Kontorsråttor är vi allesammans

Dan före dan före dopparedan! Det lär ska vara den dan i dag, fast jag inte riktigt vet vad det betyder. Men här hemma tisslas det i alla fall om att julafton kan bli en riktig dopparedag för oss bröder i år.

Vad nu det kan innebära i ett hem där allt kan hända. Spännande låter det i alla fall, bara inte matte får för sig att vi ska bada! Man kan aldrig vara riktigt säker på vad hon hittar på för tok.

Bloggaren kallas jag av förståeliga skäl, och inomhus trivs jag bäst vid arbetsmaskinen på mattes skrivbord. Här är jag kung över tangenterna och bestämmer själv vad det ska stå i webbspalterna!

 

God hjälp på kontoret har jag förstås av postkollen och ringvakten. De trivs lika bra som jag på skrivbordet och har viktiga uppgifter att sköta när husse och matte pysslar med annat inför julen.

Så det är trångt om saligheten runt arbetsmaskinen, då snön smält bort och det bara är blött och tråkigt utomhus. Men jag kan trösta er med att det i veckan har vänt, och att vi sakta men säkert går mot ljusare tider.

Postkollen Artemis har fullt upp då det plingar i mattes lilla ficktelefon varje gång det kommer luftpost. Och så här före jul är det många trevliga hälsningar som lyser upp tillvaron på kontoret.

 

Även i postlådan utomhus dyker det fortfarande upp ett och annat riktigt julkort. Det mest rörande kommer alltid från katten Måns, med husse Tommy och matte Gun i Enviken.

Matte sammanförde den hemlöse Måns med sin nya familj långt före min tid. Varje år sedan dess har hon fått ett kort med samma text och bara ändring i antalet år. På årets kort står det ”tack för underbara katten Måns som du ordnade för 11 år sedan”.

Ringvakten Febus har minsann fullt upp han med. Kontorstelefonen plingar på dagarna i ända, och han hinner knappt lägga ner huvudet och sluta ögonen förrän han väcks upp igen. Men han trivs med sitt jobb och lånar inte ut platsen frivilligt.

 

Så medan husse och matte pyntar och har sig, håller vi tre bröder ställningarna på kontoret.

Det gör vi med glädje i väntan på vintern, som ser ut att låta vänta på sig till ångt efter jul!

Och skulle telefonen här av någon händelse inte fungera, så är det troligtvis Febus som somnat på sin post och ställt till det!

Men vi lovar alla tre att göra vårt  bästa som de sanna kontorsråttor vi just nu är!

Härifrån vill vi också passa på att önska er alla en riktigt GOD JUL, hur ni än väljer att fira eller inte fira den!

Husse och matte hälsar också så gott, och vad det är för dopparedag som väntar oss bröder berättar jag nästa gång!

26 svar på ”Kontorsråttor är vi allesammans”

 1. Hej Triton & Co!
  Visst är det mysigt med skrivbord och arbetsmaskiner! Dels kommer man upp en bit ovanför marken och det gillar ju vi katter. Sedan gillar vi ju människornas sällskap också, när de sitter där och stirrar på en skärm och knattrar på tangenterna. Det är bra att ni har era uppgifter alla tre! Man ska hjälpas åt.
  Jag brukar hoppa upp framför tangentbordet så matte riktigt ska se mig och påpeka att det är faktiskt min stol som hon sitter och jobbar i. När ska jag få tillbaka den undrar jag? Då säger matte att vi delar på den. Hon får sitta där på dagarna och jag sover i den på nätterna. Sen tar vi en mysstund i hennes knä innan hon lyfter över mig i min säng, där jag oftast sover på dagarna.
  Jag önskar hela din familj en God Jul och är så spänd på era klappar. Kram Lakrits

 2. Heja Evertsberg!

  En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskas alla ni där uppe av alla oss här nere, och vi hoppas få som nyårslöfte att ni kommer och hälsar på framöver!

  Tassekram Triton, Atemis och Febus

 3. Go kväll Lakrits!

  Härligt att höra att det är fler än jag som älskar arbetsmaskinen. Jag gör det förstås för att jag skriver på den, men än mer för att matte sitter still en stund när hon slår sig ner här.
  Då lägger jag mig så att svansen sveper över tangenterna, och det gör att matte inte kan glömma bort mig. Fungerar jättebra och jag känner precis på vilket humör hon är. Testa själv Lakrits så får du se!
  Det där med dopparedagen gör mig på fullaste allvar lite brydd. Men nu är det bara ett par dagar kvar, till den ”grymma” upplösningen av det jag smyghört efter att husse hämtat ett paket på posten.
  Ha det nu så bra Lakrits och hälsa de dina! Hoppas ni alla får sova gott på era örngott, för det bådar gott för framtiden. Men berätta inte att jag skvallrat! Det är en hemlis mellan dig och mig, och jag har gjort mitt bästa för att lyckas.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 4. En riktig God Jul och Gott Nytt År på er alla!!!! Älskar att läsa din blogg. En bamse kram från Miami. Ps Här finns det stora svarta kissekatter som kallas pantrar.

 5. Fialotta, Stensture och matte Gudrun önskar Er alla en riktig GOD JUL och
  GOTT NYTT ÅR!!

 6. Hej Ida och Micke!

  En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskas ni och alla era djur tillbaka från oss här inne i stan. Titta gärna in till oss om i har vägarna förbi. Slå bara matte en signal först så att vi är hemma! Husse och matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 7. Tack för alla trevliga stunder, vilka duktiga bloggare ni har blivit matte och husse måste vara stolta över så duktiga kissar. Vi önskar en riktigt God Jul o Gott Nytt år.

  Moa o Lisa tackar också för ”svans vinsten” den är en favorit leksak nu när vädret är så dåligt.

  Tassekramar Moa o Lisa med matte Gunnel

 8. Hej Vivianne!

  Nu blir jag så där mallig att höra från dig igen! Kan liksom inte fatta att du sitter och älskar det jag skriver på andra sidan det stora havet Atlanten.
  Är det verkligen sant att du har svarta pantrar där borta, som är större än jag är med mina åtta kilos matchvikt. En sådan skulle jag allt bra gärna vilja möta!!!
  En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi alla här hemma dig och hoppas att du fortsätter följa oss in på det nya året. Och ett inlägg till hinner jag faktiskt med i år. Husse och matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton med småbröderna Artemis och Febus

 9. Go kväll Fialotta, Stensture och matte Gudrun!

  En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi alla här hemma er tillbaka. Är så glada att ha er tre som trogna vänner, och hoppas det fortsätter även nästa år! Husse och matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 10. Hej Moa, Lisa och matte Gunnel!

  Tack själva för att ni följer oss och uppskattar det jag skriver. Roligt att höra att pälssvansen blev till glädje och fortfarande håller att leka med.
  En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskas ni alla tre av alla oss här hemma.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 11. God Jul och Gott Nytt År önskar Toxie med familj till Tritons bröder och matte och husse. Många kramar Monica

 12. Hej Toxie med familj!

  Tack för hälsningen, och en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi tillbaka!
  Må så gott och var rädda om er alla tre, så hörs vi igen efter helgdagarna!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 13. Hej Triton! Vill önska dig, Artemis, Febus och matte och husse en riktigt God Jul. Här hemma ska jag försöka slå in några smaskiga julklappar till mina små älsklingar men det blir till att smyga för dom hör precis allting.

  Många julkramar och julpussar
  Tusse, Zilbell, Leo och matte Lotta

 14. Hej Tusse, Zilbell, Leo och matte Lotta!

  Tack rara ni och en riktigt God Jul önskar vi alla fem här hemma er tillbaka. Blir spännande att höra vad er matte hittat på för julklappar i år. Ni får berätta efter jul.

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 15. Hej Triton! Så duktiga ni är att sköta kontoret du och dina bröder, vad skulle matte ta sig till utan er? En riktigt God Jul ett Gott Nytt År och äntligen en massa vit snö önskar vi er alla!
  Kram från Inger och Sputnik

 16. Hej Inger och Sputnik!

  Ja visst sköter vi oss bra! Matte är så nöjd med hur kontoret fungerar, men på julafton får vi vara lediga alla tre. Då ska vi fira och kolla på den spännande julklappen!
  En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi er tillbaka, och förstås massor av härlig vit snö. Husse och matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 17. Sen som vanligt men bättre sent än aldrig, en riktigt GOD JUL önskar jag er Triton, Artemis och Febus, samt till Matten och Hussen förstås. Här har det varit jäktigt ska jag be att få tala om, vädret ja det vete fåglarna vad det tänkt sig för igår natt kom det massor med snö, drygt en decimeter, 8 minusar igår kväll men idag så regnar det igen, så jag blir nog inne så mycket som det bara går. Det där med jäkten har matten ståtat med, det har varit kakbak, bullbak, igår gjordes skinkan klar, däremellan har hon stickat några småa koftor och de är inte te mig heller, hihi.

  Nu säger matten att vi inte har tid med skriverier längre för hon ska skala potäter till nån frest, hihi.

  God Jul och Russelpussar i mängd.

 18. God Jul till er alla! I går flyttade en liten Flisan Olga (12 veckor) hem till oss! Gammeltant Svettis blev lite chockad! Lät mest som en ilsken sur pittbull där hon parkerade under soffan…flyttade sej mellan under soffan och under köksbordet. Men det blev i a f inga utfall. Blir säkert bra när de får vänja sej vid varann! Enligt fd familjen så är Flisan den busigaste i kullen! Igår hann hon nästan upp i toppen på granen innan hon upptäcktes o förflyttades ner på fast mark igen! Hon tycker även att det är onödigt med jord i blomkrukor utan det är mycket kuligare att leka med det på golvet! Blir säkert en händelserik tid här ett tag! Hon fick en tidig julklapp i går (vinstsvansen) den uppskattades verkligen! Roade sej själv en bra stund! Julekram till er alla!

 19. Hej Felix!

  En riktigt GOD JUL på dig själv! Här regnar det för fullt, och jag blev nästan lite så där, som man inte får bli, när jag fick veta hur mycket snö du fått. Synd bara att den nu håller på att regna bort för dig med precis som för oss.
  Här hemma blir det nog en riktig mysjul i stilla frid. För husse och matte har fått något som heter influensa. Jag vet inte riktigt vad det är, men de hostar som bara den båda två!
  Det betyder troligtvis att vi bröder får ha husse och matte alldeles för oss själva de närmaste dagarna. Inget ont som inte ha något gott med sig som det heter!
  Hälsa nu din husse och matte så gott från oss alla här hemma, så hörs vi snart igen. Nu ska jag hjälpa till att slå in de sista paketen så julfirandet kan börja!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 20. Hej Klös och Mimmi!

  Så roligt at höra från er på självaste julafton. En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi alla här hemma er tillbaka. Må så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 21. Hej matte Kerstin!

  Grattis till lilla Flisan Olga! Vilken lycka att få hem henne till jul, och vilken minnesvärd helg ni kommer att få. Det låter som om den nya familjemedlemmen har högtflygande planer, och då brukar det inte räcka med en tur upp i julgranen.
  Gammeltant Svettis är förstås alldeles chockad, men det släpper med tiden bara hon hinner vänja sig. Härligt att pälssvansen blev till glädje, och kan roa Flisan Olga, så att ”gammeltanten” får vara ifred en stund ibland.
  En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi alla här hemma er och sänder julekramar tillbaka!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 22. Hej Triton!
  Vill bara önska er alla en riktigt God Jul och hoppas att matte och husse frisknar till! Det blir spännande att läsa om ert julfirande och vad som fanns i paketen. Det blev ingen snö att busa i, men istället får ni vara inne och mysa med matte och husse och det är ju inte heller så tokigt.

  Ha det så gott!

 23. Hej Gudrun!

  Vi vill alla här hemma önska dig detsamma! Jag kan avslöja att det är ett ganska stort paket vi ska få med blått papper och röda rosinetter på.
  Det är allt jag vet nu, men du får höra mer snart. Lovar vidarebefordra din krya-på-er hälsning till husse och matte.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *