göra någon glad. Jag tycker nästan det är trevligare att vara lite tomte är att själv få klappar! Och det ska villigt erkännas att jag stortrivs i min lilla skrivarstuga!
  Ha det nu så bra den här sista veckan före jul, och vi hörs förstås en gång till innan helgdagarna!

  Tassekram Triton

 5. Åh så söta ni är.Och vad roligt ni har det.Synd om er att det är så dåligt väder för er.Hoppas att det blir snö för ni gillar väl snö. Nu är jag hemma här Sverige och firar jul.Har även tänkt på alla små kissar och hundra som inte har nån familj att fira jul med.Har köpt en kalender från ett katthem och även givit ett julbidrag till Hundstallet i Stockholm istället för att ge bort julklappar så får mina vänner ett diplom om bidraget. Ha nu så mysigt med dina bröder.Kram på er alla!!

 6. Hejsan Triton! Matte får ”sötkoma” (vad det nu är)! när hon tittar på ”Mini-Vinnie” och Febus i skokartongen!! Sååå söta! Och sååå trångt! Men skokartonger och alla andra kartonger för den delen tycker vi också är jätte mysigt att klämma ner oss i! Ju mindre desto roligare!! 🙂
  Ha en fin vecka! Här väntar vi på lite vitt från himlen som aldrig tycks komma!
  Tassekramar fr Felix & Felicia

 7. Hej Vivianne!

  Visst är det väl märkligt att snön ska sitta fast i himlen just över Falun. Men i dag på morgonen har det i alla fall kommit några millimeter, och det är så pass så att det blivit ljust och vitt.
  Så fint av dig att byta ut de vanliga julklapparna mot hjälp till katter och hundar som har det svårt. Hoppas att fler inspireras och följer efter.
  Förstår att resan gått bra och att du landat här hemma i Sverige igen och håller på att förbereda julen. Det gör vi med, fast vi tar det alltid lugnt och firar av tradition väldigt stillsamt.
  Men det hinner jag berätta mer om på söndag. Tills dess ha det så bra så hörs vi!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

 8. Hej Felix och Felicia!

  Hoppas er matte hämtat sig från ”sötkoman” , som inte låter så där väldigt trevlig. Men om det beror på att man ser något sött kanske det inte är så allvarligt som om man äter för mycket sötsaker.
  Jag är som jag är och inte så väldigt intresserad av att tränga ihop mig i små kartonger. Men småbröderna är helt överförtjusta i det, och lillebror Febus brukar till och med försöka ta sig ner i ”Mini-Vinnies” lilla betesväska, som han sov i de första veckorna här.
  En fin vecka önskar vi er tillbaka, och i morse kom det i alla fall några millimeter av den vita varan. Så den kanske är på väg till er nu!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *