Lycka kan vara en solkatt

Fånga dagen heter det så vackert, men det går inte för oss katter. Vi lever för stunden här och nu och låter bara timmarna gå när vi sover.

Fånga ögonblicket passar därför bättre på oss, då det mest minnesvärda i vår värld oftast är ögonblicksverk. Men det händer också att vi bjuder på en stunds underhållning utan att själva veta om det.

Det var precis vad broder Artemis gjorde ute på gården häromdagen. Och fast han fyllt tre år är han ju så gudomligt söt att jag bara måste få dela med mig av hans glädjeskutt.

Plötsligt när vi låg på gräsmattan, och spanade på några spännande flygfän, gjorde Artemis stora ögon. Han hade upptäckt något oförklarligt som rörde sig i skuggan ute vid grinden och drog iväg dit.

Det tog en stund innan vi andra förstod vad det var som fångat hans intresse. Det var nämligen blänket från glaset på mattes mobiltelefon, som hon satt och viftade med utan att tänka på det.

Glaset skapade en solkatt som gjorde Artemis så upprymd att han inte hade ögon för någonting annat. Han glömde både tid och rum, medan han satsade allt för att överlista och fånga in det lysande bytet.

Lika gullig som han är när han leker med sina pälssvansar, lika gullig var han nu när han jagade den undflyende solkatten. Matte hade lyckligtvis fattat galoppen och såg till att solkatten fortsatte gäcka honom en lång stund.

Koncentrerad till tusen fortsatte han springa runt, och bli lika förvånad varje gång han nådde bytet, som då bara försvann och dök upp på på ett annat ställe. Helt i sin egen lilla värld och utan att bry sig det minsta om oss andra.

Det var hans solkatt och den var liksom en del av naturen och därför så fascinerande.

Faktiskt är det väl oftast så att det är de enklaste leksakerna  vi älskar mest.

Artemis har sina pälssvansar och de gillar vi med att leka med inomhus om kvällarna.

Men han tar priset och kan gå omkring och ”prata” moderligt med en svans i  munnen om nätterna!

Annars är det mest flygfän, tomkartonger och små lätta papperstussar som gäller.

Med det slutar jag för i dag och önskar er alla en fortsatt solig septembervecka. Lite lurade blev vi för ett par veckor sedan av talgoxen som spådde höst. Men det är vi väl bara tacksamma för allesammans!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

2 svar på ”Lycka kan vara en solkatt”

  1. Hej Linus!
    Tack så jättemycket för det snälla du. Hoppas du tittar in igen om det var första gången i dag. Jag försöker skriva varje söndag och brukar bli klar framåt kvällen. Må så gott och hoppas vi hörs snart igen.
    Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *