Lysande post och fler svansar

Lyst upp höstmörket har både helsolen och fullmånen gjort i helgen. Men nu är det slut med det och upp till oss själva att göra det bästa av situationen. För en hel månad till blir det bara mörkare och mörkare för var dag som går innan det äntligen vänder.

Veckans mest lysande överraskning hittade vi i fredags i postlådan. Där låg en mjuk brun påse med en massa frimärken på och en liten vit kartong med ett brev inuti! Tungt artilleri om lillebror Febus skulle ge sig ut på rymmen igen

 

 Så stod det i brevet och i kartongen låg en liten blank blå ficklampa. En sådan där supergrej med jättestark stråle som kan vidgas och skärpas efter behag. Den kom från en trogen bloggvän, som läst om lillebror Febus senaste äventyr på farliga sidan staketet i becksvarta natten.

Förhoppningen är förstås att han inte ska rymma mer när vi nu har den här lampan. Det brukar ju kunna bli så när man garderat sig, och för säkerhets skull har husse och matte också klippt ner den sista vajande klätterbusken mot redskapsskjulet.

 

Lysa upp höstmörkret går det förstås också att göra som ett par andra av våra rara bloggvänner. De tittade förbi på en fika en söndag och hade med sig leksaker och en rund genomskinlig burk full med en massa grågröna småfnas.

Kattmynta eller catnip stod det på burken, som gjorde lillebror Febus alldeles stolletokig. Han kunde inte snuffa sig mätt på innehållet utan välte hela burken och rullade sig runt i innehållet. Helt salig drog han sig inte heller för att tugga i sig lite av härligheten.

 

Visst har vi  leksaker med sådant här småfnas i, och matte har även sprayflaska med samma innehåll. Men jag måste bara tipsa om den runda burken, som verkligen grejade lilla julafton åt ”Bus-Febbe” lite i förväg!

Lysa upp höstmörkret vill jag förstås också göra med mina populära pälssvansar. Veckans vinnare är, Patricia Akre, Borlänge, Maria Borg, Ludvika och Mari Elisson, Hedemora. Var sin pälssvans kommer med posten, och så många ville vara med att jag lottar ut tre till den här veckan.

 

Adressen är som vanligt gpia.persson@outlook.com  och senast lördag den 23 november måste jag ha era mejl med namn och adress.  Våra egna pälssvansar här hemma tar som synes broder Artemis väl hand om både som lekkompisar och gosevänner.

Med det tackar jag för mig och drar ut i snålblåsten som inte är nådig här i kväll. Men frisk luft  och motion lär förlänga livet, och jag börjar ju bli till åren så det är bara att hänga på!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

 

12 svar på ”Lysande post och fler svansar”

 1. Hej Triton!

  Vad glad jag blev när jag såg att jag hade vunnit en pälssvans, det blir en lite försenad födelsedagspresent till mina 2 svarta lurvtroll här hemma som blir hela 6 månader i dag.

  Många hälsningar från Mari, Sakamoto och Suppie

 2. Hej Mari!

  Grattis, grattis till dina små lurvtroll Sakamoto och Suppie! Hoppas de får riktigt roligt med pälssvansen!

  Tassekram Triton

 3. Uj, uj, va gräsig Febus blev i pälsen, inte nådigt att få ur det där inte, nästan som när jag rusat runt i ljungen, för då blir det fnas som fastnar i mjukpälsen, då må ni tro att matten muttrar, hihi. Fnattig brukar jag också bli men bara när jag varit ute och gjort mina tvåor, då må ni tro att det blir race när jag kommer in, mattorna hamnar i en och samma hög och soffan blir en perfekt velodrom, om ni förstår hur jag menar, hihi.

  Hoppsar nu att det är färdig rummat, nu när Triton kan lysa upp mörkret, så Febus inte kan slinka iväg ned och göra stan osäker på egen tass, hihi. Sen har ju ni också säkert stoppat varje försök att via busken ta sig upp, fast jag tror nog att Febus hittar på annat bus, för det verkar vara världens busgrabb, lite lik mig faktiskt.

  Nu har hussen och jag idkat näthandel, för hussen har hjälpt mig att beställa mitt godis, tur att man har tvåbeningarna till hjälp, för mina tassar är då inte anpassade efter knappebordet, trots att de är tingliga annars, hihi.

  Ha det så braigt nere i stora staden nu och hoppsar att ni får lite sol hos er, för här lyser den med sin frånvaro.

  Russelpussar i mängd.

 4. Jippi, jippi, jippi vi vann! Härligt och ska bli roligt att testa den nya leksaken, pälssvans låter kul. Få se vem av oss tre som lägger beslag på den först…. Kanske vi kan dela på den, få se..
  Oj,oj sån där catnip vill vi också ha, matte får gå iväg och undersöka våra zoo affärer och se om hon hittar det. Febus såg för härlig ut, ha ha ha. Ett riktigt ljus i mörkret.
  Kram från Leo, Flora och Magnus

 5. Hej Felix!

  Tack goa rara för att du försöker hjälpa oss hålla kolla på lillebror Febus. Har fått inside information, som matte säger att det heter, om den suveräna ficklampan som lyser upp hela gården. Och inte nog med det! Utdragen gör den suveräna solkatter åt broder Artemis, så här hemma leker livet vill jag lova!
  Så hoppas vi förstås att lillebror håller sig hemma, men han är en riktig filur och hittar hela tiden på nytt bus. Tror faktiskt han är lite lik dig, om jag får säga så, jättemysig och jättebusig!!! Ni skulle nog ha jätteroligt tillsammans.
  Hälsa nu alla de dina och ha det så bra tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 6. Hej Triton och bröderna!
  Ja, kattmyntan är en underbar grej. Det finns ett hörn i köket där husse och matte brukar hälla ut litet grann på golvet som jag kan rulla mig i. Sen kastar de dit en liten tygråtta också som jag kan ”gasa” med baktassarna på. Då är lyckan gjord. Jag gillar också att smaka litet av myntan – man blir lite till sig, faktiskt! Visst blir det lite skräpigt när jag sen ska gå och lägga mig och slicka i mig allt som fastnat i pälsen – men det är världsliga ting, som matte och husse brukar säga! 🙂
  Kramar från Lakrits

 7. Hej Leo, Flora och Magnus!

  Blir spännande att höra vem av er som tycker bäst om svansen. Här hemma är det broder Artemis, även om Febbe och jag också gillar svansen bättre än alla andra leksaker.
  Den där kattmyntan i burk finns i nästan alla djuraffärer, så den ska det inte vara något problem för er matte att hitta.
  Må så gott hela familjen i väntan på pälssvansen!

  Tassekram Triton

 8. Hej Lakrits!

  Kattmynta i lösvikt! Det är grejer det! Hälsa husse och matte och tacka från oss alla, och allra mest från lillebror Febus. Han blir som galen så fort han får tag i burken och nästan tittar i kors så gott mår han.
  Riktigt gott hoppas jag också att du mår bland fåglar och kurrar där på andra sidan länsgränsen.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 9. Hej Triton! Först måste jag bara säga att jag inte har glömt bort dig eller dina småbröder. Har haft lite mycket att göra bara. Vilken fin present den där ficklampan verkar vara. En sån skulle vi nästan behöva här hemma hos oss i mörka skogen. Jag tror nästan jag ska köpa en sån där burk med kattmynta till mina tre gullungar, dom kan behöva nåt spännande att lukta på. Fick matte bort allt som fastnat i Febus päls. Jag tyckte det såg ut som en omöjlig uppgift.
  Många tassekramar till dig och dina småbröder från Lotta, Tusse, Zibell och Leo.

 10. Hej Lotta, Tusse, Zibell och Leo!

  Du kan vara helt lugn Lotta. Jag tror aldrig att du glömt oss utan förstår att du kan ha mycket omkring dig ibland. Vi finns alltid kvar, och på söndag ska jag berätta om något spännande som jag kanske ska ut på helgen efter. Tills dess må så gott och pussa på alla därhemma!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 11. Hej Triton och resten av gänget! Vi fick vinsten idag, pälssvansen! Magnus är alldeles galen i den, han kastar den, biter och sliter i den och tvättar den, rullar runt, helt klart galen i den. Leo petar lite på den medans Flora inte ens rör den. Konstigt va?!
  Var kan man få tag på fler? Magnus kommer att massakera den snart tror vi.
  Tack igen för vinsten!

 12. Hej Maria och hela familjen!

  Så härligt att pälssvansen blev populär! Magnus tycks vara precis som broder Artemis, som pysslar och pratar med svansarna här hemma både dag och natt.
  Om vinstsvansen skulle bli utnött, innan Leo och Flora hinner med, finns pälssvansar att köpa från webbshopen med adress http://www.mekatt.se Där kallas de bläckfiskar, och där finns också mycket annat smått och gott.
  Ha det så bra hela familjen tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *