Nu räknar jag dagarna…

Bara en vecka kvar och jag har redan börjat nedräkningen. För på söndag är det dags för min alldeles egen trädgårdsfest här hemma på Elsborg!

Har du inte redan anmält dig, så gör det nu till matte på adress gpia.persson@outlook.com Vi brukar ha väldigt trivsamt bland blommorna, och självklart bjuder jag på fika till kattpratet.

”Liten Öppen Trädgård” eller ”Triton-dagen”, som den numera kallas, är på väg att bli tradition. Vi har hållit den varje sommar sedan jag kom, och numera hjälper förstås både broder Artemis och lillebror Febus till att sprida trivsel bland besökarna!

 

 Hittills har jag alltid haft vädergudarna med mig, och vi har fått fira och umgås i strålande sol. Det håller jag förstås tassarna för i år också!!!  Annars får vi väl krypa in under tak, för finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Klockan 14.00 – 18.00 är trädgården öppen den här sista söndagen i juli. Förra året minns jag att lillebror Febus stal föreställningen, när han smet ut genom grinden och jagade i väg en katt över allmänningen.

Då var det många besökare som satte tårtan i halsen. Men Febus var på solskenshumör ville bara stila lite inför publik! Nu är han ett år äldre, men lika busig, så vi får väl se vad han ställer till med på söndag! Allt kan hända med en uppspelt Febus!

 

Jag vill berätta lite om min öppna trädgård, då nya läsare ständigt kommer till och en och annan kanske vill vara med. Det är precis som vilken annan öppen trädgård som helst, med den lilla skillnaden att alla här är mina bloggvänner och förstås också kattvänner!

Vi bjuder dessutom på fika, och det är bara därför vi behöver veta ungefär hur många som kommer. Och bäst av allt är att här kan alla prata med varandra som gama bekanta, då alla är vänner av djur och natur.

I väntan på trädgårdsfesten vill jag tipsa om ett annat trivsamt utflyktsmål för djurvänner. Det är Forsa Gård i Stora Skedvi med stolta grismammor och massor av kultingar som inte är stort större än katter! Jag var dit häromdagen och kunde inte se mig mätt på dem.

 

 Matte säger att hon blir som barn på nytt när hon ser de små trynena. Och jag måste hålla med, då småttingarna är för söta när de leker ute i de stora hagarna. Här kan man med fog tala om lyckliga grisar!

Så känner du dig lite deppig en dag och behöver uppmuntras. Ta då med dig fika och hälsa på hos galten, grismammorna och deras kultingar! Sitt där och kolla på den små liven en stund, och jag vågar lova att du far hem med ett leende på läpparna.

Med det rara sommartipset och slutar jag för i dag och hälsar alla som kan och vill välkomna till mig och bröderna i trädgården på söndag! Tills dess må så gott och och passa på att njuta  av sommaren så länge den varar!

 Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

4 svar på ”Nu räknar jag dagarna…”

 1. Ja, nog njuter jag av sommaren om det inte vore för matten leklust att spruta vatten på mig, hon påstår att det är för min egen skull men jag undrar jag. Strunt samma det var eran härliga dag som jag skulle prata om, som vanligt så stannar vi hemma, det är lite långt att åka i värmen och matten tycker att jag har det bättre på altanen. Jag är faktiskt benägen att hålla med, för det är skönare att kunna gå in i huset när det blir för varmt än att sitta i en läskig bil i den här hettan, peciellt som vi har har kd i bilen, hihi.

  Så du och dina bröder får ha en härlig dag med alla besökare som ändå kommer för jag tror att du får trädgår’n full utan mig och matten. Vi får väl hoppas att Febus håller sig i pälsen denna gång, hihi.

  Matten hälsar att behöver man bli glad så ska man gå in på den här bloggen och genast är man på gott humör och får det där bekanta leendet på läpparna.

  Russelkram och glöm inte att dricka vatten!

 2. Hej Felix!

  Visst hade jag velat se dig här i trädgården på min dag, för du är ju min allra bästa hundkompis! Men jag förstår matten din, som tycker att det blir för jobbigt för dig att åka så där en 40 mil på en dag i värmen.
  Du har det nog bättre där hemma på altanen, där du dessutom svalkas med vatten, både utanpå och inombords. Samma här och det behövs sannerligen!
  Jag blir i alla fall glad av att läsa att matten din blir glad av att läsa min blogg. Just det att glädja min omgivning har jag alltid sett som en av mina viktigaste uppgifter här i livet.
  Just nu skiner solen samtidigt som det regnar jättedroppar och luktar så där härligt varm sommar här ute på gården. Bättre kan det nästan inte bli.
  Må nu så gott där uppe i skogen hela familjen. Du och jag Felix har framtiden för oss, så tids nog får vi träffas på riktigt. Tills dess får vi fortsätta umgås så här!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 3. Hej Triton i värmen jag håller mig inne och matten också men Stensture ligger på balkongen i värmen och snarkar. Matten kommer till er på söndagen jag vet att hon har längtat efter det. Ha en skön vecka på er.
  Tasskramar till er och matte och husse. Klapp från matte Gudrun.

 4. Hej Fialotta!

  Det låter som ni har det avkopplande och skönt, bara inte Stensture snarkar för högt förstås. Det kan vara nog så jobbigt att lyssna på i längden.
  Ska bli så roligt att träffa din matte Gudrun på söndag! Det var så länge sedan vi sågs senast, men du ska veta att våra mattar pratade mycket med varandra när du lilla Fialotta dök upp från ingenstans!
  Du hade verkligen tur som valde att gå till matte Gudrun den gången! Ha det nu så gott med matte och hälsa Stensture när han vaknar!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *