Sommar, sommar, sommar…

Äntligen slut på det eviga blåsvädret som vindpinat oss hela den senaste veckan. Ett blåsväder som, i sällskap med ett lika envist regnande, förvisat oss till de lummigt grönskande buskarna.

För växtväder har det varit, och vi har numera inga som helst problem att gömma oss och ligga droppstilla och kolla på lillpippis. De grå sparvilarna har i dagarna kommit med sin första kull småttingar och håller på att ta ner husse och matte.

 

Här vankas det nystekt pannkaka på den höga pidestalen utanför köksfönstet. Småttingarna, som är alldeles gula om näbben, har svårt att hålla sig på benen och äter som bara den för att få lite tyngd och inte blåsa bort.

Just nu behöver de verkligen lite människohjälp! För så kallt som det har varit i luften på slutet har naturen inte så värst mycket att bjuda på. Men nu är klockan slagen, och det betyder att det lär ska bli ändring på det!

 

För i dag skriver vi första söndagen i juni, och då är det sommar på riktigt! Faktiskt tycker jag mig redan känna att nordan mojnat lite, samtidigt som solen skiner från en klarblå himmel och värmer så där gudomligt skönt.

Nog för att vi klarar oss här hemma, men jag tycker mer synd om ”Kotte”, när vinden viner och han tappar sitt annars så säkra väderkorn. Hos honom är det nämligen den lilla nosen som styr i alla väder och ser till att han hittar hem i mörkret.

 

Utan ”Kotte” ingen sommar, då vi blivit bortskämda med att höra hans gemytliga prasslande i halmen under farstukvisten och se honom sticka fram sitt lilla huvud där. Broder Artemis, som älskar lugnet och tystnaden, kan sitta långa stunder och titta förundrat på den lilla taggiga varelsen.

Här hemma på gården har vi vårt eget lilla sommarparadis, och behöver inte åka på någon sådan där storslagen semester långt bort. Det räcker så bra för oss alla fem med lite spännande skogsutflykter, och så ser jag förstås fram emot att få ha min alldeles egen dag.

 

Sista söndagen i juli blir det i år precis som alla år! Och då är ni varmt välkomna till ”Liten Öppen Trädgård” med fika, kattprat och annat smått och gott! Kunde inte hålla mig längre utan måste bara få sätta det på pränt!!!

Återkommer förstås till ”Tritondagen” längre fram i sommar. Nu måste jag i stället få visa hur glad ”Kotte” blev i dag, när han fick lite laktosfri kattmjölk efter kattmaten. Titta, njut och bli glad du med!

 

Glad blev också allas vår vita ”sagohäst” Hvalstad Blondi, när hon på i veckan gjorde sitt livs andra lopp på Rättvikstravet och firades med massor av morötter av sina många vänner! Vi tillhör dem, och har alla här hemma var sin andel i henne, och var förstås jättestolta.

Blondi med tränaren Christina Erlandsson i sulkyn travade klockrent och fick sin första slant med hem till Romme! Så sommaren kunde inte ha börjat bättre för den norska blondinen, som likt lillebror Febus är vit med lite dragning år guld och har ärliga ljusblå ögon!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

 

 

Tassekram sibiren Triton med bröderna  Artemis och Febus

18 svar på ”Sommar, sommar, sommar…”

 1. Hej på er !!
  Jag håller med er om att man inte behöver åka bort för att njuta av sommaren. På vår trappa har matte lagt ut en fin stor dyna, som jag ligger på. Då kan jag studera alla fåglar som äter mat. Husse ger dem frön och nötter. De behöver nog mat, för att orka med sina ungar. Så har vi också en kotte som prasslar bakom buskarna vid trappan. Han vill ha mat vid 18,30 tiden på kvällen. Då mumsar han i sig sin ”frukost” innan han ger sig ut på strövtåg.Nu ska jag sova en stund, innan jag hjälper matte att se efter alla blommor och ogräs i trädgården. Mjau till er alla tre från Majsan.

 2. God morgon Majsan!

  Tänk att vi har det så lika med mysig ”Kotte” och hungriga ”lillpippis” som trivsamt sällskap ute i våra trädgårdar. Precis som du ligger vi också gärna på en mjuk dyna på farstukvisten och håller koll på allt om rör sig.
  Och som vi båda säger ”borta bra men hemma bäst”! Så semestrar gör vi på hemmaplan, var och en på sitt håll. Nu gäller det att skynda ut i solen i dag, för sedan lär det bli regn några dagar.
  Men efter det utlovade väderfarbrorn i tv-apparaten alldeles nyss högsommarvärme till pingst! De hoppas vi på, och vi här hemma önskar dig och de dina en fin vecka tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 3. Skönt att höra att du också har kalasväder, för det har vi här uppe med och har så haft i åtminstone två dagar, visst det blåser men inga kalla vindar, inget regn heller som tur är. Här matar matten pippisarna med allsköns godis, bröd med frön i, bullar, kokt potatis, kokt ris, pasta fast här är så mycket mygg så de har gott om mat ändå.

  Sicken kotte att ha det braigt men han har väl inge vidare bordskick när han placerat sina tassar i mjölkfatet, hihi. Skulle jag göra så skulle nog matten skratta ihjäl sig, för hon gapskrattar jämt när jag placerar tassarna i vattskålen ute på altanen, hihi.

  Jag som trodde att jag var mest lik Febus men nu när jag ser hur Artemis luktar på blommorna så känner jag igen mig själv, hihi.

  Här har det varit upp och ner igen, min mage är lite kass så nu får jag min älsklingsrätt igen, kokt fisk och kokt ris, det luktar jättesmarrigt när matten kokar fisken, ändå är det bara fisk och vatten, hihi.

  Hoppas att det fina vädret håller i sig, både hos er och mig, för nog är det skönt när solen värmer så man får lov att söka upp skuggan, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 4. Hej!
  Jag har hittat till din sida, och i dag blev jag så glad över de fina bilderna. Vem är jag då? jo en tant på 75 år, som lever ensam och den glädje jag har just nu, är att titta på djurbilder. Har både haft hundar och katter, hundras är nog collie, katt jag har älskat mest var en brittisk korthår, och nu söker jag lite trevande efter en äldre korthår. Men av en slump hittade jag till din kattsida, och jag tycker så mycket om de vackra katterna du har.
  vänligen
  Rose-Marie

 5. Visst är de skönt att vara hemma. Men vi har par saker in planerat med matte och hennes föräldrar denna sommar. Till Midsommar så ska vi på det årliga Dragrace på Tallhed Dragway (Tallhed flygplats), en tradition som dom har. Senare i sommar så ska vi neråt i landet, dom ska på dop nämligen, för våran matte är gammelmoster 😀 Efter det blir det Dalarna igen, nämligen fjällen. Vi kommer visserligen få bo hos ”mormor” och ”morfar” några dagar då matte är i Falun och jobbar några dagar på någon musikfestival.

  Ha det så bra!

  Tassiga kramar Vi i Hofors 🙂

 6. Ja nu kommer nog sommaren fast lite trevande verkar det som; ömsom sol & värme och ömsom regn & kalla vindar! Men vi håller oss mest på den inglasade terrassen så vi slipper bli blöta! Oj vad din matte skämmer bort pippisarna med pannkakor på pidestalen det var inte dåligt det! 🙂
  Kul att ni har en kotte hos er det är inte så värst ofta man ser kottar nu för tiden!
  Ha en mysig vecka i er fina trädgård!
  Tassekramar fr Felix & Felicia

 7. Hej Felix!

  Hoppas lilla magen börjar rätta till sig på dig efter en jobbig natt! Kokt fisk och ris är snällmat, som brukar göra susen när den är besvärlig. Håller tassarna för att du mår bra i morgon!
  Tänk att du har så mycket mygg där uppe, och vi på sin höjd brukar se någon enstaka mygga på en hel sommar. Så här finns inte ens några sådana åt ”lillpippis” att fånga till mat!
  Inte nog med att du är lite som Febus! Du verkar vara lite ”kotte” också, om du står i vattenskålen och dricker ditt vatten. Kanske ganska fiffigt om det är varmt och du vill svalka dig, men annars vet jag väl inte om det låter så förståndigt.
  Vädret är fortfarande kalas, men regn lär vara på väg från sydost. Kommer säkert först hit och senare till dig. Så du får nog en fin dag i morgon med! Och sedan till helgen lär det bli riktigt högsommarväder som det så vackert heter.
  Och den som väntar på något gott… Så vi får väl stå ut med ett par regndagar om det blir så mycket bättre sedan. Och viktigast av allt är förstås att du kryar på dig och kommer i prima skick igen!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 8. Hej Rose-Marie!

  Så roligt att du av en slump hittat in till oss bröder i min blogg Veckans Triton. Vår matte älskar att fotografera, och jag försöker lite lekfullt sprida kattvett för att förbättra för alla katter.
  Då du är ny här vill jag berätta att jag skriver varje söndag, och jag hoppas förstås att du fortsätter att titta in till oss, då du tycker om att titta på fina trevliga djurbilder.
  Matte hälsar så gott och vi alla önskar dig en fin vecka tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 9. Hej hela kattfamiljen i Hofors!

  Ni ser ut att få en sommar på resande fot, och det kan väl vara spännande att få vara med om det med. Ni är lyckliga som har en matte, ”mormor” och ”morfar”, som alltid tar er med och aldrig skulle komma på tanken att lämna er ensamma hemma om så bara för någon dag.
  Hoppas det blir trivsamma resor, och inte för varmt i bilen. Ni får berätta om allt spännande ni är med om efter hand under sommaren för oss som är hemma.
  Hälsa matte, ”mormor” och ”morfar” så gott från oss alla i Falun, och fortsätt gärna följa oss i bloggen!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 10. Hej Felix och Felicia!

  Nog är sommaren på gång alltid! Det syns inte minst om kvällarna, då det blir ljusare och ljusare och snart är dag dygnet runt.
  Fast det går lite trevande, och så fort man får upp hoppet om sol börjar det regna igen. Men det slipper ni känna, som ligger och gottar er på den sköna inglasade verandan.
  Pidestalen som ”lillpippis” äter på är jättehög, och de får låna den för att vi inte ska nå dem! Husse och matte litar inte så där alldeles helt och fullt på oss. Och det med all rätt, som de katter vi är!
  Ha det nu så bra tills vi hörs igen och hälsa matte så gott!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 11. Får tacka för att du höll tassar, för jag har sovit hela natten men Kurre väckte mig tidigt, så sen la jag mig på soffan och sov vidare. Har käkat fisk och ris nu på morgonen med, jag bara älskar fisk finns inget som är godare, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 12. Hej på er lurvisar!
  Tycker att du, Triton, ser lite bestämd ut på bilden, men du har ju ett stort ansvar som ska hålla reda på alla på gården. Artemis ser ut så lugn och trygg där bland blommorna, kanske lite trött. Men Febus han har nog inte tid att vara trött, kanske lite för nyfiken ibland. Undrar om han stack sej på kotte?
  Roligt att det gick bra för Blondi på travet, hon är verkligen tjusig.
  Nej nu ska jag ut på trappen och se om det kommer några matgäster, nu är det sockerkaka med kokos som gäller igen. Jag satt ute ett tag tidigare idag och tre hackspettar kom och slogs om sockerkakan. Och snart kommer Måsart och ska ha sin kvällsmat.

  Må så gott allihop!

 13. Hej igen Felix!

  Så klart jag håller tassarna för en kompis som har ont i magen så kompisen blir frisk och kry och full av bus igen! Nu låter det lyckligtvis som om fisken och riset gjort nytta och du är på gång igen då natten varit lugn.
  Vill i samma veva passa på att tipsa om en sorts kosttillskott, i form av goda tabletter, som heter Attapectin och kommer från Aptus. De hjälper snabbt till att göra magen glad igen, och det hjälper också till att hålla magen lugn när det är stressigt ibland!
  Ha det så bra tills vi hörs igen! Nu börjar det regna här som bara den!

  Tassekram Triton

 14. Hej Gudrun!

  Ja, nog har jag ett stort ansvar, som ska ta hand om hela familjen. Alla andra bara leker och myser eller åker på trav!
  Men det är väl så jag vill ha det, då jag vill vara lite chef eftersom jag är äldre och förståndigare än småbröderna. Till och med lillebror Febus börjar jag få ordning på, och han har alldeles slutat med sina eviga rymningsförsök.
  Så länge det nu varar, då jag varit sta md mig och sagt det!
  Ingen risk att ”Febbe” sticker sig på ”Kotte”, för han har taggarna så snällt nerlagda när han är här. Vi alla tre brukar pussa honom på nosen när han kommer hem, och det tycker han om.
  Förstår att dina matgäster slåss om sockerkakan med kokos. När det var som kallast en vinter förut blandade matte kokos i pannkakorna! Fett och gott som det ska vara.
  Men vem är Måsart? Är han en sådan där stor vit fågel eller… Det blev jag nyfiken på!
  Ha det så bra med alla dina rara matgäster!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 15. Javisst är Måsart en stor vit fågel som heter skrattmås. Han är min alldeles egen, det känns så i alla fall. Han har varit här många somrar, kommer först av alla på våren och stannar här tills alla andra har försvunnit på sensommaren. Du förstår, vi har ett kännetecken på honom: hans stjärtfjädrar liknar inte andra måsars. Han är här ute på gården nästan jämt och kommer det andra måsar så försöker han skrämma iväg dom. Han vill inte ha några konkurrenter, för det är han som bor här och vill ha maten för sej själv. Ja nu vet du vem Måsart är.

 16. Hej igen Gudrun!

  Då vet jag precis, och vilket passande namn han fått av dig! Förstår så väl att det känns stort att ha en vild fågel, som är så tam att du känner att det är din alldeles egen.
  Och så lycklig Måsart är som får göra din gård till sin under sommaren. Måsar är väldigt trogna fåglar, och han kommer säkert att återvända till dig varje vår i hela sitt liv.
  Hackspettar har jag sett och hört i skogen, men har inga hemma på gården. Förstår att de trivs med hembakad kokossockerkaka på matsedeln. Du får ha det så bra, fast det börjat regna, och hälsa Måsart från mig.

  Tassekram Triton

 17. Hej! Det är klart att vi rappoterar om hur vi har haft de under våra resor.

  Många tassiga kramar Vi i Hofors

 18. Hej igen i Hofors!

  Det låter bra! För jag fortsätter att blogga hela sommaren och uppskattar att ni hör av er med trevliga rapporter från ert semestrande!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *