Första delmålet nått för ”Mini-Vinnie”!

Det största som hänt den här veckan är att lille Vinnie lyckats klättra upp på tunnan i lekhörnan! Och ni må tro att han tronade nöjt där uppe, medan matte kröp omkring på golvet och letade efter honom under fåtöljerna.

Tunnan är visserligen bara en halvmeter hög, men för ”mini” var det en stor seger. Så nu jobbar han mot högre höjder och drömmer om att besegra klösträet som är tre gånger så högt.

  

Ingen dröm är för stor för vår lilla guldklimp. Han äter som en häst och har gått upp över ett hekto i veckan de 14 dagar han varit här! Det är bra och bäst av allt att han är världens mysigaste och inte rädd för någonting här hemma.

Tur är väl det, med tanke på hur liten han är! Hade han tassat iväg, med svansen mellan benen och gömt sig, så hade vi väl aldrig hittat honom. Vi bamsebröder var ju nästan dubbelt så stora när vi kom!

 

Mest spännande under veckan var det annars på Halloween, när lille Vinnies älskade fårskinsfäll plötsligt fick liv och började röra på sig! Vi satt alla som förstenade och bara tittade, medan Vinnie alldeles själv klättrade upp och började undersöka”spöket”.

Väl uppe där kom han snabbt på  att det bara var bästisen och halvbrodern Febus som spelat oss ett spratt och klätt sig i lockig vinterpäls. Men det såg skrämmande märkligt ut, när fällen plötsligt började röra på sig i kvällsmörkret mitt under Halloween.

 

 Busväder för lek med pälssvansar har det minsann också varit den här veckan. Och kan ni tänka er att till och med ”Mini-Vinnie” älskar att leka med dem. Han väljer allt oftare svansarna före råttisarna och kan ligga långa stunder och mysbusa med dem.

Ny månad och dags igen för utlottning av tre pälssvansar! Vill du vara med och tävla om en svans, mejla då matte på gpia.persson@outlook.com Gör det senast lördag, då de turliga vinnarna presenteras nästa söndag.

 

Som ni säkert förstår handlar det mesta här hemma just nu om vår Vinnie, som måste vara världens mjukaste och goaste lilla varelse. En liten kämpe som lär sig nya saker varje dag, och väcker så varma känslor att vi kan sitta hela familjen och bara beundra honom.

Tänt ljus i allhelgonatid har vi förstås också gjort i höga fönstret närmast himlen. Och tänk eldslågan liksom fyrdubblades där ute i mörkret för maine coonerna Tabbe, Oskar, Kalle och världens bästa storebror Nisse, som tog så väl hand om oss när vi kom!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

10 svar på ”Första delmålet nått för ”Mini-Vinnie”!”

 1. Klart lilla Vinnie väcker varma känslor! Så varma så man smälter som en glass på missommar. Så oemotståndligt bedårande. Artemis ser redan lite trött ut under skinnet. Iv´got you on my skin, kanske han tänker.
  Det ska bli så roligt och spännande att följa honom nu under hans uppväxt.
  Ha de´, säger Emma och matte V!

 2. Hej Emma och matte V!

  Tack för era rara rader om vår lille Vinnie! Ja, han är faktiskt den goaste lilla varelse någon av oss någonsin skådat.
  Vi storebröder har blivit som små farbröder alla tre och har knappast tid att vara ute utan honom. För det är ju jätteviktigt att lille han inte känner sig ensam!
  Det är Febus som klätt sig i Halloween-päls, och han får riktigt glädjefnatt ibland när de leker. Må så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 3. Det var väl tur att ni hittade lillbusen, jag fattar då inte hur han kunnat ta sig upp på den däringa tunnan. För när jag var liten fjutt så kunde jag inte ens ta mig över tvärslån under bordet och då är den bara en deci hög, hihi.

  Tur är också att vi inte har något fårskinn som kan få liv här hemma, för då tror jag att tvåbeningarna skulle få slag, kanske jag med, hihi. Fast det var ju inget spöke hos er heller, men det kan man inte vara säker på, för rätt som det är blir det kanske liv i det med, hihi.

  Nu tror jag och matten är världen är lite upp och ner, här hade vi dryga tio plussisar igår och det har då aldrig hänt förr säger matten, inte i början av november. Idag hade det halkat ned till åtta plussisar och det ska fortsätta nedåt, så det blir nog rättförs till sist, hihi.

  Ni får ha det så braigt nere stora staden med lillbuset, se nu för sjutton till att ni inte tappar bort lillsötingen.

  Russelpussisar i mängd.

 4. Hej Felix!

  ”Lillbusen” är liten men har 18 små sylvassa klor! Så han kommer nog at klättra runt här som en liten ”apekatt” så småningom. Han börjar redan få upp farten och sover betydligt mindre nu än när han kom för två och en halv vecka sedan!
  Fårskinnet älskar han, så där kan han ligga och grotta ner sig i pälsen hur länge som helst. Och när han leker där slipper han få så mycket sladd i kurvorna som på hala golvet.
  Här är det även i dag nästan 10 grader varmt och rena vårvädret, om det inte regnade så förtvivlat. Men det lär ska bli bättre framåt eftermiddagen, så nu laddar vi för en uppfriskande promenad.
  Tills vi hörs igen, må så gott däruppe och hoppas kylan låter vänta på sig!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie!

 5. Ursäkta! Visst är det Febus. Förlåt vännen. Jag skrev ju ditt namn först Febus, så bytte jag. Det blev fel. Lilla Vinnie snurrade till det. Men ni är alla lika oemotståndliga, vi kommer att ses många gånger via FK.
  Många nospussar och tassekramar till er alla.
  Emma hälsar så mycket!

 6. Hej igen matte V!

  Det gjorde väl absolut ingenting att du blandade ihop namnen. Tyckte bara det var säkrast att nämna det med tanke på nya vänner och bekanta.
  Det må jag veta att lille Vinnie snurrar till det, då vi här hemma har fullt upp att hålla honom under kontroll.
  Så hälsa nu Emma så gott och krama henne från mig!

  Tassekram Triton

 7. Det är så intressant att läsa din blogg Triton. Du har tur som har en så proffsig fotograf till matte så vi får se alla fina bilder också. Så söt halvbror du fått i
  Vinnie. Skall bli intressant att se honom växa upp och utvecklas. Tur att han har dig som kan lära honom. Hälsa dina bröder Artemis och Febus också, även matte och husse.
  Tassekramar !!!!!!

 8. Hej Laila!

  Så roligt och så glad jag blir när du skriver att det är intressant att läsa min blogg.!Måste väl hålla med om att matte fixar så vi gör oss rätt bra på bild också.
  Visst har vi fått en för härlig minibror! Men han växer varje dag och lär snart ska bli stor. Jag har lovat honom bli en storebror att vara stolt över när han ska ut i vida världen.
  Lovar förstås också att berätta mer om honom och oss andra. Så häng med i bloggen, och ha det riktigt gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 9. Så jätte fina bilder på lilla ”yrvädret” och vad duktigt att klättra ända upp till tunnan! Ja utvecklingen går snabbt i den åldern så nu har han väl bestigit nästa ”berg”! 😉
  Ha en fin vecka (fast det regnar varje dag här)!
  Tassekramar Felix & Felicia

 10. Hej Felix och Felicia!

  Ja, nog är han ett litet yrväder minsann. Framför allt tidigt på morgonen och sent på kvällen, då det inte går att få stopp på honom.
  Det lilla livet jagar oss alla tre, så vi knappast vet vart vi ska ta vägen. Och samtidigt är han ju så liten att vi är livrädda för att tassa ner för hårt på honom.
  Men roligt har vi, och som det känns idag kan jag inte förstå hur jag kunde vara så rädd för lille Vinnie för ett par veckor sedan. Han är ju bara det underbaraste som finns!
  Ha det nu så bra tills vi hörs igen. Här är det kallt i dag, och i morgon lär den fösta snön ska falla!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *